Expeditie Antartica 2016: Buenos Aires, de start van ons avontuur

Gepubliceerd op 14 maart 2016 in Verhalen

Expeditie Antartica 2016: Buenos Aires, de start van ons avontuur

Duiken op de Zuidpool: voor veel mensen een onbereikbare bestemming, voor ons een expeditie naar een bijzondere bestemming. Duiken tussen ijsbergen en allerhande dieren, zowel boven als onder water: ingrediënten voor een geweldig avontuur!

Dag 1: Buenos Aires, het begin van ons avontuur naar de Zuidpool

Na een zorgeloze vlucht, zijn we aangekomen in Buenos Aires. Het begin van ons avontuur naar de Zuidpool. Een half uur na aankomst zijn we zelfs het eerste obstakel tegengekomen: via een Spaanstalige pinautomaat geld gepind. Ongetwijfeld heb ik ergens het keuzemenu om van taal te wisselen genegeerd. Maar ach, een kniesoor die daar op let. Een taxiritje verder, komen we aan in Americas Towers. Het hotel ziet er goed uit, heeft een klein zwembadje met een, tsja…. wat zal ik zeggen…. apart uitzicht. Het kijkt uit op de afgebladderde verf van de gebouwen die het hotel omsluiten. De electriciteits- en telecomkabels hangen, hoog in de lucht, boven onze hoofden.

Een wandeling toont aan dat Buenos Aires een heel goed onderhouden metropool is. Het ziet er heel verzorgd uit en je ziet bijna geen afval liggen. Ongegeneerd zijn we de toerist aan het uithangen. Lekker wandelen in de parkjes. Overal worden de honden uitgelaten en de Argentijnen hebben zelfs aparte rennen waar de honden in ‘geparkeerd’ kunnen worden.

EWDR_buenosaires_antartica_honden

En natuurlijk zijn we de ‘Avenida 9 de Julio’ overgestoken: bekend als de breedste straat ter wereld. Kennelijk liggen de stoepen bijna 140 meter uit elkaar. Het is niet helemaal zeker of het echt de breedste straat ter wereld is, maar indruk maakt het zeker! De hoge obelisk van de stad is duidelijk herkenbaar. De Obelisco staat op de plaats waar voor de eerste keer de vlag van een onafhankelijk Argentinië gehesen werd.

EWDR_buenos aires_obelisco

Op de achtergrond zie je op een van de flatgebouwen een beeltenis van Evita staan. Deze beeltenis heeft een microfoon in haar hand en spreekt de rijke bevolking van Argentinië streng toe. Aan de andere kant staat Evita afgebeeld met een glimlach om aan te geven dat de rijken de armen een hart onder de riem steken. Evita is trouwens alom aanwezig in Buenos Aires en is nog steeds een enorm symbool. Een symbool voor liefdadigheid, een historisch persoon die opkwam voor de arbeidersklasse en arme laag van de bevolking van Argentinië.

EWDR_buenosaires_evita

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina