Duiken Zanzibar en Mafia Island

Duiken Zanzibar en Mafia Island: De beste duikeilanden van Oost-Afrika

Zanzibar en Mafia Island

Tanzania kennen de meeste mensen van de grote concentraties wild die hier voorkomen. De Serengeti herbergt de grootste concentratie wild op het Afrikaanse continent en Ngorogoro is door de constante aanwezigheid van water altijd voorzien van allerlei wilde dieren, zoals de zwarte neushoorn.

Maar Tanzania kent ook witte stranden en, bij weinigen bekend, goede duiklocaties. Maak tijdens je duiken in Tanzania kennis met fascinerende dieren, koralen, zandstranden en uiteenlopende stammen met hun geheel eigen cultuur.

Ontdek de fantastische wildparken met vele diersoorten en ga op zoek naar de Big Five: neushoorns, olifanten, leeuwen, buffels en jachtluipaarden. Nergens ter wereld vind je zulke grote wildconcentraties als in dit deel van Afrika.

Duiken Zanzibar en Mafia Island

Duiken Zanzibar en Mafia Island vinden vooral plaats op de eilanden voor de kust: Zanzibar, Mafia en Pemba.

De duikcondities in Tanzania zijn, met een gemiddelde watertemperatuur van 27 graden het hele jaar goed, toch zijn de maanden september tot en met december en maart en april ideaal te noemen omdat er dan lekker warm water is, geen wind en erg goed zicht. En er zijn ook nog eens minder toeristen. Het hoogseizoen is in juli, augustus en december.

Duiken in Zanzibar en Mafia Island; met ongerepte riffen en vele barracuda’s, marlijnen, zeeschildpadden en veel tropische vissen. Zelfs worden er haaien en dolfijnen gespot. Tevens is hard en zacht koraal met schorpioenvissen en zeepaardjes te zien.

Duiken in Tanzania, duikreis tanzania

Terug naar vorige pagina

Duiken Zanzibar

Zanzibar heeft bij velen een magische klank. Als kruispunt van vele handelsroutes heeft Zanzibar een mooie mix van allerlei culturen. Maar ook onder water is Zanzibar bijzonder en duiken Tanzania zou niet compleet zijn zonder een paar duiken rond Zanzibar.

In het water rond Zanzibar zwemmen honderden soorten tropische vissen. Het thuis wordt gevormd door de harde en zachte koralen die samen het rif vormen waarop deze vissen leven. Scholen barracuda’s worden vaak langs de riffen gezien, net als dorades en wahoo’s.

Op sommige duikstekken worden dolfijnen en rifhaaien gezien!

Walvishaaien bezoeken Zanzibar twee keer per jaar en dat maakt een bezoek aan Zanzibar nog specialer!

Duiken Mafia

Duiken in Tanzania concentreert zich vooral rond Zanzibar maar ook het eiland Mafia is interessant voor duikers.
Grote jagers en schildpadden zijn er in overvloed en nog niet beïnvloed door duikers.

Het meest bekend is Mafia vanwege de walvishaaien die hier jaarlijks langs migreren.

Ga nu duiken Zanzibar en Mafia Island!

Denk je bij een reis aan Tanzania ook aan de vaccinaties?

Type duik

Flora en fauna

Naar top van pagina