Voorinschrijving: Groepsreis Socorro Mexico 2025

Socorro, één van de mooiste duikstekken ter wereld. Zeker in de top 5! Haaien, walvishaaien, manta’s, dolfijnen……
Reistijd
Oktober, November
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
10 dagen vanaf €4449,- p.p

Ga mee naar Socorro in November 2025!

Voorinschrijving! 

In het najaar van 2025 willen we graag een mooie groepsreis organiseren naar Socorro, Mexico. Deze reis is o.l.v. Nanneke Boers en kan doorgaan als we 10 aanmeldingen hebben. 

Aantal aanmeldingen:
Reisdata: 31 okt t/m 10 nov 2025
Liveaboard data: 1 t/m 9 nov 2025

Aanmelden kan d.m.v. een reisvoorstel aan te vragen voor deze reis, dan nemen wij vervolgens contact op. 

Het Socorro eiland in Mexico is een van de meest beroemde duikstekken ter wereld! Het wordt vergeleken met Cocos Island in Costa-Rica en de Galapagos Eilanden in Ecuador. Deze vergelijk is totaal niet gek want alle 3 de duikstekken liggen in de stille oceaan en bieden een soortgelijke leef klimaat. Manta’s, 7 soorten haaien, tonijn, dolfijnen en walvissen voelen zich er thuis. Er worden zelfs af en toe orca’s en zwarte zwaardwalvissen gespot. Echt bijzonder!

Goed om te weten; meestal spreken we over een duikreis naar Socorro. Dit klopt, maar Socorro is slechts één van de drie eilanden waar je duikt. Je duikt eigenlijk op de eilanden van de Revillagigedo. Een hele mond vol, en daarom wordt het vaak Socorro genoemd. De Revillagigedo Archipelago bestaat in totaal uit vier eilanden. Rond drie van deze wordt gedoken; San Benedicto – vaak het eiland waar je als eerste aankomt. Hier spot je manta’s, dolfijnen, hamerhaaien en met geluk een tijgerhaai, Socorro – de locatie van de marine basis. Walvishaaien en/of bultruggen (in het juiste seizoen), scholen haaien en manta’s. Roca Partida – een kleine rots met dikke tonijnen, grote scholen vis, ontelbaar veel haaien en volop actie. 

Beste reistijd Socorro: Er wordt op Socorro gedoken tussen november en mei. De maanden november t/m januari is het water het warmste én worden er vaak walvishaaien gespot. Vanaf januari/februari worden de walvishaaien ingewisseld voor bultruggen die je zowel vanaf de boot kan spotten als onderwater met natuurlijk wel een beetje geluk. Het water is dan wel wat kouder! 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Socorro, Mexico

In november is een 5mm meestal voldoende.

Reisleider: Nanneke Boers

Maak kennis met Nanneke Boers, een ervaren PADI duikinstructeur met een passie voor duiken. Na 15 succesvolle jaren bij Casa de Buceo op La Palma, is ze nu terug in Nederland en werkt ze samen met EWDR om deze geweldige groepsreizen te begeleiden. Met haar ruime ervaring en talenkennis in Duits, Engels en Spaans, staat ze klaar om duikers van over de hele wereld mee te nemen op een onvergetelijk duikvakantie.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

31 Oktober 2025 - Reis naar Mexico - Cabo San Lucas

Vandaag begint de reis naar Mexico toe. De Solmar boot vertrekt vanuit de haven in Cabo San Lucas. Daar reizen we vandaag naar toe. De dichtstbijzijnde luchthaven is San Jose del Cabo. Er zijn verschillende vluchtopties. Zo kan je via Toronto, Houston of Mexico met één tussenstop er al naar toe vliegen. 

We zorgen dat we een dag voordat de liveaboard vertrekt in Cabo San Lucas zijn. Omdat de vluchten nu nog niet in het systeem staan kan het zelfs zo zijn dat we misschien al op 30 oktober vertrekken. De eerste nacht verblijven we in het kuststadje Cabo San Lucas, we boeken een hotel dat lekker centraal ligt. De eerste avond kun je de stad in, er zijn rondom de haven en in de hoofdstraat wel 50 restaurants én barretjes. De sfeer is gemoedelijk. Echt een prima plek om de eerste nacht te verblijven. 

1 November 2025 - Aan boord en 25 uur varen

De boot vertrekt vandaag aan het begin van de middag. Dat betekent dat je de dag rustig kan starten. Geniet van een Mexicaans ontbijt, koop alvast wat leuke souvenirs in de hoofdstraat of relax nog lekker een uurtje op het strand. Rond het einde van de ochtend check je uit bij het hotel en pak je een taxi naar de haven. Vanaf de meeste locaties kost een taxi of Uber zo’n $5,- dus dat is goed te doen. Je bestemming? Marina del Rey. Daar ligt namelijk de Solmar V op je te wachten. 

Eenmaal aan boord in het tijd om te settelen in de cabines, de administratie met de duikgids te regelen (brevetering, nitrox, chamber fee etc.) en daarna gaat de boot al snel vertrekken… want het is zo’n 25 uur varen! De eilanden waar je gaat duiken liggen namelijk 600 km uit de kust en dat is toch echt wel even een stukje varen. Gelukkig is er veel entertainment aan boord, zijn de margherita’s inbegrepen en is er een heerlijk lounge dek. Hopelijk is de zee kalm, dat maakt de overtocht extra prettig. Goed om te weten; als je snel zeeziek wordt raden we aan om medicatie mee te nemen. De ene overtocht is de andere niet. Het is soms super kalm…. maar het kan ook ruiger zijn. Dat weten we nooit van te voren, dus wees voorbereid! 

2 November 2025 - Aankomst bij San Benedicto

Vandaag komen we aan bij het eerste eiland van de Revillagigedo; San Benedicto. Hier maken we vandaag één duik, tenzij we echt heel laat aankomen door wind/stroming tegen. Maar meestal is één duik goed te doen. De wateren rondom de eilanden behoren tot één groot beschermd Marine Park, de regel is dat er niet na 17:00 gedoken mag worden. San Benedicto is een klein eiland behorende bij Socorro. Het heeft 2 toppen waarvan één een vulkanische krater is, ontstaan na een uitbarsting in 1953.

De eerste duik is eigenlijk altijd bij Las Cuevas. Een makkelijke duikstek waar je mooi je eerste checkduik kan maken. Hier zie je o.a. roggen, witpunt rifhaaien, manta’s en scholen vis. Dit is niet echt een haaien locatie al sluiten we een silky shark, hamerhaai of Galapagos haai niet uit. Een lekker makkelijk duikje om te zorgen dat je de juiste hoeveelheid lood mee hebt én om te checken of al je duik spullen naar behoren functioneren. 

* De beschrijving van deze reis is gebaseerd op hoe de Solmar het liefste de reis uitvoert. Weersomstandigheden en meerdere boten op één duikstek zijn factoren die de route kunnen beïnvloeden. De Solmar streeft er naar minimaal 16 duiken, maar idealiter 20 duiken per trip te doen. Tijdens onze groepsreis in November 2022 is het dankzij de goede planning van de kapitein gelukt om het maximale er uit te halen; 20 duiken.

3 November 2025 - El Cañon, San Benedicto

El Cañon is voor velen één van de meest favoriete duikstekken op deze duikvakantie. Hier vind je namelijk scholen hamerhaaien, Galapagos haaien, tijgerhaaien (met een beetje geluk), walvishaaien en veel vis. Ook Manta’s kunnen regelmatig passeren. Het is hier gewoon echt een drukke boel. We maken hier vandaag maar liefst 4 duiken. Het gebied waar je duikt is groot en er is zoveel te zien, zelfs met 12 duiken zou je je hier nog niet vervelen. 

Tijdens de laatste door ons georganiseerde groepsreis in Nov’22 zagen ze elke duik hier grote scholen hamerhaaien. De ‘haai’light voor Rianne, die mee was, was het moment dat ze een school hamerhaaien aan het filmen was en dat er ineens een dikke tijgerhaai midden door haar beeld zwom. Wauw. We hebben de beelden!

Na het avondeten vertrekt de boot naar het volgende eiland; Socorro. 

4 November 2025 - Socorro

We zijn aangekomen bij Socorro Eiland. Zoals je zult zien is Socorro Eiland het grootste eiland in de archipelago. Sinds 2002 mag er niet meer gevist worden. Manta Roggen hebben hier een zeer speciale, nieuwsgierige band met duikers. Ze zwemmen met duikers mee. Naast de vriendelijk reuze manta’s is dit ook de plek waar grote scholen hamerhaaien langs zwemmen en al het andere grote spul waar we deze duikreis al meerdere keren mee hebben kunnen duiken. We maken vandaag 3 duiken. De reden dat we geen 4 duiken maken is omdat we bij aankomst op Socorro ons moeten melden bij de marine basis aldaar. Soms kan de kapitein via de radio ons ‘inklaren’, maar soms besluiten ze ook aan boord te komen. Dat weet je nooit van te voren. 

In de avond vertrekt de boot richting Roca Partida, de vaartijd bedraagt ca. 6 a 7 uur. 

5 & 6 November 2025 - Roca Partida en ......

Roca Partida is een kleine cliff van ca 40 meter hoog en 100 meter lang die als eiland bovenwater uitsteekt. Het is het kleinste eiland van de Socorro Eilanden Archipelago en in één duik kan je er omheen. Het eiland is een echte grote vis magneet. Walvishaaien, dolfijnen en walvissen migreren er jaarlijks langs. Ook zijn hamerhaaien, zijde haaien en grijze haaien weer vaak geziene gasten. Tijdens onze laatste reis was er ook een gigantische geelvin tonijn die rond de rots zwom. Heel imposant! 

Rondom Roca Partida maken we op dag 6 weer 4 duiken. 

Op dag 7 wordt er gekeken wat handig is, of nog een dag genieten rondom Roca Partida of terug naar San Benedicto. Nog een dagje El Cañon is voor vele een wens als er veel haaien gespot werden op Dag 4… Maar Roca Partida is ook echt een feestje met veel marine leven. 

7 November 2025 - El Boiler, San Bendicto

Vandaag is de laatste dag duiken alweer aangebroken. We sluiten de duikvakantie af met vier duiken op “El Boiler”, een grote top die reikt van de diepte tot op enkele meters van het oppervlak. Het is klein genoeg om meerdere keren in één duik rond te zwemmen en groot genoeg om een favoriet verzamelpunt te zijn, waar zeeleven van kilometers ver wordt aangetrokken. El Boiler staat bekend als de thuisbasis van de wereldberoemde Giant Pacific Manta, deze duikplek is perfect voor close-up en persoonlijke ontmoetingen met de Giant manta’s kunnen uitgroeien tot een spanwijdte van meer dan zes meter, maar het zijn vriendelijke wezens. In de ochtend worden hier ook vaak dolfijnen gespot.

Na de laatste duik begint de boot aan de terugreis naar Cabo San Lucas. 

8 t/m 10 November 2025 - Terugreis

Na zo’n 25 uur gevaren te hebben kom je aan het begin van de avond aan in Cabo San Lucas. In de baai gaat de boot voor anker en deze avond verblijf je dan nog op de boot. De laatste avond staat in het teken van een heerlijke maaltijd, contact gegevens uitwisselen met nieuwe buddies en koffers in pakken. 

De volgende ochtend, na het ontbijt, is het rond 08:00 tijd om te vertrekken. Per transfer wordt je naar de lucht haven van San Jose del Cabo gebracht. In de meeste gevallen landt je vlucht een dag later weer in Europa (dag 11). 

Een verlenging is ook zeer goed mogelijk rondom Cabo San Lucas / La Paz. Ga nog een aantal dagen duiken in de Zee van Cortez met o.a. zeeleeuwen of relax met een cocktail aan het zwembad. Er is van alles mogelijk!

Video afspelen

De liveaboard

Verblijf op de boot

Solmar V

De Solmar V Liveaboard is een voormalige vissersboot van zo’n 35m lang die volledig is omgebouwd tot liveaboard. De traditionele sterke stalen romp met houten interieurs maken de Solmar V een echte klassieker. De boot heeft in totaal 12 cabines, waarvan 10 voor twee personen en twee single cabins. In totaal kunnen er 22 duikers mee. De cabines zijn niet groot, maar de bedden zijn erg comfortabel.  Prima om te slapen dus. Alle cabines hebben een toilet/douche cabine. Douchen kan ook op het duikdek. Ook zijn alle cabines uitgerust met individuele airco. Het eten op de boot is voortreffelijk,! Tony, de kok, is een ware chef. S’ochtends een heerlijk warm ontbijt, s’middags een combinatie van warm en koud én s’avonds een 3-gangen maaltijd. Het zal je aan niks ontbreken. De margherita’s die Maurico serveert- uiteraard ruim na het duiken – zijn ook zeker de moeite waard! 

Goed om te weten; sinds begin 2023 is duiken met Nitrox verplicht. Nitrox is inbegrepen in de prijs. Als je nog niet Nitrox gecertificeerd bent kun je dit (tegen betaling) ter plekke regelen (tijdens de bootreis naar de eilanden toe) of volg een nitrox cursus bij je lokale duikvereniging.  

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €4449,- per persoon. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchtprijs indicatie is altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €4449,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Liveaboard

In de meeste gevallen vertrekt de boot rond het middag uur (12:00) uit de haven van Cabo San Lucas. 

De Solmar V ligt op jullie te wachten in Marina Del Rey in Cabo San Lucas. Hier verlaat je ook de boot weer bij terugkomst. 

In de ochtend kun je met daglicht de boot verlaten tussen 06:00 en 09:00. We raden iedereen aan 3 uur voor vertrek van de vlucht op de luchthaven te zijn. Aangezien een transfer naar de luchthaven ongeveer 45 minuten duurt kun je op zijn vroegst rond 10:00 vliegen, iets later is altijd beter. 

De menu’s bieden een combinatie van Amerikaanse en Mexicaanse gerechten, waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Voorafgaand aan de eerste duik is er een klein buffet-ontbijt, bestaande uit yoghurt, cornflakes, toast en fruit. Na de eerste duik volgt het warme ontbijt. Dagelijks worden er eieren, pannenkoeken en meer geserveerd. Solmar serveert een driegangen lunch, beginnend met vaak een verse, huisgemaakte soep, gevolgd door een hoofdgerecht en een heerlijk dessert. Het diner is al net zo gevarieerd, verwacht 3-gangen met pasta, bbq, biefstuk, hamburgers, patat, rijst en natuurlijk Mexicaanse gerechten. Alle drankjes, inclusief bier en wijn bij de maaltijden, zijn inbegrepen.

Speciale verzoeken zoals voedselallergieën, een vegetarisch menu of extra salades kunnen worden verzorgd als er minimaal twee weken van tevoren op de hoogte wordt gesteld. 

Op live-aboard duiktrips is het belangrijk om licht te pakken vanwege beperkte cabine ruimte. Zwemkleding, shorts en t-shirts zijn de gebruikelijke kleding, en het is verplicht om droge kleding te dragen tijdens de maaltijden, die plaatsvinden in de hoofdsalon. De temperaturen op Socorro variëren van 21-27°C, maar de avonden kunnen koeler zijn, dus het meenemen van een trainingsbroek, sweatshirt of trui is een goed idee. Vergeet niet om een hoed, zonnebril en voldoende zonnebrandcrème mee te nemen.

De stopcontacten hebben doorgaans twee platte pinnen, zoals in de Verenigde Staten en Canada. Dit type stopcontact wordt ook wel Type A genoemd. Het voltage is 110V. Er zijn ook enkele 220V oplaadpunten aanboord. 

Duiken

Een duikverzekering is verplicht voor alle reizen naar de Socorro-eilanden en u wordt gevraagd om voorafgaand aan de reis een verzekeringsbewijs te tonen.
De duikverzekering (of reisverzekering) moet minimaal dekken:

  • Behandeling in de hyperbare kamer
  • Luchtevacuatie

Het is belangrijk dat dit duidelijk omschreven is in de verzekeringspolis. 

Ja, sinds begin 2023 is duiken met Nitrox verplicht. Nitrox is inbegrepen in de prijs. Als je nog niet nitrox gecertificeerd bent kun je dit (tegen betaling) ter plekke regelen (tijdens de bootreis naar de eilanden toe) of volg een nitrox cursus bij je lokale duikvereniging.  

Nee, nachtduiken is verboden in het gehele marine park van de Revillagigedo (Socorro).

De Solmar V zorgt ervoor dat je lucht, lood en een loodgordel krijgt. Alle overige duikuitrusting dien je zelf te verzorgen of vooraf te huren. Een duikcomputer is verplicht.

Benodigde uitrusting: Ademautomaat (DIN of INT), trimvest, duikvinnen en schoenen, duikmasker, duikcomputer, duikpak. 

De oceaan temperaturen bij Socorro variëren gewoonlijk van 25.5°C-27.8°C in november, 21.1°C-23.3°C in februari/maart, en 24.4°C-26.7°C in april tot juni. Voor de warmere maanden wordt een wetsuit van 5 mm aanbevolen, terwijl voor de koudere maanden een 5/7mm of 7mm wetsuit wordt geadviseerd. Sommige gasten pakken ook een lichte vest en kap of een vest met een gehechte kap in voor het geval dat er thermoclines zijn tijdens de koudere maanden.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR