Solomoneilanden – Dag 2: Aan boord van de Taka

Gepubliceerd op 28 juni 2019 in Verhalen

Solomoneilanden – Dag 2: Aan boord van de Taka

Vandaag de dag dat mijn liveaboard ‘Solomons PNG Master’ (hierna te noemen Taka) begint!

Ik ben vannacht blijven slapen in het Heritage Park Hotel. Een keurig mooi hotel, pal aan het strand én vlakbij de locatie waar we aan boord gaan van de Taka.

Boarding is niet tot later vanmiddag rond een uurtje of 17:00. Dus een rustige start van de dag. Lekker uitgeslapen tot een uur of 9. Wekker gezet want het ontbijt is tot 10. Lekker ontbeten, al het gebruikelijke; eieren, bacon, sausage, rijst, brood, cornflakes etc.

Uitchecken was om 12:00. Het is jammer dat mijn kamer geboekt was voor vandaag anders had ik een late check out mogen doen. Na het uitchecken nog lekker geluncht in het hotel en bij het zwembad rond gehangen.

Rond 17u arriveert de pick up service van de liveaboard. Blijkt dat er in mijn hotel nog meer mensen verbleven die ook mee gaan op zee. Gezamenlijk rijden we naar het Coral Sea Resort, waar de Taka op ons ligt te wachten.

Al het gebruikelijke papierwerk handelen we af in de bar van het hotel met een drankje er bij. Hier maken we ook kennis met de andere gasten die mee gaan.

Één zeer ongelukkige Amerikaan zijn bagage is niet aangekomen. Hij besluit niet mee te gaan en direct naar huis te vliegen. Personeel van de Taka had nog aangeboden met hem te gaan shoppen en er was genoeg dive equipment aan boord, maar het mocht niet baten. Ik weet niet of hij iets heel belangrijks in zijn bagage had natuurlijk, maar bij dit soort situaties denk ik altijd, je moet er het beste van maken. Nouja, zelf weten.

Per tender worden we op de pier van het Coral Sea Resort opgehaald. In een kort ritje komen we aan bij de Taka waar we begroet worden door het personeel. Onze bagage is er al. Mijn Cabin is op het bovendek, nummer 1 ennnn het is een private cabin. Woop woop!

Op de Taka heb je op het upper deck 6 slaapcabines waarvan 1 met een double bed. Beneden zijn nog eens 8 cabins. Verschil tussen boven en beneden is dat boven eigen airconditioning heeft (je kan dus zelf bepalen) en een eigen badkamer. Beneden heeft centrale airco en gedeelte toiletten/douches op de divedeck. Boven is dus wat luxer en daar betaal je ook wat meer voor.

Leuk detail om te benoemen is dat je je eigen metalen waterfles voor de week krijgt en deze kan bijvullen. Goed voor het milieu!

Nadat we gesetteld zijn is het tijd voor het eerste diner aan boord. Kip, vis & beef met aardappelen en salade. We zitten nog wat na en gaan dan op tijd slapen. De boot verplaatst zich vannacht van Honiara naar de Russell Islands. Dat wordt lekker slapen op beweging van de golven.

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen