Malediven december 2015

Gepubliceerd op 10 februari 2016 in Verhalen

Malediven december 2015

Een droom die wij als duikers ook koesterden om daar een keer te mogen duiken. Je zou daar zo veel moois kunnen zien in 50 tinten blauw. Een mooie aanbieding van EWDR zorgde ervoor dat wij die mooie reis boekte.

In december 2015 gingen wij aan boord bij de Emperor Voyager met een stralend blauwe lucht en 30 graden. Het eerste wat ons opviel was de vriendelijkheid van het personeel, behulpzaam en je hartelijk welkom heten. De boot was goed verzorgd en schoon, hetzelfde ging op voor de kamers. Een zeer ruime badkamer, een goed werkende airco en een meer dan prima bed!

In groepjes werden de gasten aan boord gebracht en het was een gek gevoel, alsof we speciaal waren uitgekozen om deze reis met zijn allen te beleven. Een enorm goede klik tussen iedereen, we hebben de hele week zoveel lol gehad met mooie verhalen, spelletjes en uitstapjes dat na terugkomst het voelde als een gemis elkaar niet te kunnen zien. Gelukkig is daar social media en hebben wij nog contact met elkaar.

  • Boot goed: check
  • Personeel vriendelijk: check
  • Te gekke groep: check

Dan blijven er nog een aantal zaken over. Ik ben gek op lekker eten en kon gelukkig mijn hart ophalen aan boord. Er was voor ieder wat wils, lokaal of Europees, pizza, patat of een heerlijk rijstgerecht. Het smaakte prima.

Een droom van een reisleidster; Helen. Flexibiliteit en positiviteit ten top. Goede duidelijke briefings en heerlijke humor. Vergezeld door de lokale gidsen Rauf en Reeko die niet alleen super waren om mee te duiken, maar ook om ’s avonds nog even gezellig mee te kletsen.

Ja en dan blijft dat allerbelangrijkste toch over, de duiken. Ik denk dat als 1 van de duiken mijn favoriet moet zijn het dan de nachtduik/zit met de Manta’s is. Aan de achterkant van de boot wordt door middel van licht plankton verzameld en binnen no time zwommen er 5 tot 6 gigantische manta’s. Snel spullen aan en het water in. We hebben vervolgens met zijn allen een uur genoten van een prachtig spektakel. Een aantal keren flink moeten bukken omdat ze rakelings langskomen. Echt een fantastische ervaring zelfs voor iemand die niet van nachtduiken houdt, zoals ik!
Gesnorkeld met de walvishaaien, op de boottochten vergezeld door dolfijnen, prachtig koraal, vechtende murenes en nog wat haaien, haaien en nog een beetje haaien. Het zijn gevarieerde duiken die voor iedereen goed te doen waren en die je zo uitdagend kon maken als je zelf wilde.

Wij hebben een heerlijke tijd gehad die veel te snel voorbij ging. Ik heb de beste vakantie ooit mogen beleven dankzij de goede zorgen vooraf van EWDR. Aan boord van Helen en de gidsen Rauf en Reeko, het super vriendelijke personeel die goed Engels spraken. Maar ook dankzij de geweldige duikvrienden die wij aan boord hebben leren kennen, wij hebben over de wereld er weer een paar vrienden bij.

In 1 woord ONVERGETELIJK!

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina