Kantduiken

De vrijheid om te duiken waar je wil

Kantduiken

Kantduiken is voor duikers die zelf willen bepalen waar en wanneer ze gaan duiken. Geen gedoe met vertrektijden of duikschema’s. In je eigen tempo. Dat maakt zo’n duikvakantie een stuk relaxter.

Kantduiken is ook uitstekend geschikt voor beginnende duikers omdat je altijd vlak bij de wal bent en meestal niet te diep duikt.

Waar kun je kantduiken?

Nederland is natuurlijk bekend vanwege de kantduiken in Zeeland en in de vele meren. Maar er zijn ook een aantal duikbestemmingen waar je prima kunt kantduiken.

Kantduiken in Bonaire

De bekendste bestemming om te kantduiken is waarschijnlijk Bonaire. Verspreid over het eiland liggen tientallen duikstekken die aangegeven zijn met een gele rots. Bij de gele rots loop je het water in en de riffen beginnen zodra je onder water bent! ’s Ochtends neem je 1, 2, of 3 duikflessen mee en je kunt op zoek gaan naar je favoriete duikstek.

Kantduiken in Egypte

De andere bekende duikbestemming waar je kantduiken kunt maken is Egypte. Zowel in Dahab, Safaga als Marsa Alam. Eenmaal aangekomen is het vinnen aan en je kunt duiken.

In Dahab word je per kameel of busje langs de kust gereden tot je bij je duikbestemming bent.

 

Andere bestemmingen waar je kantduiken kunt maken zijn bijvoorbeeld de Malediven en Indonesië.
Sommige resorts op de Malediven hebben een eigen huisrif waardoor je op je gemak het tropische rif rond het eiland kunt ontdekken.

Ook Indonesië kent verschillende eilanden waar je zo van de steiger af springt en op het huisrif kunt duiken.

Bekijk hieronder een selectie van de bestemmingen waar je kunt kantduiken.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen