Unieke duikplekken

Bijzondere bestemmingen, spectaculaire duiken

Unieke duikplekken

Duiken zijn sowieso al mooi maar sommige duikstekken zijn net de kers op de taart, net iets specialer. Dit zijn de unieke duikplekken.

Wat zijn unieke duikplekken?

De unieke duikplekken zijn bijzonder omdat ze als duikbestemming net wat meer opvallen dan andere plekken. Bijvoorbeeld door de geografie, de ligging of omdat er veel vis rond zwemt.

Sommige duikplekken zijn net wat meer gelijk dan andere en heten daarom unieke duikplekken.

Blue holes| Wrakken & grotten

Zo kun je bijvoorbeeld duiken in een zogenaamde ‘blue hole’ in Egypte en in Belize. Het is een  onderwater grot waarvan het dak ingevallen is. Hierdoor ontstaat een perfect rond gat dat dieper is dan de omliggende zee. Door de diepte krijgt het z’n donkere kleur. Een unieke ervaring eens in duiken!

Ook grotten in Mexico, de Cenotes of wrakken met een bijzondere historie of op een mooie locatie kwalificeren als unieke duikplekken.

 

Unieke duikplekken met veel vis

Op sommige duikbestemmingen kun je (veel) meer vis zien dan op andere. Dit komt door een goede ligging ten opzichte van zeestromen waardoor er veel voedsel aanwezig is. Hierdoor concentreert zich er een enorme hoeveelheid vis op een kleine plek en dat is als duiker genieten!

In bepaalde jaargetijden komen op bepaalde plekken vissoorten bij elkaar om te paren, om te eten of worden gedreven door de stroming. hierdoor zie je miljoenen sardines tijdens de sardine run in Zuid Afrika. Of tientallen walvishaaien die zich tegoed doen aan plankton bij de Seychellen.

Waar zijn de unieke duikplekken?

Unieke duikplekken liggen verspreid over de hele wereld. Bekijk hier waar je kunt duiken op unieke duikplekken.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen