Solomoneilanden – Dag 1: aankomst

Gepubliceerd op 18 juni 2019 in Verhalen

Solomoneilanden – Dag 1: aankomst

Dag 1, vandaag de vlucht naar de Solomoneilanden!

Via Brisbane vlieg ik in 3 uurtjes naar Honiara. Aangezien de vlucht vrij vroeg is (10:00), heb ik overnacht in het Ibis Budget Hotel. Budget slapen, voor een gemiddelde prijs 🤣. Maar het voldeed prima voor een nacht. En het is super dichtbij de luchthaven.

Op de luchthaven zelf veel Pokémons gevangen. Ja, je moet toch wat als je zo snel door de douane bent en je jezelf nog bijna 3 uur moet vermaken.

De vlucht is met Solomon Airlines en boarden was stipt op tijd en flexibel. Inchecken trouwens ook. Je mag standaard 30kg meenemen. Handig aangezien mijn Halcyon wing al 20kg weegt volgens mij.

Aangekomen! Ik kan echt genieten van die eerste hitte die je tegemoet komt als je het vliegtuig verlaat. Heerlijk. Beter dan het sombere Melbourne.

Immigratie ging soepel, een Nederlands paspoort doet het goed hier. Toch maar bij customs aangegeven dat ik koekjes in mijn tas had… Oops vergeten. Was geen probleem.

Simkaart kopen is een bijzondere situatie. Je kan alleen met Solomon geld betalen… Dus na een half uur gewacht te hebben bij de simkaart booth, eerst geld wisselen en dan weer terug. Luchthaven heeft een zeer gunstige koers. Op dit moment 1 AUD = 5,8 Solomon Dollars… Wat dat in euro’s is? Geen idee.. die heb ik al maanden niet meer in mijn handen gehad.

Ik betaal uiteindelijk 250 Solomon Dollars voor 3GB…. Dat komt neer op ongeveer 27 euro. Wow. Maar ja… Ik kan niet zonder internet.

Buiten staat de chauffeur van het Heritage Park Hotel op mij te wachten. De transfer naar dit mooie hotel duurt ongeveer een half uur. Komt vooral door de files. Geeft niet, is leuk naar buiten kijken. Het doet een beetje Afrikaans aan. Veel kleine winkeltjes die op het eerst gezicht allemaal hetzelfde lijken te verkopen. Vooral dat veel gezien in Mozambique en Ghana.

Hotel is mooi! Wisselkoers daar is 1 AUD = 4,8 Solomon Dollars. Ha. Toch goed dat ik al gewisseld heb op de luchthaven.

Kamer is fantastisch, snel de spijkerbroek in de koffer en de bikini er uit. Er is een zwembad 😎.

Restaurant tip: Filet steak, rare. Fantastisch! Ik ben hier over 10 dagen weer en hoop nu al dat hij weer zo lekker is.

S’avonds nog even relaxen bij de zwembad bar en dan slapen. Morgen weer een dag!

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen