Ik ga op duikvakantie en ik neem mee….

Gepubliceerd op 31 maart 2019 in Nieuws

Ik ga op duikvakantie en ik neem mee….

Het is soms een hele uitdaging om je koffer in te pakken als je op vakantie gaat. Je wilt niet te veel meenemen, maar ook niet te weinig. Ga je op duikvakantie, dan komt daar nog een extra uitdaging bij, namelijk je duik equipment. Welke bagage neem je mee op duikvakantie? En wat laat je juist thuis? En hoe neem je het mee? We hebben 5 inpaktips voor je op een rijtje gezet, speciaal voor je duikreis!

1. Laat je lood thuis!

Voor veel mensen een erg logisch advies, maar het komt echt voor dat mensen hun lood inpakken. Sommige airlines benoemen daarom zelfs in hun bagage regels dat lood niet is toegestaan. Waar je ook heen gaat, je kan er van uit gaan dat de locatie waar je gaat duiken lood voor je heeft. Evenals een fles trouwens, die hoef je ook niet in te pakken.

2. Ademautomaten

Stop je ademautomaten in je handbagage of bescherm ze goed in je koffer.  Je ademautomaat weegt gauw al 3-4 kg en daarom nemen veel mensen deze het liefste mee in de handbagage, die vaak niet gewogen wordt. Daarnaast zijn mensen ook heel voorzichtig met hun ademautomaat en vinden ze het een fijner, veiliger idee hem in de handbagage te vervoeren. Mocht je ruimte hebben, kan je dat absoluut doen. Als je je ademautomaat in je koffer vervoert kun je hem het beste goed inpakken, bijvoorbeeld door ze goed in een handdoek o.i.d. te wikkelen.

3. Verdiep je in scuba travel gear

Ga je nieuwe gear kopen? Of koop je voor het eerst duik equipment? En ben je een echte vakantieduiker? Informeer dan vooral naar de travel duiksets. Een reguliere duikset kan al gauw 10-15KG wegen, tel het gewicht van lege koffer á 2 tot 5 KG daarbij op en je houdt niet heel veel over…  

4. Bagage regels

Verdiep je in de bagageregels voor je, je vlucht boekt en boek eventueel extra kilo’s bij. Elke airline is anders qua regels. Bij sommige airlines kan je heel goedkoop of zelfs gratis (o.a. Garuda), duikbagage inchecken. Als het relatief weinig kost om extra kilo’s mee te nemen, en je bent niet van plan continue van accommodatie naar accommodatie te reizen, dan is een beetje extra bagage wel zo makkelijk. Want met duikequipment zit je vaak zo aan de standaard 20-23 kilo ruimbagage die de meeste airlines hanteren.

5. Hoe warm is het water waar je gaat duiken?

Informeer je vooraf goed welke temperatuur het water is, zodat je de juiste wetsuit inpakt! Een 7mm pak inpakken voor een lekkere duikvakantie naar Indonesië slaat namelijk helemaal nergens op. Dat is voor (bijna) iedereen veel te warm en weegt ook behoorlijk wat. Voor tropisch water kun je i.p.v. open-hiel vinnen en boots ook voor zwembadvinnen kiezen, met een gesloten hiel. Dat scheelt behoorlijk, maar je verliest wel comfort en kracht in het water… keuzes… keuzes…. Vraag ons gerust om advies en de watertemperaturen van jouw duikbestemming. Zo voorkom je dat je de verkeerde dingen inpakt.

Duik bagage

 

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen