Groot spul

Duiken met actie en spektakel

Duiken met groot spul

Wat is duiken met groot spul?

Heb je geen zin om uren te turen naar allerlei kleine beestjes van krap een centimeter groot? Geen geduld om te zoeken naar kleine zeepaardjes met perfecte camouflage op het koraalrif? Wil je wel actie en spektakel? Adrenaline?

Dan moet je zeker gaan duiken met groot spul!

Duiken op groot spul is een verzamelterm en hiermee worden duiken bedoeld die als doel hebben het bekijken van de grotere vissen en andere zeedieren. Dus eigenlijk alles groter dan een schildpad. Van haaien tot dolfijnen en van scholen vis tot manta’s. Walvishaaien, baarzen of roggen. Eigenlijk al het zeeleven waar je geen microscoop voor nodig hebt is groot spul. Duiken en lekker genieten van al het spektakel!

Duiken op groot spul is vaak op plekken waar de duikomstandigheden verre van ideaal zijn. Kouder water, heftige stroming, grote golfslag of lastig te bereiken plekken. Soms moet je er wat voor over hebben om heftige actie onder water te zien. Maar als je eenmaal midden in een grote school barracuda’s en haaien dan is het dat allemaal waard!
Met duiken op groot spul kun je genieten van alle actie die de natuur je te bieden heeft.

Waar kun je duiken op groot spul?

Op bijna alle duikbestemmingen kun je duiken op groot spul. De beste plekken om actie te zien liggen langs migratieroutes in voedselrijk water. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de Galapagos eilanden, Cocos eiland en Socorro. Maar kun je duiken op groot spul in de rest van Oceanië. Bij Frans Polynesië vind je honderden haaien en bij Palau weet je niet of je moet kijken naar de manta’s of scholen vis die langs je heen zwemmen. Raja Ampat heeft groot spul in overvloed, net als Mozambique, de Malediven en Komodo.

Bekijk hier een overzicht van de beste bestemmingen voor duiken op groot spul!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen