Emperor Harmoni • Raja Ampat op zijn best

Duikvakantie naar Raja Ampat: Deze mooie liveaboard, de Emperor Harmoni, vaart een groot deel van het jaar in Raja Ampat. Dé regio met de meeste biodiversiteit wereldwijd.
Reistijd
Januari, Februari, Maart, April, November, December
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
12 dagen vanaf €4490,- p.p

Duikvakantie Raja Ampat: Ontdek de Biodiversiteit

Stap aan boord van de Emperor Harmoni, de nieuwste liveaboard van Emperor in Indonesië, voor een onvergetelijke 9-daagse reis door Raja Ampat. Deze duikvakantie neemt je mee naar de beroemde “gouden driehoek,” waar je kunt genieten van enkele van de meest fantastische duikstekken ter wereld.

Duiken in Raja Ampat: Een Overweldigende Biodiversiteit

Raja Ampat staat bekend als het epicentrum van de biodiversiteit, en dat zul je zelf ervaren tijdens deze duikreis. Terwijl je vaart over de Raja Ampat Central & South-route, zul je je ogen uitkijken aan de diversiteit van het onderwaterleven. Van  hamerhaaien tot manta’s en kleurrijke, ongerepte koraalriffen, hier vind je echt alles. Verken Misool’s suikerbrood-eilanden, bewonder de vijftig tinten blauw van afgelegen lagunes en ontdek weelderige mangroves. Tijdens landexcursies kun je een wandeling maken naar het panoramische uitzichtpunt van Penemu, waar je wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de lagune en kalkstenen rotsen.

Verblijf aan Boord van de Emperor Harmoni

De Emperor Harmoni, gelanceerd in september 2022, is speciaal gebouwd om aan de unieke omstandigheden van Indonesië te voldoen. Met haar 48 meter lengte biedt ze plaats aan 24 gasten in 12 goed uitgeruste ensuite hutten, allemaal voorzien van airconditioning. Deze eigentijdse liveaboard biedt veel ruimte om bijvoorbeeld te eten of relaxen, evenals een speciale camera-oplaadruimte voor enthousiaste fotografen. Met maximaal 4 gidsen aan boord en tot 3 duiken per dag, is er volop gelegenheid om de prachtige onderwaterwereld van Raja Ampat te verkennen. 

Beste reistijd voor een duikvakantie naar Raja Ampat

Je kan het hele jaar duiken in Raja Ampat. De Emperor Harmoni vaart naast routes in Raja Ampat ook o.a. in Komodo National Park (in de zomer). Daarom kun je voor deze reis het beste rekening houden met een reistijd tussen november & april. 

Advanced brevet vereist

Voor deze reis is een Advanced Open Water of een gelijkwaardige certificering  vereist, evenals minimaal 30 gelogde duiken voor de Raja Ampat route, en 50 gelogde duiken voor Komodo, de Banda Zee, Alor en Flores.

Speciale routes Emperor Harmoni 2024 & 2025

6 Maart 2024: Best of Raja Ampat (13 Dagen) €6775,- p.p. 
21 April 2025: Triton Bay & Raja Ampat (13 Dagen) €6875,- p.p. 
28 September 2025: Raja Ampat & Banda Islands | Sorong – Ambon (13 Dagen) €6175,- p.p.
13 oktober 2025: Raja Ampat & Banda Islands | Ambon – Sorong (13 Dagen) €6775,- p.p.

TIP! Bekijk ook deze speciale groepsreis: EWDR Groepsreis: 31 Oktober 2024: Ambon naar Raja Ampat voor €5040,- p.p.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor duiken in Raja Ampat

Ons advies is een 3mm wetsuit, shorty of skin. 

Wat ga je op deze duikvakantie beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - De reis naar Sorong

De Emperor Harmoni vertrekt voor haar liveaboard routes door Raja Ampat vanuit de haven van Sorong. Reizigers uit Europa zullen waarschijnlijk eerst naar Jakarta vliegen voordat ze door kunnen vliegen naar Sorong. We adviseren onze klanten om minstens één dag voor het vertrek van de liveaboard in Sorong aan te komen, zodat je in geval van vertraging niet het vertrek van de boot mist. Natuurlijk zullen we in overleg met EWDR zorgen voor een comfortabel hotelt voor één overnachting in Sorong.

Dag 3 - Start van de liveaboard | Dampier Straight & Cape Kri

Rond 8 uur ’s ochtends word je opgehaald door de crew van de Harmoni. Dit kan zijn op de luchthaven of in je hotel. Vervolgens stap je aan boord van de Emperor Harmoni. Het plan is om het schip rond 9 uur ’s ochtends uit de haven te laten vertrekken, op weg naar de mooiste duiklocaties van Raja Ampat. Eenmaal aan boord ontvang je een grondige veiligheidsbriefing, maak je kennis met de vriendelijke bemanning, controleer en vul je de vereiste duikdocumenten in, krijg je toegang tot je eigen hut en word je bekend gemaakt met de indeling van het schip. Je eerste duik van de reis is gepland als een checkduik.

De Emperor Harmoni volgt (tenzij anders gecommuniceerd) meestal de route langs de duikplekken van Raja Ampat Central & South, wat betekent dat je jouw avontuur in het centrale gebied van Raja Ampat begint. Vandaag brengen de duiken je bijvoorbeeld naar locaties zoals The Dampier Strait. Deze zeestraat scheidt het vasteland van West-Papoea van de eilanden Batanta en Waigeo in het noorden. Dankzij de sterke stroming is deze straat een thuis voor een buitengewone verscheidenheid aan zeeleven.

Een van de hoogtepunten van de dag is het duiken bij Cape Kri. Cape Kri, gelegen in de Dampier Strait, staat bekend als een van de meest befaamde duikstekken in Raja Ampat. Het rif, dat zich uitstrekt vanaf de zuidkant van Kri Island, herbergt een overvloedige populatie grote vissen in Raja Ampat. Hier kun je genieten van prachtig koraal en een enorme diversiteit aan vissoorten, waaronder barracuda’s, sweetlips, keizervissen, snappers, giant trevally en grijze rifhaaien. Een locatie die je absoluut niet wilt missen.

* Het beschreven dagprogramma kan worden aangepast vanwege factoren zoals weersomstandigheden en andere invloeden. De uiteindelijke beslissing hierover ligt altijd in handen van de kapitein.

Dag 4 t/m 7 - Duiken in het Centrale gedeelte van Raja Ampat

De komende dagen draaien volledig om duiken in het centrale gebied van Raja Ampat. Je kunt je voorbereiden op meestal drie duiken per dag, en deze duiken zullen je ongetwijfeld bekoren. In het Cape Kri-gebied vind je duikstekken zoals “Blue Magic,” waar je een indrukwekkende verscheidenheid aan vis zult tegenkomen, waaronder tonijnen, makrelen, barracuda’s en fuseliers.

Terwijl je verder duikt richting Gam, zul je volop genieten van de duiken op Citrus Ridge, een betoverende duikplek met levendige koraalriffen en een overvloed aan onderwaterleven. Dalam, ook bekend als Deep Rock, biedt een ondergedompeld plateau met zowel zacht als hard koraal, terwijl Mayhem, een lange onderwaterpilaar, de diversiteit van ontmoetingen vergroot, variërend van grote scholen fuseliers, snappers en jacks tot wobbegonghaaien en pygmeezeepaardjes.

Ten slotte, in Arborek, wacht Arborek Jetty met kleurrijke koraalbommies waar wobbegonghaaien ontspannen en indrukwekkende reuzenmosselen te bewonderen zijn. Lolasi, een koraalrots, belooft een gave driftduikervaring, en Manta Sandy is een waar icoon van Raja Ampat, een manta-reinigingsstation waar je getuige kunt zijn van het prachtige schouwspel van dansende manta’s en misschien zelfs kleine wonderlijke wezentjes zoals pygmeezeepaardjes kunt ontdekken.

Dag 8 t/m 11 - Duiken rondom Zuid Raja Ampat

De reis gaat verder terwijl de Emperor Harmoni zuidwaarts vaart naar de duikplekken in Zuid Raja Ampat. Onderweg maak je een tussenstop bij Batanta, waar de duiklocaties bekend staan als “muck dives.” Op het eerste gezicht lijkt het misschien niet spectaculair, met glooiende zwarte zandbodems, algenplekken en koraalpuin, maar voor ervaren duikers met een deskundige gids valt er veel te ontdekken.

In het zuiden kun je uitkijken naar duiken op locaties zoals “No Contest,” waar je wordt omringd door indrukwekkende onderwaterformaties, “Love Potion No 9” met zijn prachtige zeewaaiers en zachte koralen, en “Plateau,” dat een uitstekende alternatieve duiklocatie biedt bij sterke stromingen.

In het Gam-gebied kun je duiken bij “Andiamo” met zijn schitterende koraalriffen en scholen vissen, “Candy Store” met zijn indrukwekkende wanden, en “Two Tree” met zijn rijke plateau vol diverse vissoorten.

Daarna, bij Wayilbatan, kun je de onderwaterwereld verkennen bij “Barracuda Rock” met zijn gevarieerde zeeleven, “Dunia Kecil” met zijn prachtige zachte koralen, en “Four Kings” waar je getuige kunt zijn van de jacht van talloze roofvissen op scholen ansjovis.

In het Fiabacet-gebied wachten duiklocaties zoals “Boo Windows,” “Tank Rock,” “Nudi Rock,” “Magic Mountain (Shadow Reef),” en “Whale Rock” om ontdekt te worden. Hier kun je van alles verwachten, van prachtige zachte koralen tot kleurrijke vissoorten, en wie weet kom je zelfs manta’s, dolfijnen en walvishaaien tegen.

Op de laatste duikdag, dag 11, maak je slechts één duik voordat de boot terugkeert naar Sorong.

Dag 12 t/m 13 - Einde van de liveaboard, verlening of terug naar huis?

Op de ochtend van dag 12 arriveert de Emperor Harmoni in de haven van Sorong. Afhankelijk van je voorkeur, kun je nu ervoor kiezen om terug naar huis te vliegen óf om je duikvakantie in Indonesië nog wat te verlengen. Hier zijn een paar tips:

Vlieg met een rechtstreekse vlucht naar Manado en ga duiken bij Lembeh en/of Bunaken of blijf nog even in de regio van Raja Ampat en verblijf in één van mooie Raja Ampat Resorts. Bekijk ons complete overzicht duikvakanties Indonesië voor nog meer inspiratie. 

De liveaboard Emperor Harmoni

De boot & de cabines

De Emperor Harmoni, in september 2022 gelanceerd, is een indrukwekkende liveaboard die met speciale aandacht voor de unieke omstandigheden van Indonesië is ontworpen en gebouwd. Dit moderne schip is een product van de uitgebreide ervaring van het Emperor-team in liveaboards en chartervaartuigen, en het voldoet aan de hoogste normen en verwachtingen. Gemaakt van Sulawesi Ironwood, is het een van de weinige liveaboards in de regio met twee krachtige motoren. Met een lengte van 48 meter biedt de Emperor Harmoni comfortabele accommodatie voor maximaal 24 gasten in 12 goed ingerichte ensuite hutten, allemaal voorzien van airconditioning voor een aangenaam verblijf. Aan boord van de Emperor Harmoni vind je ruime eet- en ontspanningsruimtes, evenals een speciaal gebied om je duikcamera op te laden. 

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Deze duikvakantie naar Raja Ampat is beschikbaar vanaf €4490,- per persoon o.b.v. van twee personen in één cabine. De duikreis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over deze duikvakantie naar Raja Ampat? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze duikreis, vanaf €4490,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Alle duikers zijn verplicht om voor elke duik een duikcomputer en een SMB (oppervlakteboei) te gebruiken, evenals een lamp voor nachtduiken.

Verstuur deze duikvakantie per e-mail

Wil je de details van deze duikreis naar Raja Ampat bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duikvakantie Raja Ampat algemene informatie

Je duikt vanaf de Ribs die bij de liveaboard horen. Af en toe kunnen hier ook wel pittige stromingsduiken bij zitten. 

De Emperor Harmoni vaart zelf zo dicht mogelijk naar de duikstekken toe, het laatste stukje doe je per rib/zodiac. Dit gaat vaak om enkele minuten. 

Je maakt dagelijks zo’n 2 tot 3 duiken, inclusief nachtduiken. Op de laatste duikdag (dag voor ontscheping) maak je één duik. 

Ja, PADI Nitrox Diver (€170,-)

Duikuitrusting

Er zijn DIN-tanks en INT-adapters beschikbaar aan boord. Ze raden duikers met M26-regulators ten zeerste aan om adapters mee te brengen die geschikt zijn voor DIN-tanks.

Ja, kosten €7,- per dag – reserveer dit direct tijdens de boeking. 

Ja, dit is gratis. Je dient wel gecertificeerd te zijn. 

Deze prijzen gelden alleen als je dit vooraf, tijdens het boeken van de reis, mee boekt. Ter plaatse is ook mogelijk maar dan betaal je iets meer en in Indonesische Roepies. Er is dan ook geen garantie dat alles nog beschikbaar is. Vooraf is dus echt wijzer. 

Equipment Per Day EUR (€)

Mask* € 3 
Fins* € 5 
Wet Suit (3mm)* € 6 
Regulator* € 11 
BCD* € 7 
SMB (Surface Marker Buoy)*
Dive Computer* € 7 
Torch € 6 
FULL EQUIPMENT incl. Dive Computer € 30 

All equipment and tanks must be pre-ordered.
Please ensure when ordering equipment to include required equipment size along with height, weight and shoe size. All items
marked with * are included in the Full Equipment Package. All divers are required to use a dive computer and SMB for every dive
and a torch each for night dives.

Liveaboard

Dit reispakket bedraagt €1499,- per persoon en is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen.

De boten hebben internet, maar het bereik is vaak alleen goed vlakbij de haven van vertrek/aankomst. Ga er dus niet van uit dat je veel online kan zijn. 

Ja, tenzij je mogelijk een éénpersoonstoeslag betaald. Goed om te weten; je wordt nooit ingedeeld in de cabine met iemand van het andere geslacht.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR