Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Gepubliceerd op 1 juli 2019 in Nieuws

Solomoneilanden – Dag 4: Op bezoek in Karamulon

Vanochtend gaan we na het ontbijt naar Karamulon village. Een lokaal dorp waar het stamhoofd Raymond vaker duikers van de Solomons PNG Master (Taka) ontvangt. De cruise directors Carmen en Adam hebben een tas met cadeautjes samengesteld. En ook een aantal terugkerende gasten hebben iets meegenomen. In de tas zitten vooral dingen voor de kinderen, zoals pennen, stiften en items voor op school.

Tijdens de village briefing wordt ons verteld dat als we foto’s nemen het leuk is deze aan de kinderen te laten zien. Reden; ze hebben geen spiegels in het dorp dus het is extra leuk om jezelf terug te zien. De kinderen, nieuwsgierig als ze zijn, gaan daarom graag met je op de foto.

Tijdens ons bezoek aan de village voeren de mannen een krijgers dans op en zingen en dansen de vrouwen.

Soms voelt dat wel een beetje ongemakkelijk, zo’n toneelstukje. Maar het is voor de inwoners een kans om hun cultuur te delen en de sfeer in het dorp proeft ernaar dat ze dat heel leuk vinden om te doen. Als afsluiter wordt er muziek gespeeld. Daarvan ben ik erg onder de indruk. Binnenkort komt er een korte vlog uit over het bezoek in het dorp en dan kunnen jullie de muziek ook horen!

Na het bezoek aan Karamulon is het tijd om te duiken!

De eerste duik is op Karamulon point, gelijknamig aan het dorp dat we bezocht hebben. Hier zie ik o.a. bumphead parrot fish, gezond koraal met veel vis en barracuda’s!

De meest indrukwekkende duik van de dag was de 2e duik. Namelijk de Batcave. De Batcave is zoals de naam al zegt een grot met vleermuizen… (Helaas geen Bruce Wayne…. 😅). Je komt er door ongeveer tot 6 meter diepte af te dalen en dan een grot in te zwemmen. Vervolgens ga je weer langzaam opstijgen en kom je aan de oppervlakte. Verstandig je ademautomaat in mond te houden anders is de kans vrij groot dat je een hap vleermuispoep binnen krijgt.

We hebben geluk! Een aantal vleermuizen zijn thuis. Soms zijn er honderden… Wij hadden een stuk of 20. Ze vinden het volgens mij niet zo heel leuk dat we hun rust komen verstoren, dus we blijven maar een paar minuten.

Wat een toffe ervaring! Duiken in een Batcave! Op de terugweg komen we nog een electric clam tegen ☺️☺️

De laatste 2 koraal duiken van de dag maak ik niet. Helaas heb ik best last van mijn oren door een stevige verkoudheid die ik in Australië opgelopen heb…dus even rustig aan. Er staan nog veel duiken op het programma!

S’avonds komt de lokale bevolking in bootjes naar de Taka toe om hun verse groente en fruit te kopen. Het duikdek veranderd in een groente markt. De Taka koopt ongeveer 1/3 van wat ze aanbieden. Wij eten dus lekker vers de komende dagen!

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen