Haaien

De meest gevreesde jager van de zee

Duiken met haaien

3 redenen waarom duiken met haaien geweldig is.

1.Duiken met haaien is spektakel

Als je een 3 meter lange haai op je af ziet komen, de top van de voedselketen, voel je de adrenaline rush gelijk. Sierlijk en gracieus maar met het vermogen om dodelijk te zijn is dat een beeld dat je niet snel zult vergeten. Waar de haai verschijnt, zorgen andere vissen dat ze op een veilige afstand blijven. Welke haai je tijdens het duiken ook tegenkomt spectaculair zijn ze allemaal. Van de kleinere rifhaaien die de koraalriffen afspeuren op zoek naar voedsel tot de grotere pelagische haaien zoals hamerhaaien.

Duiken met haaien staat altijd garant voor aktie en spektakel!

2.Duiken met haaien kan bijna overal

Haaien komen in bijna alle zeeën voor en je kunt dus ook bijna overal met haaien duiken. van de rif –en verpleegsterhaaien in het Caribisch gebied tot de voshaaien in Malapascua. Er is bijna geen bestemming waar niet de mogelijkheid bestaat dat je een haai tegenkomt tijdens het duiken.

Langs koraalriffen kom je met grote regelmaat rifhaaien of verpleegstershaaien tegen. Op plekken met veel vis zeel je ook veel haaien tegenkomen tijdens het duiken zoals bijvoorbeeld Zuid Afrika of de Galapagos.

Zelfs de Noordpool heeft haar eigen haai, de groenlandhaai!

3. Voor elk wat wils

Hoewel je bij haai gelijk denkt aan de grote haaiensoorten zoals de witte haai is de familie van de haai groot en uitgebreid. Van de grootste vis op aarde, de walvishaai, tot kleine haaitjes net zo groot als een hand zoals de epualettehaai. Haaien hebben zich uitstekend aangepast aan hun omgeving en er zijn haaien met verschillende jachtspecialiteiten. Van rifvissen, plankton tot zeeleeuwen verschillende haaiensoorten. Zoveel soorten, zoveel verschillende haaien om te zien.

Bekijk hier wat de beste bestemmingen zijn om met haaien te duiken!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen