Informatie voor NL/BE betreft reizen naar Bonaire

Gepubliceerd op 7 december 2020 in Nieuws

Informatie voor NL/BE betreft reizen naar Bonaire

Kralendijk, 7 december
door; Rianne Poesse

Beste duikers, op dit moment ben ik aan het genieten op Bonaire en ik merk dat er enorm veel interesse is naar een duikreis naar hier… MAAR….. zowel mensen uit Nederland als zeker België weten door alle regels, berichten, tegenstrijdigheden en… ga zo maar door niet meer wat nu wel een niet kan. Daarom probeer ik hier even redelijk beknopt, met bronvermelding de laatste stand van zaken te geven.

Eisen vanuit Bonaire:

1 Reizigers uit alle landen zijn welkom in Bonaire.
https://www.bonairecrisis.com/qas/qas-reizigers/#main

1A uitsluitend met een negatieve PCR-test op zak die niet ouder is dan 72 uur bij VERTREK
1B vertrek vanuit: Nederland, Canada of Curacao
2 Ca. 48 uur van te voren online het Health Declaration form invullen en uitgeprint meenemen.
https://bonairepublichealth.org/en/form

Informatie specifiek voor Nederlanders:

Bonaire staat op dit moment op code GEEL staat en dat betekend GEEN verplichte quarantaine e.d.|
Zie ook: https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/bonaire/reizen/reisadvies
Rutte: “Reizen is sowieso een risico deze winter, de kaart is bijna helemaal oranje of rood. Het dringende advies om tot half januari niet naar het buitenland te reizen, tenzij het echt noodzakelijk is. Het Caribisch deel van het Koninkrijk valt niet onder buitenland.”

Informatie specifiek voor Belgen:

Bonaire staat rood gekleurd op de landkaart, maar u kunt wel naar Bonaire reizen.
Zie ook: https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Protocol/Covid-19
En ook: https://diplomatie.belgium.be/nl
Advies: PCR test in Nederland doen voor vertrek om problemen op Schiphol te voorkomen. Zie punt 1A en anekdote hieronder.
3. VERPLICHT bij thuiskomst een LPF formulier ingevuld moet worden. Formulier: http://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form

Anekdotes voor Belgen van Belgen: Vooral voor de Belgen is het wat ingewikkeld. Zo sprak ik met een Belgische meneer die bijna geweigerd werd op de luchthaven van Nederland (Schiphol) omdat ze zijn Belgische PCR-test van de luchthaven van Zaventem (België) niet erkende/herkende! Na wat telefoontjes met België kwam uiteindelijk toch de all-clear. Maar wat een stress! 

Een andere Belgische dame is vandaag geland in Nederland en terug gegaan naar België. Ze heeft het PLF formulier ingevuld en schreef mij dit;

Belgische Dame: “Hallo Rianne Ik ben net weer thuis…dus Belgen moeten gewoon hun ‘passenger locator formulier’ invullen… je krijgt een sms als je in quarantaine moet maar zolang Bonaire veilig is moet je dus niet in quarantaine…ik kan morgen gewoon gaan werken. Succes met je afstandswerk!” 

Rianne: “Heyyy, heb je die sms ontvangen – dat ze zeiden het is oke? Je kan werken?”

Belgische Dame: “Ik heb een sms met een code ontvangen gisteren met de bevestiging dat het geregistreerd is… Toen ik de grens over stak kreeg ik een melding om op de hoogte te blijven van ‘risicosituaties’ …dus safe! Als je naar een rood gebied gaat krijg je onmiddellijk bericht van quarantaine…dus dit in voor Bonaire nu niet het geval! Duik ze nog!”

Op reis naar Bonaire? Bon bini! Welkom!

Voor januari en februari hebben we nog erg leuke aanbiedingen rond de €1300,- tot  €1500,- voor een weekje p.p.. Bekijk onze BONAIRE pagina of vraag direct een OFFERTE aan. Kom je voor eind februari? Dan ben ik er ook nog!! Tot snel op Bonaire?

Rianne op het terras van Buddy Dive

DISCLAIMER: Dit artikel kan 1 uur na schrijven alweer verouderd zijn, de wereld veranderd zo snel. Zorg dus altijd zelf ook dat u zoveel mogelijk eigen onderzoek doet!

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen