Karibu Kenia

Gepubliceerd op 22 november 2016 in Verhalen

Karibu Kenia

Op bezoek bij Pilli Pipa – Fire Fly Ocean Camp

Een hobbelige ‘dust road’ tussen de palmbomen door, de geur van zeewind komt dichterbij, kleurige doeken wapperend in de kraampjes langs de weg, daken gemaakt van bananenbladeren en met z’n vieren op een brommertje past prima.

Karibu! Welkom, welkom in Kenia.

Duiken Kenia

Na een gastvrije aankomstdag in Shimoni, in het uiterste zuiden van Kenia, een safaritent met uitzicht op Wasini Island, verse pompoensoep, kip in een sausje van kokosnoot en vers bereid mangoijs, wil ik vandaag niet meer wachten. Ik wil het water in. Ontdekken wat het onderwaterleven van Kenia te bieden heeft.

Op de traditionele, handgemaakte dhow varen we om Wasini Island heen. Prachtig eiland vol met van die dikke sterke baobap bomen. Pink Reef is de eerste duikstek. Werkelijk adembenemend. Een rif met alleen maar roze en paarse kleurschakeringen in het harde en zachte koraal. Zelfs de talloze rifvissen kleuren vrolijk mee. Een lange duik van 65 minuten op zo’n 10 tot 15 meter diepte. Een uitstekende eerste duik, dat belooft wat voor de rest van de week!

Duiken Kenia

Uitzicht vanaf het terras bij de safaritent

Aan boord van de dhow kom je niets tekort: we krijgen koekjes, drinken en zelf gemaakt pizzabrood. Surface interval voorbij en hoppa we hebben er weer zin in. In al mijn enthousiasme spring ik het water in. De crew en duikers liggen in een deuk…. meteen voel ik waarom; lekker handig zonder vinnen….

Dolphin Point laat ons onder andere de oranje bladvis zien en de blauwe ribbon eel. Eenmaal in de boot doet de duikstek haar naam eer aan. We worden verrast door een groep van wel 25 dolfijnen die een lange tijd met ons mee zwemmen.

Duiken Kenia

Wel 25 dolfijnen!!

Met de dhow varen we naar een lodge op Wasini Island. Verwelkomd door kleurrijk geklede Keniaanse dames en een verfrissend handdoekje. Rob Aarsen, onderwaterfotograaf en hoofdredacteur van het NOB-blad Onderwatersport die deze ochtend was aangekomen, schuift bij ons aan. Ook gasten van de snorkeltrips zijn in het restaurant. Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer. In een rij komen de dames aangelopen, zingen het Karibu-welkomstlied en serveren vanuit handgemaakte rieten manden heerlijke Swahili gerechten. Verse krab en de gebakken zilten zeewier is mijn favoriet. Passievrucht en mango als toetje. Na ruim een uur uitbuiken op de sofa’s worden we naar de overkant gebracht.

Duiken Kenia

Verser kan de krab niet

We besluiten er nog een nachtduik aan vast te plakken op het huisrif van Pilli Pipa. We zien krabbetjes, jonge en volwassen inktvissen en 3 zeepaardjes. Ik ben ook onder de indruk van de fluoriserende lijnen op de zwarte langstekelige zee-egels. Echt prachtig!

De onderwaterfoto’s houden jullie tegoed. Die krijg ik van Rob nog doorgestuurd.

Greeettzz vanuit het gastvrije Kenia,
Tessa Castelijns

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina