Duikreis Seychellen

Gepubliceerd op 18 april 2016 in Verhalen

Duikreis Seychellen

Aangekomen werden we getrakteerd op een heuse tropische regen hoos. De verladers vluchtten weg en onze koffers bleven aan de elementen bloot gesteld achter. De twin otter die ons naar Praslin zou brengen schudde in de wind. Maar dat was geen reden om niet op te stijgen. Werd een hobbelige rit.

Marco en Gerda’s verhalen over hun duikreis met EWDR naar de Seychellen

Op Praslin was het niet echt beter. Het Berjaya hotel valt onder de noemer vergane glorie. De kamers zijn ruim, maar zijn toe aan wat reparatie ‘s. De eerste is al gedaan , de afvoer van de wastafel. Het bidet staat los op de vloer, de voegen van de badkamertegels hebben moeiteloos de kleur van het verweerde marmer overgenomen. Op het kingsized bed priemen de veren in je rug. Vergane luxe met lokale charme gedragen.

Wij hebben zeezicht, tussen de bomen door, in de verte. Wel een mooie tuin met veel vogels. Zwembad hebben we nog niet verkend. De White tip divers zitten op 10 minuten afstand lopen langs het strand van Cote d’ or.
Een houten hut met kleine Balie en een piepklein instructie zwembadje voor twee personen ( om de beurt ademen) en wat spoel mogelijkheden.

seychellen_duikreis_ewdrImage-2

De echte duikreis kan beginnen! Ze hebben twee bootjes waar 8 duikers op passen. Vanaf de duikbasis loop je vol bepakt over het strand naar de boot. De eerste duik gemaakt bij duikstek Eva Marie welke nu definitief ontheiligt is.
Het onderwaterlandschap bestaat uit, met spaarzaam hardkoraal begroeide, rotsen in een zandvlakte.

Kleine en middel grote scholen vis ( grootoog baarzen en geelstreep snappers ) hielden zich op rond deze rotsen. Schildpadden, octopussen, schorpioenvissen , grote stekelrog, spookmurene en dans garnalen kleurden de duik. Een veeg teken was de vele diadeem zee-egels en de doornenkronen, overbevissing!

seychellen_ewdr_duikreis_Image-7

Het zicht was helder ondanks het zand sediment. Hoewel een stuk uit de kust was de stroming vrijwel afwezig. In spleten houden zich wit tip haaien op die verstoord weg zwemmen bij ontdekking.

seychellen_duikreis_ewdrImage-8

In de verte zien we een enkele bumphead. Stiekem hadden we een kleur rijker koraalrif  verwacht. Maar alle vooroordelen zijn waar: het natuurschoon van de Seychellen is overweldigend en indrukwekkend!  Bovenwater is het echt mooi, graniet rotsen met palmbomen in een azuur blauwe zee. Veel jonge mensen die hier pas getrouwd hun huwelijks reis houden.
Waarbij er bikini’s  werden gedragen die onder de wapenwet zouden moeten vallen…. Geen foto dit keer
Het slechte weer is weg getrokken en het zonnetje brand er op los. Het leven gaat langzaam, als de lokalen lopen is het goed dat ze een beetje voorover buigen, anders gingen ze achteruit.

 

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina