IJsduiken

Spelen met licht en ijs

IJsduiken

IJs is normaliter niet iets waar een duiker blij van wordt. Het liefst heb je toch water in vloeibare vorm anders is het zo lastig duiken. Maar voor een compleet andere ervaring onder water ga je ijsduiken.

Waarom ijsduiken?

Anders dan normale duiken waar je duikt om vis, wrakken of koraalrif te zien focus je met ijsduiken op water. In bevroren toestand wel te verstaan. Want duiken langs en onder het ijs is een iets heel anders. De speling van het licht, de grillige vormen en de bubbels lucht geven een totaal andere dimensie aan je duik. Ook duiken langs ijsbergen is spectaculair. IJsbergen zijn onder water grillig gevormd waardoor je je blijft verbazen.

IJsduiken leren?

IJsduiken gebeurd veel in dichtgevroren meren. Met (heel) veel geluk kan dit in Nederland maar wil je iets meer zekerheid dan kun je naar Oostenrijk. Dit is ook de uitgelezen plek om te leren ijsduiken. Hier leer je in 2 dagen de fijne kneepjes van duiken onder het ijs en heb je daarna zelf de mogelijkheid om onder water te gaan. Veilig en voorbereid kun je gaan genieten van de andere kant van het ijs.

 

Waar kun je ijsduiken?

Oostenrijk is een mooi startpunt om te beginnen met duiken. De winterperiode biedt hiervoor doorgaans wel iets betere mogelijkheden en is om te ijsduiken dan ook het beste seizoen.

Nog spectaculairder dan ijsduiken in een meer is natuurlijk duiken met ijsbergen in het uiterste noorden of zuiden van onze wereld. Op onze expedities naar de Noordpool of de Zuidpool heb je de mogelijkheid om ijsduiken te maken met ijsbergen.

Bekijk hier de mogelijkheden om te gaan ijsduiken

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen