Koraalriffen

De meeste vis, de meest kleur

Koraalriffen

Koraalriffen zijn de tropische bossen van de zee. Je vindt er de meeste diersoorten, de meeste kleur en dat alles net onder de waterspiegel! Koraalriffen zijn de perfecte duiklocatie

Een koraalrif is een leven organisme. In de basis is het opgebouwd uit koraalpoliepen. Dit zijn kleine beestjes die plankton uit het water filteren en daarmee een skelet opbouwen. Doe er miljoenen bij elkaar en je hebt een koraalrif. Zo’n koraalrif trekt vissen aan die in het koraalrif bescherming zoeken maar ook kreeftjes, krabbetjes, inktvissen, sponzen, naaktslakken en nog veel meer.

Door de soortenrijkdom maar ook door de kleuren raak je nooit uitgekeken op koraalriffen!

Niet alleen hebben koraalriffen veel vaste bewoners ze trekken ook veel bezoekers aan. Van vissen die zicht willen laten ontdoen van parasieten op een ‘poetsstation’ tot grote jagers als barracuda’s en haaien.

Waar vind je koraalriffen?

Koraalriffen groeien eigenlijk overal in de tropen. Van het Caribisch gebied, de Rode Zee, de Indische oceaan tot aan de grote oceaan.

Je kunt zowel duiken op het grootste koraalrif ter wereld, het Great Barrier Reef, als de kleinste atollen in Frans Polynesië. Overal in de tropen trekken koraalriffen. Sommige koraalriffen zijn makkelijk bereikbaar zoals Bonaire en voor sommige bestemmingen moet je een paar dagen reizen om er te komen zoals Raja Ampat.

Bekijk hier waar je kunt duiken op koraalriffen.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen