Duikreis Seychellen: Praslin verlaten, op naar Caribische sferen in Mahé…!

Gepubliceerd op 2 mei 2016 in Verhalen

Duikreis Seychellen: Praslin verlaten, op naar Caribische sferen in Mahé…!

We hebben het eiland Praslin verlaten. Jammer er was nog zoveel te ontdekken…!

Het doet hier een beetje Caribisch aan, met veel rasta mannen en dikke moekes. We zijn het nationale park Valle du Mer nog in geweest. Met de bus op pad, de taxi’s vragen voor dit 15 minuten ritje 25 euro, de bus tarieven zijn 5 roepie (35 cent) welke afstand je ook afleg. Bij de ingang van het park krijg je een route kaart mee. Hier staan nog de oorspronkelijke Coco de Mer palmen met de grootste noten ter wereld. Ze hebben de vorm van ronde vrouwenbillen en kunnen 18 kilo wegen. Legendes over deze noten zijn hierdoor nogal op vruchtbaarheid gebaseerd. Ze zijn het nationale symbool van de Seychellen. Zelfs het visum in je paspoort is in de vorm van de noot. In ieder geval ,als hij op je knar valt kijk je de rest van je leven op knie hoogte!

EWDR_seychellen_duikreis_iimage7

Een Hollandse duif in de Seychellen…?

De palmen beschermde ons wel tegen het nogal druilige weer. Het was erg rustig in het park en we hebben 3,5 uur gewandeld. Daardoor nogal wat tegen gekomen. Onder andere de zeer zeldzame zwarte papegaaien, de bul bul en de zgn. Hollandse duif (echt waar!) die de kleuren draagt van onze nationale vlag. Zaten natuurlijk hoog in de bomen en waren daardoor lastig te fotograferen. Diverse hagedissen en en rekneck.
EWDR_seychellen_duikreis_iimage6

Op naar Mahé!

We hebben alle duiken kunnen maken en afscheid van de staf en andere duikers genomen. Ook van het hotel, en die met goede herinneringen verlaten. Masons travel zet ons keurig af bij de fast Ferry voor de oversteek naar Mahé. De woelige zee overgestoken met een vaart van 50 km per uur. Mahé doet na Praslin aan als een grote drukke stad. Het eiland is groter en ruiger en het merendeel van de mensen leven hier. Sun hotel zit 5 minuten lopen van het strand af en dezelfde afstand van de hoofdweg. Rond een tuin met zwembad zijn bungalowtjes van twee verdiepingen gegroepeerd. Klein restaurant waarvan een gedeelte wordt gerenoveerd.

EWDR_seychellen_duikreis_iimage4

Terug naar blogoverzicht

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen