SS Thorfinn • Wrakduiken in Micronesië

Ontdek de wrakken van de Stille Oceaan met de SS Thorfinn in Truk. Deze boot biedt zowel duiken voor recreatieve duikers als tech duikers!
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken, Rebreather duiken, Tri-mix duiken, Wrakduiken
Prijs vanaf
12 dagen vanaf €2440,- p.p

Duiken in Truk, Micronesië

Duik in de historische wateren van Truk Lagoon aan boord van de SS Thorfinn, een liveaboard boot geschikt voor zowel recreatieve als technische duikers. Truk Lagoon of Chuuk Lagoon bestaat uit elf grote eilanden en vele kleinere eilandjes binnen een veertig mijl brede lagune omgeven door een beschermend rif. Binnen dit rif zijn meer dan 100 schepen, vliegtuigen en onderzeeërs gezonken, deze stille getuigen zijn afkomstig van de strijd tussen de Keizerlijke Japanse Vloot en vliegdekschepen van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Duikers worden ondergedompeld in een mysterieus onderwatermuseum, waar de wrakken in hun oorspronkelijke staat nog altijd rusten, in het warme tropische water. Deze historische wrakken, inmiddels verrijkt met een overvloed aan kleurrijke koralen bieden nu een thuis aan o.a. mooie tropische vissen.

Naast de wrakduiken is er ook de schoonheid van de eilanden rondom de lagune, met smaragdgroene toppen, weelderige jungle en historische overblijfselen, die wachten om ontdekt te worden. 

Een duikvakantie naar Chuuk, Micronesië is niet alleen een duik in de oceaan, maar ook een duik in de geschiedenis.

Beste reistijd: Chuuk is het hele jaar door een populaire en goede duikbestemming, met warme zonnige dagen afgewisseld door korte tropische buien. Jaarlijks valt er gemiddeld 85-95 inch regen, onvoorspelbaar verspreid over het hele jaar na vele jaren van metingen. Het zicht in de lagunes varieert van 10 tot 32 meter, op verschillende plaatsen en tijden. Het zicht in open zee buiten de laguneriffen is gemiddeld 60 meter. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Truk

Met een watertemperatuur van 28 a 29C, volstaat een 3mm. Echter kan je op deze boot 5 duiken per dag maken, waardoor je het sneller koud kan krijgen en daarom zou je zeker een 5mm kunnen overwegen.

Duikpakketten 

Voorafgaand aan de reis bepaal je eerst welk duikpakket je afneemt zodat bij aankomst alles perfect is voorbereid en je optimaal kan genieten van je duiken. Standaard in deze reis is het Sunrise Plan opgenomen. Er is keuze uit de volgende duikpakketten: 

E-Pack Plan: ideaal voor budget of duikers die iets rustiger aan willen doen (korting van ca. €170,- p.p.) 

 • 3 dagelijkse luchtduiken uit een keuze van 21 verschillende duikplaatsen.  
 • Meerprijzen voor toegevoegde E Plan aankopen aan boord: Nitrox, EAN32 , $12 voor 80 CuFt/11 l vulling per tank.

   

Sunrise Plan: het populairste duikplan (vooraf geselecteerd) 

 • Continu duiken tot 5 keer per dag als de omstandigheden/locatie het toelaten, vanaf fijne 32 ft. lanceringen. 
 • Gratis Nitrox EAN32 enkele cilinders.  
 • Optioneel multi-cilinders met aangepaste mengsels, prijzen op aanvraag. 

   

Rebreather Plan: een volledig op maat gemaakt plan voor duikers zonder bubbels (meerprijs ca. €340,- p.p.) 

 • Continue dagelijkse duiken binnen veilige profielen, vanuit fijne 32 ft. duiklanceringen. 
 • Gratis twee aangepaste rebreather cilinders, gevuld met zuurstof en lucht verdunner. 
 • Gratis met lucht gevulde 12 l bail-out fles, met optionele zuurstof op aanvraag  
 • Uitgebreide diepteschema’s voor groepen met ervaren lokale gids die luchtprofielen gebruikt. 
 • 20kg Sofnolime, korrel 6-8, wekelijks per duiker. 


Truk Tek Unlimited : Dieper en langer duiken (meerprijs ca. €340,- p.p.)
 

 • Continu duiken binnen veilige profielen op luchtgevulde Twins en een op maat gevulde Stage Cylinder tot EAN50. 
 • Uitgebreide diepe technische groepsschema’s, met lokale gidsen die gebruik maken van lucht-only profielen.

   

Optioneel: Helium beschikbaar op verzoek. (Helium dien je minimaal zes weken voor aankomst aan te vragen vanwege de lange verzendduur naar Truk, prijs op aanvraag!) 

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 t/m 3 - De reis naar Guam

Jouw avontuur naar Truk, Micronesië begint vandaag. Je maakt een lange vlucht van ongeveer 18-20 uur via steden als Manilla, Tai-Pei of Seoul, naar het prachtige eiland Guam. Deze reis voert je door verschillende tijdszones, maar je krijgt de kans om te rusten en te herstellen wanneer je aankomt in Guam. Hier ben je minstens één nacht om jezelf op te laden voor het vervolg van de reis. Mocht je willen, dan kun je zonder problemen je verblijf in Guam verlengen om meer van dit boeiende eiland te ontdekken. 

Dag 4 - Vlucht naar Truk

Na een goede nachtrust vlieg je door vanaf Guam naar Truk. In één uur en drie kwartier arriveer je in de ochtend. Je wordt op het vliegveld opgehaald en naar de liveaboard gebracht waar je de komende 10 dagen zal verblijven.

De kapitein, de duikmanager en het personeel begroeten je bij aankomst en gaan naar de C-dek lounge voor verfrissingen, kamertoewijzingen, details over de geschiedenis van Chuuk, de SS Thorfinn en verschillende duikprocedures. Na het bekijken van de duikcertificaten en bijbehorende papieren wordt de lunch geserveerd, de duikuitrusting in elkaar gezet en om 14.00 uur ben je op weg naar de eerste duikstek. 

Dag 5 t/m 10 - Duiken, duiken, duiken

Jouw dagen aan boord van de SS Thorfinn beginnen vroeg met verse koffie, thee en gebak, gevolgd door een volledig Amerikaans ontbijt vanaf 7.00 uur. Na de briefing voorafgaand aan de duik, starten de eerste duiken om 8.00 uur, met informatie over de duiklocaties beschikbaar in de lounge.

Je hebt de kans om te duiken bij de wrakken waar je altijd van hebt gedroomd, zoals de Nippo Maru, Shinkoko Maru, Fujikawa Maru of Heian Maru. De rit naar de duikstekken is meestal slechts 10 minuten in de tenders.

Truk’s oorlogsvloot en bewapening zijn omgeven door prachtige koralen en kleurrijke vissen in het warme water van 27-29 graden, met zicht variërend van 10-35 meter. Je gids helpt je de beste plekken te ontdekken, of je kunt je eigen avontuur kiezen. Veiligheidsprocedures en navigatie binnen de wrakken worden serieus genomen.

Je wordt geadviseerd om vanaf diepte te beginnen met opstijgen met nog 70 bar over, waarbij je stopt op 18m voor 2 minuten, dan op 9m voor 3 minuten, en een laatste 10 minuten tussen 4 en 5m. Een met veiligheidslucht gevulde cilinder hangt op 6 meter voor noodgevallen, en Nitrox wordt verstrekt aan gecertificeerde gebruikers.

Nachtduiken worden aangeboden elke avond dat de omstandigheden het toelaten, waardoor je keuze hebt om uiteindelijk maximaal vijf duiken per dag te maken.

Dag 11 & 12 - Terug naar huis

In de loop van de ochtend verlaat je de SS Thorfin en brengt de crew je naar de luchthaven van Truk. Vervologens vlieg je aan het einde van de middag terug naar Guam waar je overnacht en de volgende dag door reist naar Manilla, Tai-Pei of Seoul waar je een overnachting hebt.  Nog niet genoeg gehad van het duiken? Vlieg dan via Manilla en combineer je duikvakantie in Truk met duiken in Puerto Galera of Anilao om nog wat mooie macro foto’s te maken in de Filipijnen.

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

SS Thorfinn

De SS Thorfinn is een uniek drijvend hotel dat duikers de schatten van Truk Lagoon biedt. Een speciaal spa-dek, gelegen achter de hoofdgastenlounge, is perfect om te ontspannen in de enorme hot tub met zicht op zowel de zuidelijke als noordelijke sterrenbeelden. 

De boot ligt bij Truk Lagoon en biedt continu non-stop duiken aan, 7 dagen per week, met tot wel 5 duiken per dag op 5 verschillende locaties. Dit biedt de mogelijkheid om tijdens één bezoek meer dan 30 wrakken te bekijken. 

Het grote aantal personeelsleden zorgt voor een vrolijke, gepersonaliseerde service op basis van een 1 op 1 verhouding tussen bemanning en gasten. Dit varieert van individueel duikpersoneel dat aan elke duikers behoeften voldoet, fulltime hostessen, onderhoudspersoneel en koks die verschillende smakelijke internationale gerechten bereiden. Speciale dieetverzoeken worden verzorgd indien beschikbaar bij lokale leveranciers.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €2440,- per persoon o.b.v. van twee personen in één stateroom. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €2440,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Wrakduiken vanaf de boot, dit kan zowel als recreatieve duiker als technische duiker. 

Ca. 10 minuten varen vanaf de SS Thorfinn

Inclusief de nachtduik, maximaal 5. 

Ja zeker, als het weer het toelaat wordt er elke duikdag een nachtduik aangeboden. 

Jazeker, je kan hier je PADI Open Water (eerste duikdilploma), PADI AOW en PADI Rescue halen. Ook kun je verschillende specialty’s volgens zoals; Enriched Air Nitrox, Deep, Wreck. Op aanvraag kunnen er ook een aantal technische opleidingen aangeboden worden. 

Duikuitrusting

Ja, extra prijs voor de week is $60,- of $12,- per dag +6% sales tax. 

Nitrox is gratis in het Sunrise Plan. Mocht je er voor kiezen te downgraden naar het E-Pack plan dan betaal je $12,- per tank extra +6% sales tax.

 

Een volledige duikset kost $200,- per week, exclusief computer a $75,- per week en duiklamp €50,- per week. + 6% sales tax. 

Liveaboard

Cabines met en-suite: 3,4,5,6,7,8 & Thors Lair
Cabines zonder en-suite: 9,10 & 11

De cabines hebben airconditioning. 

Nee, dat hoeft niet, voor een toeslag van ca. $500,- kan een single cabine geboekt worden. 

De duiken zijn vanaf de tenders (kleinere duikboten). 

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR