Kri Eco Resort

De duikpioniers van Raja Ampat

Reis samenstellen

Kri Eco Resort

Raja Ampat

Vanaf: € 1812,-

Huisje
  • Werelds’ meest biodiverse duikregio
  • Veel vis en variatie op het huisrif
  • Basic en erg gezellig
  • Eerste duikresort in Raja Ampat

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Kri Eco Resort

Kri Eco Resort was het eerste duikresort van Raja Ampat en een van de redenen waarom duiken er zo beroemd is geworden. Wil je de originele Raja Ampat duikervaring dan moet je naar het Kri Eco Resort!

Jaar na jaar krijgt het Kri Eco Resort de hoogste onderscheidingen van Tripadvisor!

Accommodatie Kri Eco Resort

Het Kri Eco Resort is een simpel maar comfortabel duikresort. Veel van onze gasten houden van het resort vanwege de rust, de natuurlijke omgeving en het tropische eiland. Er is gratis wifi en men kan gebruik maken van de kajaks. Het resort heft een 3 soorten cottages:

Kri Eco Resort| Papuan Water Cottage

Papuan Water Cottage, gelegen aan de jetty met (gedeelde) badkamer met westers toilet en “mandi” (een stortdouche). Verder heeft het een ventilator, bed met muskietennet, 24 uur elektriciteit, vers drinkwater, zeep, tissues en handdoeken, cameratafel, gratis wifi tot max 250MB per week, gratis was service en gratis gebruik van kajak.

Kri Eco Resort| Superior Water Cottage

Superior Water Cottage, gelegen aan het strand op palen net boven het water. Hetzelfde als de Papuan Water Cottage alleen met een gedeelde badkamer met max. 4 gasten met westers toilet en warme douche.

Kri Eco Resort| Deluxe Papua Cottage

Deluxe Papuan Cottage, gelegen aan het strand met veel privacy. Het heeft een eigen ensuite badkamer met warme douche. Groot terras en toegang tot het strand d.m.v. een trapje. Voor de rest is het hetzelfde als de Papuan Water Cottage.

Wil je meer luxe tijdens je verblijf dan kun je terecht bij het zuster resort van het Kri Eco Resort, het Sorido Bay Resort.

Verzorging Kri Eco Resort

Het verblijf bij het Kri Eco Resort is op basis van volpension. Dit is inclusief 3 maaltijden per dag, snacks en fruit gedurende de hele dag, koffie, water en thee.

Duikschool Papua Diving

Bij het Kri Eco Resort kun je zelf het aantal duiken bepalen. Als je meer dan 2 duiken per dag wil maken is het all-in duikpakket de beste optie met onbeperkt duiken. Dit zijn 3 bootduiken per dag, 1 optionele nachtduik en onbeperkt kantduiken op het huisrif.

Omdat de duikschool van het Kri Eco Resort, Papua Diving, de meeste ervaring heeft in het gebied is de organisatie een soepel lopende machine. Zo is het gebruik van NITROX gratis voor gecertificeerde duikers en krijg je na de duik gelijk een handdoek aangereikt.

Het Kri Eco Resort ligt midden tussen alle duikstekken en daardoor kun je tussen de duiken gewoon uitrusten in het resort en niet op het water.

Uiteraard worden de duiken zoveel mogelijk toegesneden op je duikervaring, weersomstandigheden en je duikwensen.

De jetty van het Kri Eco Resort is beroemd omdat er op rif rond de jetty ooit een record aantal vissoorten (374) werd geteld. De jetty is het ‘huisrif’ van het Kri Eco Resort en ook de plek waar je onbegeleid kunt duiken in je eigen tempo en zoveel je wilt!

 

11-daagse duikvakantie Kri Eco Resort
vanaf € 1812,- p.p.

Inclusief:

  • 8 dagen/ 7 nachten verblijf in een 2-persoons Papuan Water Cottage
  • Transfer van Sorong naar Kri en v.v.
  • Volpension (alle maaltijden, koffie, thee & water)
  • 5 dagen / 10 duiken

Exclusief:

  • Retourvlucht Amsterdam – Sorong

Transfers

Gratis transfer bij verblijf vanaf 7 nachten. Aankomst is standaard op zondag of donderdag en vertrek op zondag of woensdag. Blijf je minder dan 7 nachten dan is de meer een toeslag € 85 p.p. voor een enkele reis.

 

Duikomstandigheden Kri Eco Resort & Raja Ampat

Raja Ampat is werelds’ meest bio diverse duikregio. Meer soorten vis, koraal en weekdieren dan waar ook!
Geen eiland en duikstek op Raja Ampat en bij de Straat van Dampier is hetzelfde. Duiken en snorkelen kan het hele jaar door. Er is geen specifiek seizoen die bijzonder droog of regenachtig is. De zomermaanden kunnen wat ruwer en winderiger zijn, maar bieden wel het beste zicht. Een goed seizoen is ook oktober tot april maar dan is er minder zicht door het plankton.

Standaard is het zicht tussen de 15 tot 30 meter. Zoals normaal is in de tropen valt er met regelmaat een tropische regenbui en heb je te maken met een hoge luchtvochtigheid.

De watertemperatuur is constant 28 – 29 graden. Daarvoor is een 3mm pak of een lycra voldoende.

Het resort is het hele jaar geopend. Marine Park Fee is ca € 70 per persoon per jaar. Zaterdag is bij het Kri Eco Resort een niet-duikdag. Je kunt een excursie maken om paradijsvogels te gaan zien of een kajak huren.

 

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen