Anthony’s Key Resort • Roatan’s Caribische Oase

Ontdek Honduras! Verblijf op basis van volpension in een prachtig duikresort en ga duiken met dolfijnen, haaien, & zeepaardjes.
Reistijd
Het hele jaar door
Kenmerken
Bootduiken, Onbeperkt duiken, Kantduiken
Prijs vanaf
14 dagen vanaf €3900,- p.p

Duiken bij Anthony's Key Resort

Deze duikvakantie verblijf je, op basis van volpension, bij Anthony’s Key Resort in Honduras. Het Anthony’s Key Resort is het oudste resort op het eiland Roatan, waar het eind jaren ’60 begon met een aantal bungalows op de heuvel. De eigenaar had als doel dat zijn gasten het aan niets zou ontbreken. Inmiddels is het uitgegroeid tot een full-service resort dat zich uitstrekt over twee eilandjes, de zogeheten ‘key’s’, voor de kust en een deel op het eiland Roatan.

Duiken doe je in de Caribische zee. Heerlijk warm en helder water, waarin van alles te zien is. Het is er Dol-fijn! Meer dan 35 duikstekken rondom Roatan zijn direct bereikbaar vanuit Anthony’s Key. Hier ontmoet je scholen tropische vissen, zeeschildpadden, adelaarsroggen en scheepswrakken. De milde stromingen in combinatie met het kleurrijke koraal, enorme sponzen en gevarieerde zeeleven maken van Roatan’s onderwaterwereld een echt paradijs. 

Beste reistijd: Maart tot Augustus zijn de ideale maanden voor een bezoek aan Roatan vanwege het gunstige weer en de uitstekende duikcondities. Tijdens de Amerikaanse vakanties (spring break- begin Maart & kerst) kan het erg druk zijn op het resort.

Beste aankomstdag: De beste dag om aan te komen is de zaterdag. Het hele programma is hierop afgestemd; de indeling van de boten, het duikschema, de excursies, de Fish ID presentatie, de haaienduik etc. etc.

❤ Op honeymoon naar dit prachtige resort? Vraag ons naar het speciale honeymoon pakket met vele extra’s zoals de dolfijnenduik en gratis foto’s. En uiteraard een Key bungalow met het beste uitzicht op de zonsondergang.

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor Roatan, Honduras

In de meeste gevallen is een 3mm voldoende. Als je veel gaat duiken, koel je sneller af en kunnen je een 5mm overwegen – zeker tussen januari en april.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

Dag 1 & 2 - De reis naar Roatan, Honduras

Vandaag start je reis met een vlucht naar Miami. Afhankelijk van je vertrekpunt en of je een directe of indirecte vlucht neemt ben je tussen de 10 en 13 uur onderweg naar Miami. Vaak kom je in de middag aan waarna je dichtbij het vliegveld een hotel hebt om bij te komen van het eerste gedeelte van je reis. 

De volgende dag geniet je op je gemak van een ontbijt in het hotel en vlieg je vaak aan het begin van de middag vanuit Miami naar Roatan in zo een 2,5 uur.

Eenmaal aangekomen op Roatan word je opgewacht door iemand van het Anthony Keys Resort die je in ongeveer 15 min naar het resort brengt. Daarna is het genieten van de caribissche sfeer en even langs het duikcentrum om de administratie voor het duiken te regelen. 

Dag 3 t/m 11 - Duiken op Roatan

Bij Anthony’s Key Resort kan je heel veel (én gevarieerd) duiken. Je maakt hier drie bootduiken per dag: de eerste vertrekt om 8:30 uur, de tweede om 10:30 uur en de derde om 14:30 uur. Tussen elke duik keer je terug naar de steiger.

Het resort biedt ook toegang tot het “Front Porch” rif voor (onbeperkt) kantduiken. Dit gebied, dat rijk is aan zeeleven zoals murenen, tandbaarzen en octopussen, strekt zich uit tot diepten van meer dan 12 meter. Een extra bonus is een klein vliegtuigwrak op 9 meter diepte, perfect voor beginnende duikers en trainingsduiken. 

Voor de liefhebbers van wrakduiken raden we een duik op El Aguila aan, een 70 meter lang vrachtschip dat in 1997 tot zinken is gebracht. Of verken de Odyssey, een 90 meter lang schip dat in 2002 tot zinken is gebracht, waarvan gezegd wordt dat je meerdere duiken nodig hebt om het volledig te verkennen. Beide wrakken liggen op slechts een korte boottocht van het resort. 

Zodra de zon ondergaat, komt het rif tot leven op een heel andere manier. Tweemaal per week, op dinsdag en donderdag, vertrekken er ’s avonds boten net voor zonsondergang om ook nog een nachtduik te maken. Hier heb je de kans om nachtdieren zoals octopussen, inktvissen en kreeften in actie te zien. 

Tenslotte is er de onvergetelijke ervaring van het duiken met Caribische rifhaaien. Deze duik biedt de kans om tussen de 8 en 12 haaien tegelijkertijd te observeren in een rustige, niet-voederende omgeving. Voor deze duik dien je je in te schrijven bij de dive shop. 

Dag 12 - Ontspannen of.... dolfijnen?

Vandaag, de dag voor je gaat vliegen, kan je niet meer duiken. Maar niet getreurd, we hebben een hele leuke suggestie voor je! 

Op het resort bevindt zich ook het Roatan Institute for Marine Sciences. Een erg interessant onderdeel is het museum en te horen wat ze onderzoeken. Er zijn in de baai ook een aantal dolfijnen die er voor onderzoek zijn maar vrij toegang hebben tot de open zee waar ze in hun natuurlijke omgeving leven.

Je kan vandaag deelnemen aan het Dolphin Program. Dit programma biedt gasten een unieke gelegenheid om kennis te maken met Atlantische tuimelaardolfijnen in hun natuurlijke zeewateromgeving.

Ps. Je kan ook met de dolfijnen duiken tussen dag 3 t/m 11. De duik met dolfijnen vindt plaats in de eigen lagoon waar de dolfijnen vrijwillig zijn. Zowel bij de dolfijnen als bij de haaienduik gaat er een fotograaf mee. Deze foto’s en video zijn naderhand in de winkel te koop waar die dag de activiteit is.

Video afspelen

Dag 13 & 14 - Terug naar huis

Na negen onvergetelijke dagen duiken in het betoverende Roatan komt je duikvakantie ten einde. De herinneringen aan speciale ontmoetingen met dolfijnen, haaien en de kleurrijke onderwaterwereld zullen hopelijk nog lang blijven hangen. Aan het begin van de dag kun je nog even genieten van de sfeer op het eiland, misschien een laatste wandeling maken of souvenirs kopen – daarna word je naar het vliegveld van Roatan gebracht. Vaak stap je dan over in Miami voor je direct aansluitende vlucht terug naar Europa.

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

Anthony's Key Resort

Anthony’s Key is niet zomaar een resort; het is een poort naar de wonderen van Roatan. Hoewel velen komen voor het duiken, is er geen tekort aan activiteiten op dit prachtige eiland. 

Glijd rustig met je kajak door de vredige lagune na een ochtend duiken, of je verkent de kustlijn staand op een paddleboard, genietend van een 360-graden uitzicht. Als je verder wilt verkennen, is Bailey’s Key een nabijgelegen paradijs met een afgelegen strand en de kans om te snorkelen of interactie te hebben met de speelse dolfijnen. 

Terug in het resort kun je afkoelen in het zwembad, verscholen tussen torenhoge palmbomen, of je kunt jezelf trakteren op een verkwikkende behandeling in onze Ixora Spa. Als de zon ondergaat, komt het sociale leven tot leven: geniet van een cocktail in de Frangipani Bar, of verwen jezelf met een zeevruchtenfeest in het Ankor Seafood Grill. En als de nacht valt, komt de cultuur tot leven met de ‘Island Fiesta Night’, compleet met traditionele Garifuna-dansen en live muziek. 

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €3900,- per persoon o.b.v. van twee personen in één Hill Superior Bungalow. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €3900,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Duiken algemeen

Bootduiken en Kantduiken.

Er zijn duiken met dolfijnen en haaien bij te boeken. Veelal zwemmen er zo’n 10 tot 15 Caribische rif haaien bij de baited dive. Je zit beschut voor een muurtje. Als de stroming en de haaien het toelaten kan je er tussendoor duiken. Na zo’n 20 minuten openen ze de emmer met dode vis en begint het spektakel echt. Als de emmer leeg is verdwijnen de haaien weer en zoeken we nog naar een verloren haaientand. Absoluut de moeite waard!

Op het resort bevindt zich ook het Roatan Institue for Marine Sciences. Een erg interessant onderdeel is het museum en te horen wat ze onderzoeken. Er zijn in de baai ook een aantal dolfijnen die er voor onderzoek zijn maar vrij toegang hebben tot de open zee waar ze in hun natuurlijke omgeving leven. De duik met dolfijnen vindt plaats in de eigen lagoon waar de dolfijnen vrijwillig zijn.

Zowel bij de dolfijnen als bij de haaien duik gaat er een fotograaf mee. Deze foto’s en video zijn naderhand in de photoshop te koop.

Tussen de 5 en 30 minuten varen.

Je maakt hier 3 bootduiken per dag en 2 nachtduiken per week. Daarnaast kun je onbeperkt kantduiken tijdens de openingstijden van de dive shop. 

Tweemaal per week, op dinsdag en donderdag, vertrekken er ’s avonds boten net voor zonsondergang om ook nog een nachtduik te maken. Hier heb je de kans om nachtdieren zoals octopussen, mandsterren en kreeften in actie te zien. 

Ja, Front Porch. Je vindt er o.a. murenen, groupers, octopussen, papagaaivissen, waaier- en hersenkoralen. In de lagoon is er ook een klein vliegtuigwrak te vinden.

Ja, via PADI zijn er verschillende cursussen te volgen. Zo kun je hier leren duiken maar ook een verdiepingslag maken.

Ja, de duikschool is on-site. 

Duikuitrusting

Beide zijn beschikbaar.

Ja, deze kosten per tank $4,-* of per 6 dagen $40,-*.

*Prijzen zijn exclusief 15% sales tax

Ja, Nitrox EAN32 kost per tank $10,-* of per 6 dagen $140,-*.

*Prijzen zijn exclusief 15% sales tax

Ja, een volledige uitrusting + computer kost per dag $25,-* of per 6 dagen $125,-*.

*Prijzen zijn exclusief 15% sales tax

Activiteiten, Excursies en Wellness

Absoluut! Op het huisrif Front Porch kun je goed snorkelen en op Bailey’s Key is nog een huisrif waar alleen gesnorkeld mag worden.

Bij het Anthony’s Key Resort op Roatan kun je zowel actief als ontspannen je vakantie doorbrengen. Ontdek het rustige lagunegebied met een kajak of probeer stand-up paddleboarding, een ontspannen sport waarmee je over het water glijdt en geniet van een 360-graden uitzicht. Bailey’s Key biedt uitstekende snorkelmogelijkheden en is tevens thuisbasis van een dolfijnenlagune waar interactie met deze slimme zeedieren mogelijk is.

Centraal in het resort ligt een zwembad van 30′ x 60′, omringd door palmbomen en nabij de bungalows. Perfect voor een verfrissende duik of om te ontspannen. Qua eten en drankjes zijn er meerdere opties: geniet van ambachtelijke Hondurese koffie bij Coast Coffee, haal verfrissende drankjes bij de AKR Pool Bar of dineer in het exclusieve Ankor Seafood Grill. De Ankor Bar biedt beroemde cocktails zoals de Frangipani.

Winkelliefhebbers kunnen terecht bij Seaside Gifts & Photos voor handgemaakte sieraden, kleding en meer. De AKR Snack Shop op de steiger biedt tussendoortjes en duikaccessoires. Gedurende de week worden verschillende activiteiten aangeboden, zoals een informatieve visidentificatie-diavoorstelling, een excursie naar het privé-eiland Maya Key en de ‘Island Fiesta Night’ met live entertainment en traditionele Garifuna-dansoptredens.

Bij Ixora Spa in Anthony’s Key Resort kun je je overgeven aan ontspannende massages en andere luxe behandelingen. Van volledige lichaamspakkingen en verbluffende gezichtsbehandelingen tot de meest luxueuze spa-pedicures en -manicures. De spa beschikt over twee massageruimtes, een gezichtsbehandelingsruimte en een lounge speciaal voor pedicures en manicures. Open van 8:00 uur tot 18:00 uur, dagelijks. 

Bij de receptie zijn de meest uiteenlopende activiteiten en excursies bij boeken. Paardrijden, een raft trip bij La Ceiba, shoppen en sightseeing in San Pedro Da Sula. Via EWDR kun je een meerdaagse jungletrip naar het vasteland van Honduras boeken en zo je vakantie nog iets verlengen. 

Accommodatie / Resort

Ja en dit is gratis. 

Je verblijft bij Anthony’s Key op basis van Volpension. In het on-site restaurant Ankor geniet je van de maaltijden. 

Voor het ontbijt zijn er traditionele favorieten, vers fruit, cornflakes, croissants, muffins en zoete broodjes. De lunch biedt sandwiches, salades, en plantaardige opties, met een wekelijkse buffetlunch op de Maya Key Beach Day. Het diner varieert dagelijks en bevat ook huis specials tegen een meerprijs. Er is een wekelijks buffetdiner op Island Fiesta Night.

De maaltijdtijden zijn: ontbijt van 7:00-10:00 uur, lunch van 12:00-14:00 uur en diner van 18:00-21:00 uur.

Er is geen strikte dresscode, maar droge kleding en schoenen zijn vereist in het restaurant. Bij Anthony’s Key Resort moet je 21 jaar oud zijn om alcoholische dranken te mogen nuttigen.

De receptie kan contact opnemen met een lokale oppas, waarna u tijden en prijs kan afspreken.

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR

Afbeelding van Rianne, mede-eigenaar van EWDR