Duikreis Seychellen: Praslin is zeker de moeite waard!

Gepubliceerd op 25 april 2016 in Verhalen

Duikreis Seychellen: Praslin is zeker de moeite waard!

We zijn al wat verder in de reis van de Seychellen. Praslin is zeker de moeite waard! Je wordt wel aangesproken door boot jongens en andere regelaartjes op het strand, maar niet hinderlijk. De boot jongens bieden aantrekkelijke prijzen voor de overtocht naar diverse eilandjes. Echter de terugtocht is een veel moeilijkere onderhandeling gezien hun sterke positie, dat je anders op een afgelegen eiland achterblijft…

duiken op de seychellen, duikvakantie seychellen, duikreis seychellen, seychellen, duiken in seychellen, duikreizen Seychellen

Het mooie weer is weer even omgeslagen en het regent weer tropisch, maar zal morgen weer over zijn. De organisatie op Italiaans basis is gestoeld. Het plan wordt gemaakt bij aankomst en hangt af van de zoete inval. Er zijn genoeg duikers, want de boot zit vaak vol.

We mogen flink aan de bak!

Veel onervaren mannen en vrouwen die rollebollend over het rif struikelen. De vele zee-egels kennen geen genade voor deze in, shorty gehesen, aspirant vakantie duikers gezien de toestand van hun knieën. Gelukkig kiezen ze uit deze club vaak de besten die aan ons worden gekoppeld, op dat punt geen klagen. Ze zijn zondags gesloten dus we mogen flink aan de bak om onze duiken op te maken.

EWDR_duikreis_seychellen_praslinImage-5 (1)

Echt op avontuur!

Drie duiken op een dag gaat net, snel van de boot en flessen omwisselen en weer de boot op. Na 4 maanden hoge golven gaan ze nu ook de long range duiken aanbieden. Die liggen hoogstens en half uur varen verder dan de short range. De koralen en vis leven is er duidelijk beter! De kloven zijn ruiger zoals ook de golfslag. We zijn echt op avontuur!
EWDR_duikreis_seychellen_praslinImage-7 (1)
EWDR_duikreis_seychellen_praslinImage-2 (1)

Whalesharks ..  ? Tja , twee jaar geleden hebben ze er twee gezien, vorig jaar 1 , schat te kans maar in… We hebben het spectrum van opgenoemde hoogtepunten van de divemasters inderdaad gezien! Veel wittiphaaien en schildpadden. Wit tip divers in een gezellige duikschool met veel persoonlijke aandacht.

Het merendeel van de gasten zijn Fransen gevolgd door Duitsers en Italianen. Dan wat mensen uit de US, en dan de rest van deze wereldbol. Een leuke mix!

Helaas ons kaartje voor WiFi verloopt, volgende keer meer!

Terug naar blogoverzicht

Naar top van pagina