Expeditie Antartica 2016: Buenos Aires, de start van ons avontuur

Gepubliceerd op 14 maart 2016 in Verhalen

Expeditie Antartica 2016: Buenos Aires, de start van ons avontuur

Duiken op de Zuidpool: voor veel mensen een onbereikbare bestemming, voor ons een expeditie naar een bijzondere bestemming. Duiken tussen ijsbergen en allerhande dieren, zowel boven als onder water: ingrediënten voor een geweldig avontuur!

Dag 1: Buenos Aires, het begin van ons avontuur naar de Zuidpool

Na een zorgeloze vlucht, zijn we aangekomen in Buenos Aires. Het begin van ons avontuur naar de Zuidpool. Een half uur na aankomst zijn we zelfs het eerste obstakel tegengekomen: via een Spaanstalige pinautomaat geld gepind. Ongetwijfeld heb ik ergens het keuzemenu om van taal te wisselen genegeerd. Maar ach, een kniesoor die daar op let. Een taxiritje verder, komen we aan in Americas Towers. Het hotel ziet er goed uit, heeft een klein zwembadje met een, tsja…. wat zal ik zeggen…. apart uitzicht. Het kijkt uit op de afgebladderde verf van de gebouwen die het hotel omsluiten. De electriciteits- en telecomkabels hangen, hoog in de lucht, boven onze hoofden.

Een wandeling toont aan dat Buenos Aires een heel goed onderhouden metropool is. Het ziet er heel verzorgd uit en je ziet bijna geen afval liggen. Ongegeneerd zijn we de toerist aan het uithangen. Lekker wandelen in de parkjes. Overal worden de honden uitgelaten en de Argentijnen hebben zelfs aparte rennen waar de honden in ‘geparkeerd’ kunnen worden.

EWDR_buenosaires_antartica_honden

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen