The Old Gin House • St Eustatius

Verblijf in een historisch UNESCO-monumentaal hotel met veel voorzieningen en authentieke ouderwetse charme. De duikschool is op loopafstand.

Reistijd
Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, Oktober, November, December
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €1450,- p.p

The Old Gin House

In deze reis ga je duiken bij Sint Eustatius vanaf het Old Gin house wat zich naast de duikschool bevind. Als je nog nooit van dit kleine, onontdekte eiland in het Caribisch gebied hebt gehoord, is dat alleen maar omdat het een goed bewaard geheim is. St. Eustatius (Statia in het lokale jargon), ooit de drukste haven van het Caribisch gebied in de achttiende eeuw is nu een slaperig eiland waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. 

De riffen rondom St. Eustatius floreren in een beschermd marine park. Onder water ervaar je hoe een groot deel van het Caribisch gebied er jaren geleden uit moet hebben gezien. Er is hier weinig toerisme waardoor de riffen nog onaangetast zijn.

De meeste van de 36 officiële duikplekken bevinden zich in de twee reservaten die een groot deel van de noordelijke en zuidwestelijke wateren beslaan. De in het oog springende vulkaan “the Quill” domineert het eiland met zijn indrukwekkende krater en is verantwoordelijk voor de enorme hoeveelheid lavastromen en blokken onder het oppervlak. Deze oude lavalabyrinten zijn nu volledig begroeid met koraal en sponzen. Combineer deze riffen met een groot aantal historische duikplekken en recentere gezonken wrakken en je hebt een duikersparadijs!

Beste reistijd: 
Je kan hier vrijwel het hele jaar door duiken. De enige maand waarin je niet kan duiken is September. Dan is het orkaan seizoen.

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Sint Eustatius

Wij raden aan om hier met een 3mm of 5mm te duiken

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 - Vertrek naar Sint Maarten

 

Je vliegt met KLM naar Sint Maarten. Vanaf Amsterdam is het ongeveer 9 uur vliegen. In Sint Maarten zal je enkele uren moeten wachten op de korte vlucht met een klein propellor vliegtuig van van 20 minuten naar het F.D. Roosevelt Airport op Sint Eustatius. De kortste vlucht ter wereld.

Dit vliegveld ligt midden in de vallei en bij aankomst geeft het je al een schitterend uitzicht over het eiland. Je wordt bij de uitgang opgehaald om je naar het Old Gin House te brengen.

Dag 2-8 - Duiken met Scubaqua

De volgende ochtend kan je naar de duikschool om het duiken te bespreken en jouw individuele wensen. De duikschool ligt naast het Old Gin house. Dus ver hoef je niet te lopen.

Je krijgt een eigen bak waar jij je duikuitrusting kan achterlaten tijdens je vakantie. In de aankomende dagen maak je in de ochtend 2 duiken met de boot naar verschillende bekende duikstekken als ”Barracuda Reef”, ”The Cliffs” en ”Hangover”. Verder zijn er ook nog enkele wrakken te vinden die de moeite waard zijn zoals het Charles Brown Wreck en het Chien Tong Wreck.

De meeste duiken zijn tussen de 16 en 22 meter diep. Ze worden allemaal gedaan met de boot en een professionele gids. Vooral de variatie van de duikstekken is hier bijzonder. Wrakken, pinnacles, muck, nachtduiken en koraaltuinen maken het een schitterende duiklocatie.

Daarnaast kan je een zogenaamde Blue Bead Dive maken waarbij je, indien je geluk hebt nog 400 jaar oude bedeltjes kan vinden. Voor het mysterie rondom de bedeltjes zal je het eiland moeten bezoeken.

Dag 9 - Wandeling naar the Quill

Het landschap van St. Eustatius wordt gedomineerd door de 600 meter hoge uitgestorven vulkaan The Quill. Volgens vulkanologen is The Quill een van de meest perfect gevormde vulkanen ter wereld. De Quill samen met Boven aan de noordkant van het eiland zijn beide aangewezen als Nationale Parken in 1998, beheerd door Stenapa. Wanneer je de Quill beklimt, kom je verschillende vegetatiezones tegen, met als hoogtepunt het dichte bos in de krater.

 

St. Eustatius is de thuisbasis van enkele bedreigde diersoorten, zoals de Kleine Antilliaanse leguaan, afkomstig uit slechts een paar Caribische eilanden. Kijk omhoog in de bomen om deze prachtige reptielen te spotten. Dichter bij de grond heb je een goede kans om enorme landkrabben, heremietkreeften en de Red Belly Racer Slang te zien, een kleine niet-giftige slang die alleen op St. Eustatius en Saba voorkomt. Verder vind je in de krater ook de grootste boom van Nederland.

Talrijke tropische vogels begeleiden je op en neer over het pad, en misschien vind je zelfs de endemische plant van Statia, de Morning Glory.

De wandelingen zijn er in verschillende moeilijkheidsgraden en kunnen gedaan worden zonder of met een gids. Je dient wel een beetje uithoudingsvermogen hiervoor te hebben.

Liever geen lange wandeling? Je kan ook een bee farm of museum bezoeken, historische tour doen op het eiland of lekker yoga beoefenen.

Dag 10/ 11

Vandaag vlieg je weer terug. Het resort zorgt ervoor dat je weer tijdig op het vliegveld bent. Via Sint Maarten vlieg je terug naar Europa.

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

The Old Gin House

Het Old Gin House is een charmant hotel gelegen in Oranjestad. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw dat ooit dienst deed als een gin distilleerderij, en het behoudt nog steeds veel van zijn oude charme en karakter. Het biedt een unieke en comfortabele ervaring aan de gasten.

Het restaurant van het Old Gin House is eveneens een culinair paradijs voor fijnproevers. Het menu biedt een uitgebreide selectie van zowel lokale als internationale gerechten, bereid met verse en hoogwaardige ingrediënten. Gasten kunnen genieten van een heerlijke maaltijd in een sfeervolle omgeving met uitzicht op de oceaan. Het restaurant staat bekend om zijn gastvrije sfeer en attente service.

Het hotel beschikt ook over een buitenzwembad, een fitnessruimte en een spa, waar gasten kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen na een dag duiken. Het duikcentrum van Scubaqua ligt naast het Old Gin House.

Kortom, het Old Gin House biedt gasten een unieke mix van historische charme, comfortabele accommodatie, heerlijk eten en een gunstige locatie voor duikavonturen op Sint Eustatius.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €1450,- per persoon o.b.v. van twee personen in één Deluxe room. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €1450,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Je maakt hier bootduiken met een professionele gids.

Alle duikstekken liggen tusssen de 3 en 15 minuten varen.

Je maakt hier in de ochtend 2 duiken. Indien er voldoende animo is kan er in de middag nog een 3e duik worden georganiseerd. Er zijn dan wel minstens 3 duikers nodig. 

Ja. Je kan hier nachtduiken. Er is een garantie dat er minimaal 2x per week een nachtduik wordt gedaan.

Nee, er is een oude stadsmuur onder water ( ligt een anker en kanon) waar we resfresher duiken en confined OWD geven. Indien mogelijk kan hier gedoken worden. Dit wordt echter afgeraden. De mooiste duiken rond het eiland zijn per boot.

Ja. Het is een PADI 5* duikcenter.

De duikschool ligt naast het Old Gin House

Duikuitrusting

Zowel DIN als INT is mogelijk.

Nee. Er zijn alleen 12L tanks verkrijgbaar.

Ja. Nitrox is inbegrepen in de prijs.

Ja. Per dag kost dit 50 USD. Bij meer dan 7 dagen wordt dit goedkoper.

Overige activiteiten & excursies

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR