Expeditie Antartica 2016: Duiken rond de poolcirkel

Gepubliceerd op 4 april 2016 in Verhalen

Expeditie Antartica 2016: Duiken rond de poolcirkel

Stiekem zijn we de poolcirkel overgestoken. Het is een stralende dag en de zon komt al boven de besneeuwde bergtoppen uit. Het is een van de beste dagen qua weer tot nu toe. De ijsbergen lijken wel te gloeien. Kennelijk is het het meest zuidelijkst dat het schip dit seizoen geweest is.

Dag 10: De zuidelijkste duik

De landrotten gaan op bezoek op het eiland Detaille, bij station W, een research onderzoekstation wat teruggebracht is in zijn oorspronkelijke staat. De duikers gaan duiken ten zuiden van de poolcirkel wat voor niet veel mensen weggelegd is. De duik is een muur van rotsen met hier en daar wat leven. Wederom komen we niet boven de -1 graden uit.

IMG_0180

Op Detaille wordt nog een huwelijk voltrokken. De weergoden werken in elk geval mee en de bruid en bruidegom hebben een stralende lucht. Zodra iedereen aan boord is wordt de terugtocht ingezet. Deze keer laat de bemanning de 66.33.46 graden niet ongemerkt voorbijgaan en wordt bij het passeren champagne geschonken en blaast de scheepshoorn een paar keer flink. Iedereen kan dus daadwerkelijk claimen dat ze op Antarctica geweest zijn.  Deze keer is de terugtocht via Crystal sound, wat een stuk beschutter ligt dan het open water. S ’avonds mogen we weer genieten van een paar lezingen. Deze keer wordt verteld over de ontdekking van pinguïns.

IMG_0218

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen