Solomoneilanden – Dag 3: Duiken op de duikstek White Beach

Gepubliceerd op 30 juni 2019 in Verhalen

Solomoneilanden – Dag 3: Duiken op de duikstek White Beach

Duiken! We gaan duiken 😁. Met de Taka (Solomons PNG Master) doe ik de ‘Best of Solomons route’.

Vannacht best goed geslapen. Ik ben opgegroeid op een boot in Amsterdam en het rustig heen en weer bewegen van de boot wiegt mij altijd zo in slaap. Vannacht wel even wakker geworden toen de kapitein het anker ophaalde. Dat was best luid, maar daarna door geslapen.

Voor de vroege vogels is er een licht ontbijt om 06:00. Daar hoor ik absoluut niet bij, dus mijn alarm staat voor 07:20, tien minuten voor de dive briefing 😅.

We beginnen vandaag met een rustige check out dive op de duikstek White beach. Er is hier helemaal geen wit strand, maar de naam stamt af uit de tweede wereldoorlog. Toen was het Amerikaanse leger actief op de Solomoneilanden en gaven ze locaties code namen. White beach is daar een van. Er was op White Beach een kleine basis en na de oorlogstijd hebben ze alle materialen. Waaronder een hele vrachtwagen, maar vooral ammunitie en geweren e.d. zo de zee in gegooid. We duiken dus eigenlijk op een oorlogs dumpsite.

Het is erg indrukwekkend. Helemaal als er een grote zeeslang ten tonele komt die best imposant is! Aan het einde van de duiken gaan we helemaal naar de kant, in het ondiepe water.

In het ondiepe is ook een vis genaamd de Archer vis. Deze vis eet muggen die vlak over het water vliegen. Hij dankt zijn naam aan het feit dat hij water uit zijn mond schiet op de mug. Die valt vervolgens in het water, en dan eet hij hem op. Deze vissen zie je niet op heel veel plaatsen ter wereld en het is daarom extra bijzonder even een kijkje te nemen!

Let op! Over de Archer Vis komt een speciale vlog! 😁

White beach maakt onderdeel uit van Russell Islands, de komende 3 dagen duiken we rond deze eilanden groep.

De 2e duik is ook op White Beach maar dan de andere kant op. Het is een grote duiksite. En de 3e en 4e duik zijn op Rainbow Reef en Karamulon Point. De laatste twee duiken is vooral veel koraal en tropische vissen. We zien zelfs een haai die nieuwsgierig dichtbij komt!

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen