Macro

Duiken op het kleine spul

Macro duiken

Dus jij dacht dat een modderige zeebodem niet interessant was?

Macro duiken, dat is duiken in ondiep water, met niet bijster veel zicht en constant turen naar de modderige zeebodem. Waarom zou je hier überhaupt willen duiken? Macro duiken wint steeds meer populariteit onder duikers.

In, op, over en onder de modder leven talloze bizarre creaties.

Wie goed kijkt zal merken dat de op het oog levenloze en saaie zeebodem wervelt van het leven. Tijdens het macro duiken zul je talloze bijzondere soorten vissen, garnaaltjes, inktvissen en andere soorten zien.

Heb je wel eens gehoord van een spookfluitvis of de harlekijngarnaal?

Macro duiken zal je versteld doen laten staan door de hoeveelheid soorten en variatie die er allemaal te zien is.

Naaktslakken met intense kleuren, bijna fluorescerend zo fel.

Kleine inktvissen die andere vissen perfect kunnen imiteren in kleur en zelfs gedrag. Draakachtig uitziende vissen met vinnen zo groot als vleugels. Soorten met fantastische namen als de harige hengelaarsvis, het pygmee zeepaardje en orang oetang krab.

Macro duiken is een lust voor het duikersoog.

Macro duiken is niet alleen maar turen naar de modderige zeebodem. Macro is ook de term die gebruikt wordt om zoveel mogelijk kleine visjes op, in en rond het koraalrif te spotten. Al dit kleine zeeleven kan super interessant zijn!

Waarom zou ik mijn camera mee moeten nemen?

Als je macro wil duiken en thuis wil vertellen wat je hebt gezien moet je haast een camera meenemen. Anders zullen mensen haast niet geloven wat je tijdens de macro duiken gezien hebt! Macro is een fotografendroom en levert fantastische plaatjes op. Felle kleuren, mooie composities en buitenaards uitziende vissen.

Dit alles zul je gaan zien als je gaat macro duiken !

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen