Op Safari in Kenia

Gepubliceerd op 11 april 2020 in Verhalen

Op Safari in Kenia

Op safari in Kenia

Als je dan toch in Kenia bent mag een safari absoluut niet ontbreken, vinden wij. Na vele “oeh’s”, “ah’s”, wat prachtig en hoe gaaf, waren wij verkocht en kunnen wij inmiddels onze mond niet meer houden over hoe geweldig het was!

 

In de vroege ochtend rond 6 uur worden wij opgehaald bij Pilli Pipa door een gids van “Let’s go wild” en begint onze safari! Vanuit Shimoni rijden we via Diani Beach en Mobassa naar het eerste park; Tsavo East. De rit duurt zo’n 5 uur, wat helemaal niet erg is, gezien er onderweg genoeg te zien is en we nog wat bij kunnen slapen. Aangekomen bij de toegangspoort van het park worden we ingecheckt en kan onze eerste On-route gamedrive beginnen. On-route houdt als het waren in een gamedrive “onderweg”, we zullen namelijk van de toegangspoort naar ons hotel rijden, maar wel dwars door het park. Onderweg richting ons hotel Lion Hill Lodge komen we genoeg tegen. Als eerste spotten we een aantal zebra’s in de verte, wat voor ons al erg dicht bij lijkt. Onze gids verzekerd ons dat we nog veel meer van nog dichterbij zullen gaan zien, natuurlijk… dachten wij.

Het park is redelijk vlak waardoor de dieren makkelijker te zien zijn. De afgelopen dagen heeft het veel geregend en is het erg modderig, als beschermlaagje hebben veel dieren zich ingesmeerd met deze modder. De eerste zebra’s die wij zagen waren bijna niet te herkennen als zebra’s, maar eerder bruine paarden! Aangekomen in ons hotel lunchen we en beginnen aan onze gamedrive. Onderweg komen we de meest prachtige dieren tegen, verschillende antilope, vogels, giraffen, buffels, olifanten ect. Opvallend was dat de olifanten hier kleiner en bruiner zijn dan een doorsnee olifant zoals je deze in de dierentuin ziet. Onze gids geeft aan dat dit bij olifanten in Tsavo inderdaad het geval is, de olifanten in Amboseli zijn groter en grijs. Ook zien we onze eerste leeuwen in dit park.

 

Na de gamedrive kruipen we ons bed in, want de volgende dag moeten we er vroeg uit. Terug naar de toegangspoort met onderweg weer een On-route gamedrive. Hierna zullen wij onze weg vervolgen naar het volgende park Tsavo West.

Aangekomen bij de poort van Tsavo West hebben wij wederom een On-route gamedrive naar ons volgende hotel Ngulia Lodge. Tsavo West is veel meer heuvel- en rotsachtig dan Tsavo East. Omdat dit een fijn leefgebied is voor luipaarden, heb je hier meer kans op er een tegen te komen. Tijdens onze On-route gamedrive ziet onze gids een luipaard! Dit betekend dat we nog slecht 1 te gaan hebben van de Big 5 en dat al op dag 2.

In Tsavo West is een neushoorn reservaat gelegen (Ngulia Rhino Sanctuary), dit is een afgezet beschermd gebied waar de neushoorns 24/7 in de gaten worden gehouden. Het gebied is nog al groot en er leven 112 neushoorns, in 1989 waren dit er slechts 20. Door dat het gebied zo groot is en er maar een aantal leven is de kans minder dan 1% dat je er een zal zien, toch is dit absoluut de moeite waard.

Onze gids ziet soms dieren en dingen waarvan je denkt, deze man moet arendsogen hebben, dat kan niet anders. Na een tijdje ziet hij dan ook een neushoorn verscholen tussen de bomen en struiken, wij kunnen de neushoorn horen lopen en proberen hierop te anticiperen en hopen toch nog een foto te kunnen maken. Toen we de hoop opgaven, onze camera’s hadden weggelegd en de auto wilde starten besloot deze neushoorn over te steken! Recht voor onze neus! Op een kleine afstand! Helaas geen foto, wel een prachtige herinnering.

De volgende ochtend rijden we voor dat we naar het volgende park gaan eerst naar de Mzima Spring wat ook gelegen is in Tsavo West. Dit is een natuurlijke waterbron die zorgt voor het drinkwater in Mombassa. Dat is niet het enige, hier leven namelijk ook nijlpaarden en krokodillen. De rit naar Amboseli is vrij lang, hier slapen we aan de voet van Mt. Kilimanjaro in Sentrim Amboseli Camp in een safaritent. Amboseli is in tegenstelling tot de Tsavo parken, groen en drassig, maar ook warmer. Dit komt door het water van het smeltwater van Mt. Kilimanjaro. Er zijn hier daardoor ook meer en grotere dieren en natuurlijk DE grote grijze olifant.

Waar je ook kijk zijn er dieren te zien. Mt. Kilimanjaro op de achtergrond zorgt voor prachtige beelden, onze camera’s draaien overuren. We zijn zelfs getuigen van een groep leeuwen die een zebra nuttigen.

In Amboseli maken we weer een On-route gamedrive richting ons hotel, een gamedrive na de lunch en de volgende ochtend een On-route gamedrive terug naar de toegangspoort.

Ons volgende park is Lumo Wildlife Sanctuary, ons hotel hier is Lions bluff Lodge. Het hotel is gelegen midden in het park en heeft een open concept, over al waar je kijkt heb je prachtig uitzicht over het park. Als je ’s avonds wil gaan eten wordt je opgewacht door een van de medewerkers die je van de kamers naar het restaurant begeleidt met in de ene hand een zaklamp en in de andere hand een speer, omdat er geen hek om heen staat is er een kans dat er dieren in de buurt zijn en dit houden ze goed in de gaten, want stel dat er in eens een luipaard honger heeft! Natuurlijk ziet het er ook gewoon spannend uit.

Helaas zijn er weinig dieren in het park op het moment dat wij hier zijn, normaal schijnt het hier (gelukkig) druk bezet te zijn. De volgende ochtend vertrekken we vroeg, helaas zit onze safari en vakantie er op en is het tijd om terug te gaan naar huis.Onze gids brengt ons naar het vliegveld van Mombassa, waar we afscheid nemen van elkaar en brengen wij onze bagage naar de incheckbalie.

Bekijk hier het video verslag van Jeffry & Soraya:

 

Jeffry & Soraya

 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen