Expeditie Antartica 2016: Het avontuur ademt je overal tegemoet

Gepubliceerd op 19 maart 2016 in Verhalen

Expeditie Antartica 2016: Het avontuur ademt je overal tegemoet

Aangekomen in Ushuaia, in Tiego del Fuego. Alleen de naam dwingt al respect af. In de trend van ‘je moet niet sollen met de krachten van de natuur’. Wie kan een betere vertrek plaats verzinnen voor een vertrek naar Antartica?

Het hotel Los Hayes is schitterend. Mooi uitzicht over de baai en bergen op de achtergrond. Het zonnetje schijnt lekker en de beslissing is snel genomen: wandelen naar het dorpje. Zo ver lijkt het toch niet? Afijn, na drie kwartier zijn we nog steeds aan het wandelen. Verwacht geen luxe huizen in Ushuaia. Hier domineren kleine huisjes van hout, beton of metaalplaat. Veel huisjes zouden best wel een likje verf kunnen gebruiken.

EWDR_ushuaia_house

De winkelstraat van Ushuaia ziet er duidelijk beter onderhouden uit. Het ‘avontuur’ ademt je overal tegemoet. Het is geen enkel probleem om hier wandeltochten of tours te boeken als je zou willen. Zelf cruises naar Antartica zijn hier nog last minute te boeken.

Wie zou er naar Ushuaia komen en denken ‘goh laat ik eens naar Antartica gaan’? Wij beleven ons eigen avontuur, want het pinnen van geld is niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. De eerste drie banken die we proberen hadden geen geld meer in de automaat. Pas over een paar dagen werd hij weer aangevuld. Een inwoner was zo vriendelijk om ons een bank te wijzen die iets meer achteraf ligt. En jawel hoor, deze automaat doet wel zijn mond open om de biljetten te geven.

Zuidpool Maart 2016 Buenos aires - Ushuaia (19)

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina