Karibu Kenia

Gepubliceerd op 22 november 2016 in Verhalen

Karibu Kenia

Op bezoek bij Pilli Pipa – Fire Fly Ocean Camp

Een hobbelige ‘dust road’ tussen de palmbomen door, de geur van zeewind komt dichterbij, kleurige doeken wapperend in de kraampjes langs de weg, daken gemaakt van bananenbladeren en met z’n vieren op een brommertje past prima.

Karibu! Welkom, welkom in Kenia.

Duiken Kenia

Na een gastvrije aankomstdag in Shimoni, in het uiterste zuiden van Kenia, een safaritent met uitzicht op Wasini Island, verse pompoensoep, kip in een sausje van kokosnoot en vers bereid mangoijs, wil ik vandaag niet meer wachten. Ik wil het water in. Ontdekken wat het onderwaterleven van Kenia te bieden heeft.

Op de traditionele, handgemaakte dhow varen we om Wasini Island heen. Prachtig eiland vol met van die dikke sterke baobap bomen. Pink Reef is de eerste duikstek. Werkelijk adembenemend. Een rif met alleen maar roze en paarse kleurschakeringen in het harde en zachte koraal. Zelfs de talloze rifvissen kleuren vrolijk mee. Een lange duik van 65 minuten op zo’n 10 tot 15 meter diepte. Een uitstekende eerste duik, dat belooft wat voor de rest van de week!

Duiken Kenia

Uitzicht vanaf het terras bij de safaritent

Aan boord van de dhow kom je niets tekort: we krijgen koekjes, drinken en zelf gemaakt pizzabrood. Surface interval voorbij en hoppa we hebben er weer zin in. In al mijn enthousiasme spring ik het water in. De crew en duikers liggen in een deuk…. meteen voel ik waarom; lekker handig zonder vinnen….

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen