Koraal herstellen in Kenia bij REEFolution

Gepubliceerd op 8 oktober 2019 in Verhalen

Koraal herstellen in Kenia bij REEFolution

Rosanne is studente aan de universiteit van Wageningen. Ze is voor haar studie in Kenia om daar onderzoek te doen naar  de sociale impact die koraalrestoratie heeft op de lokale gemeenschappen. Ze doet dit onderzoek bij REEFolution en verblijft bij onze eigen Harm in het Pilli Pipa Fire Fly Ocean Camp !  We hebben Rosanne gevraagd af en toe een paar foto’s en kreten met ons te delen over haar tijd aldaar.

Rosanne; Dichtbij de grens met Tanzania ligt het kustplaatsje Shimoni en ertegenover het eiland Wasini. In het kanaal tussen het vasteland en het eiland is REEFolution werkzaam en druk bezig met het herstellen van koraalriffen.

We verblijven hier in een paradijsje, met zowel een zwembad en de oceaan in onze achtertuin. Elke ochtend beginnen we met een duik, waarbij we structuren plaatsen, koraal oogsten,  koraalstukjes planten of de koraalbomen poetsen. Tuinieren onder water!

In de middag klussen we nieuwe structuren in elkaar of doen we computerwerk. Daarnaast krijgen we zo nu en dan college over de vis en benthos in dit gebied, zodat we die onder water ook kunnen herkennen!


Hier op de compound vliegen de aapjes je om de oren, rennen er eekhoorntjes voorbij, krioelen slangen rond en vliegen de mooiste roofvogels over.

Al op mijn eerste werkdag zag ik dolfijnen naast de boot zwemmen! En ook tijdens onze werkzaamheden onder water worden we af en toe vergezeld door een zeeschildpad.

Omdat je soms zo geconcentreerd aan het werk bent onder water, kan het soms best irritant maar ook grappig zijn wanneer visjes je handen aanvallen of de hele tijd in de weg zwemmen.

Maar als je dan met collega’s in de lach schiet om het een of ander, loopt natuurlijk meteen je bril vol water.

De locatie, de mensen, het weer en natuurlijk het duiken maken deze stage een geweldige ervaring hier!

 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen