Expeditie Antartica 2016: Stinkend rijk, rijk, middenklasse, arm.

Gepubliceerd op 16 maart 2016 in Verhalen

Expeditie Antartica 2016: Stinkend rijk, rijk, middenklasse, arm.

Duiken op de Zuidpool: voor veel mensen een onbereikbare bestemming, voor ons een expeditie naar een bijzondere bestemming. Duiken tussen ijsbergen en allerhande dieren, zowel boven als onder water: ingrediënten voor een geweldig avontuur!

Dag 2: Stinkend rijk, rijk, middenklasse, arm.

Onze gids vraagt nog eens ‘Maxima? Who? O, ja dat is jullie koningin! Nee, hier in Argentinië is Maxima niet echt bekend en zeker geen toeristische attractie.’ Oké, daar hoeven we dus geen vragen meer over te stellen.

De bus-tour laat duidelijk de verschillen zien tussen de wijken van Buenos Aires: stinkend rijk, rijk, middenklasse en arm. De wijk Recoleta is voor de welgestelde Argentijn. In deze wijk ligt ook het beroemde kerkhof van Recoleta. Het resultaat is een mengeling van verschillende bouwstijlen. Vroeger had iedere welgestelde familie hier zijn eigen mausoleum. Als ‘hoogtepunt’, het graf van Eva Perón.

Palermo is het zakendistrict van de Argentijnse hoofdstad. De statige, oude huizen in het gebied zijn omtrent 1900 gebouwd en tonen de sterk Franse invloed op de bouwstijl van dit tijdperk.

Zuidpool Maart 2016 Buenos aires - Ushuaia (13)

Het hoogtepunt is absoluut La Boca. La Boca, met haar kleurrijke, van hout, golfplaat en soms andere oude troep, gemaakte huizen. Hier wonen de ‘arme arbeiders’. De reden voor de gekleurde huizen is simpelweg het gebrek aan geld om verf te kopen. Dus de huizen werden geverfd met verf die overgebleven was van de schepen. La Boca, is ook de geboorteplek van de tangodans. Omdat het vandaag regent is er weinig activiteit waar te nemen op straat.

Kennelijk zijn voetballers iets minder gevoelig voor regen dan de dansers, want op de heilige grond van het stadion La Bombonera, de thuishaven van de voetbalclub Boca Juniors, wordt gewoon doorgegaan met voetballen. Via de haven van Madero zijn we teruggegaan naar ons hotel.

Een èchte aanrader als je in korte tijd de sfeer wilt proeven van sommige delen van Buenos Aires.
‘s Avonds, onder het genot van een lekkere steak, hebben wij genoten van een mooie tangoshow…

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina