Duiken Indonesië

Misschien wel het beste duikland ter wereld!

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duikmogelijkheden genoeg

Als je wil duiken Indonesië zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Van het bekende Bali tot afgelegen eilandjes in de uithoeken Van Indonesië. Zowel de bestemmingen als het soort duiken in Indonesië biedt voor ieder wat wils.
Zo kun je uitdagende stromingsduiken maken bij Komodo of lekker relaxt duiken bij Manado.

Duiken in een afgelegen gebied zoals Raja Ampat of het toeristische Bali.

Door de ligging van Indonesië midden op de evenaar is het water er tropisch warm en de verscheidenheid in soorten koraal en vis is een van de grootste ter wereld.

Als je gaat duiken in Indonesië ben je er dus ook zeker van dat je veel en verschillende soorten vis gaat zien en gaat duiken met de ideale omstandigheden!Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_nudy_branch2

Duiken Sulawesi

Door de ligging in het midden van Sulawesi en door de vreemde vorm van het eiland kent het eiland Sulawesi een groot aantal verschillende duikgebieden. Als je gaat duiken in Indonesië dan hoort Sulawesi zeker op je lijstje te staan.

Zo ligt in het noorden van Sulawesi Manado dat vooral bekendstaat van de prachtige en kleurrijke koraalriffen van Bunaken Island. Wervelend veel vis, intense kleuren en een groot aanbod aan duikstekken.

Daarnaast is Manado heel betaalbaar vanwege het grote aanbod in accommodaties en de directe vluchten vanaf Singapore. Als je voor de eerste keer gaat duiken Indonesië dan is Manado een prima start maar ook ervaren duikers keren jaar op jaar terug.

Vlak naast Manado ligt Lembeh en duiken hier is totaal anders dan de kleurrijke duiken van Manado. Duiken bij Lembeh gebeurd vooral op zwart zand. Op de ondiepe bodem van de zeestraat langs het eiland Lembeh leven tal van buitenaards uitziende vissen en kreeftjes. Of het nou een spookfluitvisje is, een fluorescerende naaktslak of een zeepaardje, ze zijn allemaal perfect gecamoufleerd en voorzien van bizarre vormen. Duiken bij Lembeh doe je dan ook vooral als je heel veel soorten rare beestjes wil zien.

Van alle duiken in Indonesië is Lembeh door het soort duiken een buitenbeentje.

Manado en Lembeh zijn de bekendste duikgebieden van Sulawesi maar praktisch in elke uithoek van Sulawesi kun je duiken. zo kun je mooie macro duiken maken bij Wakatobi of bij Prince John. Ook Bangka, dat tussen Manado en Lembeh in ligt, biedt verrassende leuke duiken.

Indonesië is als duikgebied niet compleet zonder Sulawesi!

Terug naar vorige pagina

Duiken Bali

Weinigen weten dat je op het eiland van de Goden ook prima kunt duiken. Bali kent langs de hele kust verschillende goede duikmogelijkheden. Zo kun je bij Lembongan op zoek naar manta’s en mola mola’s. Bij Amed duik je zo van het zwarte strand naar de koraalriffen net voor de kust. In de noordwesthoek van Bali, kun je duiken bij het macroparadijs Menjangan.

Duiken Komodo

Duiken bij Komodo is altijd spannend. Niet alleen maak je hier mooie stromingsduiken en duiken langs drop off’s. ook zul je tijdens de duiken versteld staan van de soortenrijkdom en hoeveelheid vis bij elke duikstek! Manta’s, scholen barracuda’s en wobbegong’s kun je allemaal tegenkomen. En uiteraard mag een bezoek aan de Komodo varaan niet ontbreken!

Liveaboards Indonesië

Duiken Indonesië beperkt zich niet alleen tot een verblijf op een eiland in een resort. Een van de beste mogelijkheden om het maximale uit een duikvakantie in Indonesië te halen is met een liveaboard. Niet alleen maak je meer duiken maar je duikt op meer verschillende plekken.

Met een liveaboard haal je het maximale uit je duiken in Indonesië!

De bekendste routes zijn van Bali naar Komodo, een liveaboard langs de Sunda Eilanden tot aan Alor. Vanuit Alor kun je een liveaboard maken dwars door de Molukken tot aan Raja Ampat. Bij Raja Ampat worden meerdere routes gevaren met een groot aantal liveaboards. Ook op minder bekende plekken in Indonesië kun je duiken met een liveaboard zoals bij Wakatobi of Halmahera.

Duiken Raja Ampat

Raja Ampat is wetenschappelijk gezien het gebied met de grootste variatie aan soorten. Nergens anders ter wereld werden er zoveel soorten geteld tijdens het duiken dan in Raja Ampat. Daarom is duiken bij Raja Ampat eigenlijk een must voor alle duikers!

Duiken Indonesië

Samenvattend betekend duiken in Indonesië het volgende:

  1. In Indonesië duiken is gevarieerd. Zowel duiken op grote vis als het allerkleinste macro is mogelijk.
  2. In Indonesië duiken is makkelijk te combineren met een rondreis
  3. In Indonesië duiken is betaalbaar. Door het grote aanbod in vluchten en hotels zijn er altijd mogelijkheden voor een betaalbare duikvakantie in Indonesië.
  4. Duiken in Indonesië is geschikt voor iedereen. Of je nu op zoekt bent naar een relaxte duikvakantie of een liveaboard met maximaal duiken, Indonesië biedt het allemaal.
  5. Indonesië is niet alleen duiken. Geniet van het heerlijke eten, lekkere weer, prachtige landschappen en lieve mensen naast het duiken in Indonesië.

Indonesië is en blijft het duikland bij uitstek. Met een grote verscheidenheid aan duikgebieden en mogelijkheden is er altijd een bestemming in Indonesië die bij jou past!

Photocredits + slideshow: Kurt W. Gross – Cape Paperu

MapsKies uw bestemming in Duiken Indonesië

    Indonesie_duiken_dive_Alor_Divers_underwater_koraal_diving_Bali_Komodo_Flores_Bunaken1 Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_crab Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_Eagle_Ray Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_harlekin_shrimp Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_nudy_branch Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_underwater Indonesie_duiken_cape_paperu_dive_duikvakantie_underwater_shark

Naar top van pagina