Lumbalumba Resort Manado

Gezellig en kleinschalig

Reis samenstellen

Lumbalumba Resort Manado

Manado, Sulawesi, Indonesie

Vanaf: € 1099,- p.p. *AANBIEDING*

Huisje
 • Al jaren onze topper!
 • Nederlandse eigenaren
 • Uitstekende reviews op Tripadvisor
 • Huisrif met mandarijnvissen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Lumbalumba Resort

Al jaren is Lumbalumba onze verkooptopper in Manado. Door een combinatie van gezelligheid, prachtige duiken en een goede prijs/ kwaliteitsverhouding weten steeds meer duikers Lumbalumba te vinden.

Niet alleen wij vinden Lumbalumba een prima bestemming, op Zoover krijgt Lumbalumba een erg hoge score en op Tripadvisor scoort Lumbalumba zelfs als beste resort van Manado!

Lumbalumba Manado

Lumbalumba Diving is een klein en gemoedelijk resort. Het is gelegen op een heuvel met uitzicht op de vulkaan Bunaken. Ondanks de kleinschaligheid beschikt Lumbalumba over een zwembad en een werkelijk prachtig aangelegde tuin van 3,5 hectare waar veel aandacht aan wordt geschonken.

Lumbalumba Resort

Er zijn 4 vrijstaande chalets (Dolphin, Eagle Ray, Sea Horse, Turtle), elk voor maximaal twee gasten. Alle chalets zijn gelegen op een berghelling met spectaculair uitzicht. Alle cottages beschikken over eigen badkamer met vaste wastafel, douche en toilet. Tevens zijn de cottages uitgerust met airco of fan. ‘s Avonds kun je op de veranda vanuit je hangmat genieten van een spectaculaire zonsondergang.

Daarnaast is er een familiechalet met 3 kamers (Starfish, Mandarin en Sepia), welke ook individueel gebruikt kunnen worden. En er is een nieuw dubbel chalet met 2 kamers boven op de heuvel. Dit zijn grotere kamers (Frogfish en Napoleon) waar een 3e bed bijgeplaatst zou kunnen worden.

Het resort heeft een overheerlijke keuken, gezellige bar met restaurant en een infinity pool. Er is gratis Wifi in het hele resort.

Verblijf is op basis van vol pension. Ontbijt, lunch en diner is in het restaurant. Lunch eet je of op de duikboot of in het restaurant. Veelal worden er Aziatische gerechten bereid.

Het zwembad is gesitueerd op 40 meter boven zeeniveau. Gemaakt van natuursteen en heeft aan alle zijden een overloop (infinity). Het zwembad is 2,5 meter diep.

 

Lumbalumba Resort, Manado
vanaf € 1140,- nu slechts € 1099,- per persoon

 • Transfers Manado – resort
 • 8 dagen/7 nachten verblijf in een 2-persoonsbungalow
 • Verblijf obv volpension
 • 10 duiken incl. fles/lood/lucht
 • Lunch tijdens duikdagen

Exclusief:

 • Retourvlucht naar Manado

Optioneel:
Nitrox per duik €7,-
Huur uitrusting per dag: €30,-
Incl. Duikcomputer.

Leuke excursies in de omgeving:
Minahasa Highland Tour €80,- p.p.
Tangkoko Nature Reserve Tour €95,-
White Water Rafting €95,-
Paragliding €90,- p.p.
Zip-line excursie, op aanvraag.

Duiken Lumbalumba

Duiken bij Lumbalumba betekent veilig duiken bij de fantastische koraalriffen van Bunaken N.P.. Lumbalumba duikt in kleine groepjes en werkt met flexibele schema’s. Ze hebben aan de overkant van het resort (even de doorgaande weg oversteken) een privé pier met het duikcentrum. Er zijn professionele en goed getrainde duikgidsen in dienst die alles voor je verzorgen dus geen gesleep met jouw eigen duikmaterialen. Alles wordt voor je gespoeld en gedroogd.

Een duikdag begint meestal om 08.30 uur. Met de boot vaar je naar de duikstekken én maak je twee duiken in de ochtend. Vervolgens ga je terug naar het resort voor lunch en daarna kan je nog een 3e duik aan de dag toevoegen. Voor degene die een derde duik wil maken wordt gekozen voor een duikstek dichter bij het resort. Er kan gratis onbeperkt onbegeleid op het huisrif gedoken worden.  Een nachtduik is ook mogelijk op het huisrif of een rif in de buurt, dit onder begeleiding van een duikgids.

 • Watertemperatuur is meestal 26 tot 30 graden
 • Zicht is 15 tot 35 meter
 • Stromingen zijn mild en soms sterk
 • Voor de beginnende duiker voldoende duikstekken
 • Reisperiode duiken Manado is het hele jaar door
 • Eind december tot eind februari meer wind en dan is het resort gesloten.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen