Noord Cyprus, een eigen wijze duikbestemming

Gepubliceerd op 16 juni 2016 in Verhalen

Noord Cyprus, een eigen wijze duikbestemming

Op 2 meter stoei ik even wat met mijn huurmaterialen en na het oké-teken, dalen we langs de ankerlijn verder af naar 20 meter. Ik ben verbaasd, wat een helder zicht!


Vanaf Düsseldorf vlieg ik in 3 uurtjes naar Istanbul, regel op de luchthaven binnen no-time mijn vergeten aan te vragen visum van $30, die ik eerst moet pinnen. Minimum pinbedrag is $50…. Twijfel even of ik de rij voor binnenlandse of internationale vluchten moet hebben. De internationale vlucht heeft de kortste rij, dus kies ik die. Koop voor $1 een simit (ringvormig Turks broodje met sesam) op weg naar mijn vlucht voor Ercan – Lefkosa Nicosia Airport. Instappen en opeen gepakt met de bus over het vliegveld naar mijn toestel gebracht worden. Ik wacht toch even tot de volgende bus…

Anderhalf uur later staat er op Ercan een Turks Cyprioot bij de aankomsthal met een bordje ‘Tessa’ op mij te wachten. Hij heeft zijn tijd goed besteed. Met zijn pen heeft hij een waar kunstwerk van mijn naam gemaakt. Hij stelt zich voor als Tugberg. We rijden in 35 minuten naar mijn all-inclusive hotel in de havenstad Kyrenia. Zie op elke hoek van de straat een casino en bedenk dat ik die overige $19 dollar ook wel kwijt raak. We spreken af om de volgende ochtend om half 9 naar de duikschool te gaan voor mijn eerste 2 duiken. Na de eerste avond kom ik er al achter dat all-inclusive niet mijn voorkeur geniet. De gaarkeuken biedt veel maar heeft geen uitgesproken smaak. De kleuren van het toetjesbuffet doen zeer aan je ogen… en aan je tanden.

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen