Groepsreis • Papoea Nieuw Guinea • November 2023

Reis af naar de andere kant van de wereld en duik onder in de warme heldere wateren van Papoea Nieuw Guinea én ontdek de rijke historie, cultuur en natuur van Rabaul/Kokopo. Rondreis o.l.v. Arjan Gunnink.
Reistijd
November
Kenmerken
Bootduiken
Prijs vanaf
19 dagen vanaf €8529,- p.p

Groepsreis Papoea Nieuw Guinea

Bereid je voor op een buitengewone reis naar het fascinerende Papoea Nieuw Guinea onder leiding van de ervaren gids, Arjan Gunnink. Deze reis is zorgvuldig samengesteld om je de meest betoverende facetten van dit ongerepte paradijs te laten ervaren. Als één van de laatste grenzen voor de moderne ontdekkingsreiziger, biedt Papoea Nieuw Guinea een unieke melange van natuurlijke schoonheid, rijke historie en levendige cultuur die je nergens anders op aarde vindt.

Samen met nog zo’n 12 avonturiers beginnen jullie deze onvergetelijke odyssee in de wateren van Kimbe Bay, Father’s Reef en de Witu-eilanden aan boord van de luxe liveaboard, de MV Oceania. Hier, in het hart van de koraaldriehoek, zul je duiken in ongerepte koraalriffen, gezegend met een verbluffende biodiversiteit. Elke duik belooft een betoverende ervaring te zijn, van de levendige koraaltuinen van Kimbe Bay tot de spectaculaire drop-offs van Father’s Reef en de gevarieerde onderwaterlandschappen van de Witu-eilanden.

Na een fantastische week duiken, gaan we verder aan land, naar de regio Rabaul/Kokopo. Hier word je ondergedompeld in de geschiedenis van de Zuid-Pacific, waar je verhalen over de strijd tussen de Japanners en de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog ontdekt. De impact van de natuurlijke krachten wordt eveneens benadrukt, als je de vulkanische ruïnes van Rabaul verkent, ooit een bruisende stad, nu getransformeerd door een verwoestende uitbarsting. Het culturele hoogtepunt van onze reis is een authentieke vuurdansvoorstelling, een diepe duik in de inheemse cultuur van Papoea Nieuw Guinea. 

Video afspelen

Gemiddelde Temperaturen

Wetsuit advies voor

Het hele jaar door is het water in Papoea Nieuw Guinea erg aangenaam. We raden daarom een 3mm wetsuit aan of skin.

Wat ga je op deze reis beleven?

Bekijk hier het reisplan

3 & 4 November - De reis naar Papoea Nieuw Guinea

Je avontuur naar het mysterieuze Papoea Nieuw Guinea begint op een grote Europese luchthaven. Doorgaans zijn er geen directe vluchten naar Papoea Nieuw Guinea vanuit Europa, dus je eerste stap zal een tussenstop zijn in een van de grote Aziatische hub-luchthavens, zoals Singapore, Hong Kong, Manilla of Kuala Lumpur. Afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij kan dit ook een Australische hub zijn, zoals Sydney of Brisbane.

Vanuit je tussenstop vlieg je vervolgens naar Port Moresby, de hoofdstad van Papoea Nieuw Guinea. Deze vlucht duurt ongeveer 4 tot 8 uur, afhankelijk van je vertrekpunt. Bij aankomst in Port Moresby stap je over op een binnenlandse vlucht naar Hoskins Airport, gelegen op het eiland New Britain.

Afhankelijk van hoe laat je aankomt in Port Moresby, verblijf je 1 nacht in het Airways hotel, met uitzicht op de landingsbanen van de luchthaven.

5 November - Aankomst in Hoskins & start Liveaboard

Vandaag land je op Hoskins Airport. Hoskins Airport is de toegangspoort tot de provincie West New Britain en de thuisbasis van Kimbe, de grootste palmolieproducerende regio van het land en de toegangspoort tot het adembenemende Kimbe Bay. De binnenlandse vlucht van Port Moresby naar Hoskins duurt ongeveer twee uur.

Op de luchthaven worden jullie opgehaald en naar het Walindi Plantation Resort gebracht. De rit duurt ongeveer een uur en onderweg geniet je van de indrukken die opdoet van het weelderige, groene landschap van West New Britain. 

Om 16:00 is het tijd om aan boord te gaan van de MV Oceania. Nadat iedereen kennis met elkaar gemaakt heeft, de kapitein jullie begroet heeft en jullie gesettled zijn in je cabines, vertrekt de liveaboard rond 18:00, op weg naar de eerste duikstekken voor de volgende dag. 

6 & 7 November - Kimbe Bay

De komende zeven dagen gaan we dagelijks proberen 4 duiken per dag te maken. We starten met duiken in het gebied van Kimbe Bay.

Kimbe Bay staat bekend als het epicentrum van de ‘Koraaldriehoek’ door de aanwezigheid van meer dan 60 procent van alle koraalsoorten in de Indo-Pacific. Duikers worden aangetrokken door de overvloed aan riffen – meer dan 190 in totaal – die een scala aan habitats bieden, waaronder koraaltuinen, onderwaterpinnakels en mangrovegebieden. Het zeeleven is zeer divers, met talloze rifvissen, pelagische soorten, zeeschildpadden, en zelfs af en toe walvishaaien en potvissen. Naast de fascinerende onderwaterwereld, is Kimbe Bay ook een centrum van mariene behoudsinspanningen, met actieve onderzoeks- en conservatieprojecten om de kwetsbare ecosystemen te beschermen.

8 t/m 10 November - Witu Islands

Na Kimbe Bay is het tijd om door te varen naar de Witu Islands. De Witu-eilanden staan bekend om hun  schitterende koraaltuinen en onderwaterpinnakels. De biodiversiteit is indrukwekkend, met kleurrijke rifvissen, haaien, inktvissen, krabben en zelfs zeldzame zeepaardjes. Het zicht onder water is vaak uitstekend, met afstanden van wel 30 meter. De Witu-eilanden zijn ook een broedplaats voor zeeschildpadden en vogels, waardoor ze een bijzonder belangrijk natuurgebied zijn. Door hun afgelegen ligging en de beschermde status is het mariene leven in de Witu-eilanden weelderig en ongerept.

11 & 12 November - Father's Reef

Father’s Reef is een duiklocatie van wereldklasse, geliefd om zijn overvloed aan zeeleven. Het rif is een serie van onderzeese bergen die zich uitstrekken tot ver in de Bismarckzee. Deze unieke geologische formaties creëren een scala aan diepe drop-offs, schilderachtige onderwaterpinnakels, en koraal bedekte hellingen.

Het zeeleven bij Father’s Reefs is even indrukwekkend als het landschap. Duikers kunnen een overvloed aan zeedieren verwachten, variërend van kleurrijke rifvissen en schitterende koralen tot majestueuze manta’s en speelse dolfijnen. Tijdens bepaalde seizoenen kunnen zelfs walvishaaien en hamerhaaien worden gespot.

Ondanks zijn populariteit blijft Father’s Reefs een relatief ongerepte en ongerepte duiklocatie, dankzij de afgelegen ligging en inzet voor conservatie.

13 November - Laatste duikdag

Vandaag is onze laatste dag onder de glinsterende golven van Papoea Nieuw Guinea. We beginnen de ochtend met twee duiken, elke duik een laatste kans om de betoverende onderwaterwereld van deze regio te verkennen. Na de duiken genieten we van een heerlijke lunch aan boord en zet het schip koers richting de haven van het Walindi Plantation Resort. Vannacht slaap je nog op de boot. Het diner is hoogstwaarschijnlijk in buffetvorm bij Walindi. Dat is ca. 50 meter wandelen vanaf de boot. 

14 November - Hoskins naar Kokopo

Na het ontbijt word je naar het vliegveld van Hoskins gebracht voor je vlucht naar Kokopo. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur en het personeel van Kokopo Beach Bungalows die je naar het resort brengen. De rest van de middag is vrij om te ontspannen of om het kleine stadje Kokopo te verkennen.

15 November - Vulkaan & Rabaul

Het nabijgelegen stadje Rabaul werd in 1994 bedolven onder de as van de nog steeds actieve vulkaan Tavurvur. Je vertrekt vroeg in de ochtend vanuit Kokopo, zodat je de kans hebt om de vulkaan te beklimmen voordat de grote hitte begint. Je gaat langs de kleine hotsprings en je ontmoet lokale mensen die in het donkere vulkanische zand op zoek zijn naar een specialiteit – de eieren van de Megapodvogels. De lunch wordt geserveerd in het Rabaul Hotel, dat ook veel informatie biedt over de geschiedenis van de stad. Daarna rijd je door de griezelig verlaten oude stad naar het museum en het vulkaanobservatorium, ook zie je onderweg enkele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

16 & 17 November - Duiken bij Rabaul

Je brengt deze dagen door met duiken op duikplekken rondom Kokopo & Rabaul. De regio staat bekend om zijn rijke verzameling van Japanse wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 60 geïdentificeerde wrakken in Simpson Harbor alleen al, biedt Rabaul een indrukwekkende combinatie van wrakduiken, schitterende offshore riffen en uitstekende macro hot-spots. Duiklocaties zoals Johnnies Jetty bieden fantastische macro-duikmogelijkheden, terwijl de Atun, een voormalig Taiwanese tonijnvissersschip dat in 1983 werd gezonken, een prachtig wrakduik biedt. Duikers kunnen genieten van het kleurrijke zeeleven, waaronder zeepaardjes, murenen en pijlstaartroggen, en de rijke koraalgroei, die een levendig landschap onder water creëert.

18 November - Tweede wereld oorlog en Baining Fire Dance

Je brengt deze dagen door met duiken op duikplekken rondom Kokopo & Rabaul. De regio staat bekend om zijn rijke verzameling van Japanse wrakken uit de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 60 geïdentificeerde wrakken in Simpson Harbor alleen al, biedt Rabaul een indrukwekkende combinatie van wrakduiken, schitterende offshore riffen en uitstekende macro hot-spots. Duiklocaties zoals Johnnies Jetty bieden fantastische macro-duikmogelijkheden, terwijl de Atun, een voormalig Taiwanese tonijnvissersschip dat in 1983 werd gezonken, een prachtig wrakduik biedt. Duikers kunnen genieten van het kleurrijke zeeleven, waaronder zeepaardjes, murenen en pijlstaartroggen, en de rijke koraalgroei, die een levendig landschap onder water creëert.

19 November - Port Moresby

Vroege ochtendvlucht naar Port Moresby en na een goed ontbijt met een prachtig uitzicht op de luchthaven en landingsbanen, bezoek je het Natuurpark dat de planten en dieren van het land omvat, gevolgd door een bezoek aan het Nationaal Museum dat een enorme collectie oude maskers en andere verbazingwekkende PNG-artefacten biedt.

20 & 21 November - Terug naar huis

Na een goed ontbijt met een prachtig uitzicht op de luchthaven en de start- en landingsbanen, word je naar de luchthaven gebracht voor je internationale vlucht terug naar huis.

Video afspelen

De accommodatie

Het verblijf en de omgeving

MV Oceania

De MV Oceania is een catamaran van 27 meter die vaart in de wateren van Papoea-Nieuw-Guinea. De boot heeft net een uitgebreide refit ondergaan en modern en comfortabel, ontworpen met de moderne duiker in gedachten. 

Maaltijden aan boord worden bereid met zoveel lokale, verse producten. Er is een continentaal ontbijt beschikbaar voor de eerste duik van de dag (vóór 06:30 uur) en warme ontbijtproducten zoals eieren, pannenkoeken, spek enz. kunnen na de eerste duik worden besteld. De lunch is meestal een buffet en bestaat uit een scala aan salades, roerbakgerechten, gebakken hartige gerechten, kippenvleugels, warme friet, enz. Het diner is wat we zouden omschrijven als ‘ fantastische homestyle cooking’, waar mogelijk met lokaal geproduceerd vlees en vers gevangen vis. 

Gratis thee en koffie en vers fuit is de hele dag beschikbaar. De koelkasten zijn gevuld met een scala aan frisdranken, sappen en SP-bieren. Er is rode en witte wijn aan boord en het merk wordt bepaald door wat er op dat moment te koop is. Ze streven ernaar om de beste wijnen te kopen die ze kunnen, maar aangezien PNG een derdewereldland is, hebben we af en toe een beperkte keuze.

Kokopo Beach Bungalows

Het Kokopo Beach Bungalow Resort is een oase van comfort en rust te midden van de levendige natuur. Met zijn panoramische uitzichten op de Pidgeon Islands en de omringende kustlijn, biedt dit resort een onvergetelijk verblijf in de regio East New Britain.

De ruime bungalows en luxe kamers zijn ontworpen met een combinatie van traditionele Melanesische invloeden en moderne voorzieningen voor comfort en gemak. Elk onderkomen is uitgerust met airconditioning, een eigen badkamer, en satelliettelevisie, terwijl sommige bungalows ook een kitchenette en een privé-veranda bieden.

Het resort beschikt over diverse faciliteiten, zoals een buitenzwembad, een volledig uitgeruste fitnessruimte, en conferentiefaciliteiten. Het eigen restaurant serveert een selectie van lokale en internationale gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

De reiskosten

Wat is er inbegrepen

Dit reispakket bedraagt €8529,- per persoon o.b.v. van twee personen in één kamer. De reis is naar wens uit te breiden. Een aantal zaken zijn standaard inbegrepen in dit reispakket.

De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen, stijgingen of veranderende wisselkoersen. De vluchten zijn altijd gebaseerd op de goedkoopst mogelijke boekingsklasse.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op! 

Inbegrepen bij deze reis, vanaf €8529,- p.p.
Exclusief
Optioneel

Verstuur deze reis per e-mail

Wil je de details van deze reis bewaren of met iemand delen? Dat kan door de reis per e-mail te versturen. 

Waar mogen we de e-mail naartoe sturen?

Veelgestelde vragen over deze duikvakantie

Liveaboard MV Oceania

Ja zeker, en er zijn 2 grote watertanks aan boord waardoor je na elke duik kan douchen. 

Ja, er is individuele airco. 

Ja, grote kans van wel. Wil je dit echt niet dan kun je tegen een toeslag alleen een cabine krijgen. Prijs op aanvraag. Meestal is de toeslag ca. 75% van de prijs van de cabine / hotel kamer.

Kokopo Beach Bungalows
Duikuitrusting

MV Oceania: Beide
Rabaul: Onbekend

MV Oceania: Nee
Rabaul: Onbekend

MV Oceania: Ja dit kan, kosten zijn $210,- p.p. voor trips van 7/8 nachten en $270,- voor trips van 9/10 nachten.

Rabaul: Onbekend

Gerelateerde duikreizen

Wij zijn EWDR