Wrakduiken

Duik op levende geschiedenis!

Wrakduiken

Wrakduiken is een bijzondere niche in het duiken. het is een van de zeer weinige zichtbare bewijzen van menselijke aanwezigheid onder water. Wrakduiken prikkelt de fantasie, het roept herinneringen op aan galjoenen met grote schatten aan boord, met onfortuinlijk vergane vrachtschepen of epische zeeslagen.

Een wrak als kraamkamer van nieuw leven

De combinatie van geschiedenis en een nieuw kunstmatig rif zorgt ervoor dat wrakduiken niet alleen interessant is voor liefhebbers van geschiedenis maar zeker ook voor duikers die veel vis willen zien. Doordat een wrak uitermate goede bescherming biedt als nieuw kunstmatig rif is het niet verwonderlijk dat de wrakken door vissen gebruikt worden als kraamkamer. Zodra een wrak een tijdje op de zeebodem ligt begint er van alles op te groeien en in te leven. Na een aantal jaren zijn alleen de contouren van een wrak nog zichtbaar omdat de rest van het schip overgroeit is met koraal. Tijdens het wrakduiken zul je dan ook zeker genieten van de hoeveelheid en variëteit aan vis en koraal op, aan en in het wrak.

Doordat er veel vis rond een wrak zwemt, duik je letterlijk op levende geschiedenis!

Wrakduiken als geschiedenisles

Veel wrakken zijn gezonken doordat er hevig slag werd geleverd. Zo vind je overal in Indonesië en de Pacific scheepswrakken en soms zelfs vliegtuigwrakken. Het beroemdst voorbeeld hiervan is Truk, een lagune die vol ligt met Japanse vrachtschepen. Hier wrakduiken is het summum! Ook bij Coron, in de Filippijnen liggen een tiental Japanse vrachtschepen op beduikbare diepte.

 

Van een iets recentere datum is de Hollywood geschiedenis. Bij de Bahama’s liggen praktisch alle wrakken die gebruikt zijn in beroemde films zoals bij de James Bond films. Wrakduiken hier is makkelijk omdat alle wrakken op beduikbare diepte liggen.

Andere wrakduiken kun je maken op wrakken die zijn vergaan wegens zwaar weer, in een storm of omdat ze op een rif zijn gelopen.
Wrakduiken biedt een duiker een nieuwe uitdaging en altijd een interessante duik

Bekijk hier welke bestemmingen bekendstaan om de wrakduiken!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen