Duikreis Seychellen: Praslin verlaten, op naar Caribische sferen in Mahé…!

Gepubliceerd op 2 mei 2016 in Verhalen

Duikreis Seychellen: Praslin verlaten, op naar Caribische sferen in Mahé…!

We hebben het eiland Praslin verlaten. Jammer er was nog zoveel te ontdekken…!

Het doet hier een beetje Caribisch aan, met veel rasta mannen en dikke moekes. We zijn het nationale park Valle du Mer nog in geweest. Met de bus op pad, de taxi’s vragen voor dit 15 minuten ritje 25 euro, de bus tarieven zijn 5 roepie (35 cent) welke afstand je ook afleg. Bij de ingang van het park krijg je een route kaart mee. Hier staan nog de oorspronkelijke Coco de Mer palmen met de grootste noten ter wereld. Ze hebben de vorm van ronde vrouwenbillen en kunnen 18 kilo wegen. Legendes over deze noten zijn hierdoor nogal op vruchtbaarheid gebaseerd. Ze zijn het nationale symbool van de Seychellen. Zelfs het visum in je paspoort is in de vorm van de noot. In ieder geval ,als hij op je knar valt kijk je de rest van je leven op knie hoogte!

EWDR_seychellen_duikreis_iimage7

Een Hollandse duif in de Seychellen…?

De palmen beschermde ons wel tegen het nogal druilige weer. Het was erg rustig in het park en we hebben 3,5 uur gewandeld. Daardoor nogal wat tegen gekomen. Onder andere de zeer zeldzame zwarte papegaaien, de bul bul en de zgn. Hollandse duif (echt waar!) die de kleuren draagt van onze nationale vlag. Zaten natuurlijk hoog in de bomen en waren daardoor lastig te fotograferen. Diverse hagedissen en en rekneck.
EWDR_seychellen_duikreis_iimage6

Op naar Mahé!

We hebben alle duiken kunnen maken en afscheid van de staf en andere duikers genomen. Ook van het hotel, en die met goede herinneringen verlaten. Masons travel zet ons keurig af bij de fast Ferry voor de oversteek naar Mahé. De woelige zee overgestoken met een vaart van 50 km per uur. Mahé doet na Praslin aan als een grote drukke stad. Het eiland is groter en ruiger en het merendeel van de mensen leven hier. Sun hotel zit 5 minuten lopen van het strand af en dezelfde afstand van de hoofdweg. Rond een tuin met zwembad zijn bungalowtjes van twee verdiepingen gegroepeerd. Klein restaurant waarvan een gedeelte wordt gerenoveerd.

EWDR_seychellen_duikreis_iimage4

Het eten is er prima, prijzen zijn gelijk aan Praslin oef.. Er zijn weinig mensen hier, we hebben de boel bijna voor onszelf. Ook hier veel vogels. Naast ons hutje staat een mangoboom waar grote Vleerhonden komen snoepen en ruzie zoeken. Ze klauteren zeer behendig van tak naar tak. Vanaf het balkon van Gerrit zijn bungalow zijn ze goed te zien. Er zit ook een klein keukentje in het bungalow met koelkast. Bij een supermarktje wat ingeslagen onder andere een heerlijke fles lokale Takamaka rum en cola.

EWDR_seychellen_duikreis_iimage5

Ingecheckt bij de duikschool, let’s dive!

Bij de duikschool ingecheckt. Zit bij het Beryaja hotel,15 minuten wandelen over het strand. Duikschool komt wat strakker en professioneler over, maar daar gaan we aan werken. De duiken worden met wat ruimere boten vanaf het strand gemaakt. Hierdoor kunnen er two tank dives worden gedaan zonder eerst terug naar de basis te gaan. Ook hier veel beginnende duikers. Wij duiken met wat grotere groepen en moeten flink peddelen om de boel bij te houden. Lichte stroming, “rif” op 24 tot 30 meter, beginners er bij, geen lange duik dus.

Wel twee super roggen dichtbij en een muur van geel streep snappers. Haaitjes onder een overhang. Ook een schildpad kwam polshoogte nemen. Ook de tweede duik bij een eilandje werden we gestraft door de eerste duik, de deco tijd overschrijding lag constant op de loer. Het zicht was niet zo geweldig wel scholen met vis gezien aan de rand van het gezichtsveld. Het koraalrif was soms mooi dan weer zwaar beschadigd. Wel in zijn algemeenheid een iets ander onderwaterlandschap dan op Praslin. Minder ruige en grillige rotsformaties en dieper, bij Praslin moet je een schep meenemen om onder de 20 meter te komen.

EWDR_seychellen_duikreis_image2

EWDR_seychellen_duikreis_iimage3

Bij het lange strand van Beau Vallon werd S’Avonds een braderie gehouden, waarbij het accent duidelijk op eten was gericht. Het aantal stalletjes met toeristen prularia was duidelijk in de minderheid. Op de parking probeerden de onafhankelijke auto’s elkaar met decibels uit hun opgevoerde muziekinstallaties te overtroeven. Er werd duidelijk veel drank genuttigd en gangga gepaft. Maar wel een relaxte sfeer, yo mann.. Al met al een geweldige duikvakantie!

Groetjes van Gerrit Gerda en Marco.

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina