Duiken Noordpool

duiken Noordpool: ijsberen en ijsbergen

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Noordpool

Verschillende malen hebben we een groep duikers meegenomen om te gaan duiken Noordpool in de koude Arctische en Antarctische wateren. Het rotslandschap onder water is bedekt met een dikke kalklaag met zeewier, waar klokvormige kwallen aanhangen, de zogeheten steelkwallen. In de stroming staan veel ‘spookkreeftjes’ die bezig zijn met het vangen van plankton. Tussen het plankton drijven talloze zwarte vleugelslakken en zee-egels. Er leeft hier niet veel vis, wel krabben, garnalen, zeesterren en grote dahlia’s in verschillende kleuren. Je kan ook onder het drijfijs duiken, uiteraard met constant zicht op de rand van het ijs, zodat je bij sterke stroming niet te ver onder het ijs raakt.

Duiken Noordpool

Reis naar Oost-Groenland – Scoresby Sund
Aurora Borealis

Dit is een Noordpool duikexpeditie naar het grootste fjord-systeem van de wereld, de Scoresby Sund, in Oost-Groenland. In deze tijd van het jaar hebben we een grote kans hier het schitterende noorderlicht, het Aurora Borealis te kunnen aanschouwen. Al snel steken we de poolcirkel over en varen verder noordwaarts, waarbij we mogelijk de eerste walvissen zullen ontmoeten. Terwijl we in de avond bij Kap Brewster de oostkust van Groenland zullen benaderen kunnen we mogelijk ook al de eerste ijsbergen zien.

Reizen naar Noord-Spitsbergen
IJsbeer Special

Varend langs het pakijs van Noord Spitsbergen hebben we het meeste kans om de ‘Koning van de Noordpool’, de ijsbeer, tegen te komen. Met deze Noordpool duikexpeditie varen we naar de Raudfjord, aan de noordkust van West Spitsbergen. Deze prachtige fjord, die wordt gedomineerd door spectaculaire gletsjers, is een geliefde plek voor Ringelrobben en Baardrobben. Op de vogelkliffen in de fjord broeden duizenden zeevogels en er groeit een verrassend rijke vegetatie op de beschutte plekken en onder de vogelkliffen. Er worden in deze fjord vaak ijsberen gezien.

Duiken Noordpool

Terug naar vorige pagina

Spitsbergen duikexpeditie 2017

Een Spitsbergen duikexpeditie is een bijzondere ervaring. Samen met andere natuurliefhebbers verblijf je aan boord van een comfortabel cruiseschip. Voor de duikers is er een speciaal duikprogramma samengesteld. Het geeft redelijk ervaren droogpakduikers een unieke kans om het poolijs onder water te bewonderen. We gaan proberen een echte ijsduik te maken.

Deze Spitsbergen duikexpeditie vindt plaats op 14- 21 juni 2017 in samenwerking met DUIKEN en Oceanwide Expeditions.

Spitsbergen duikexpeditie olv Arjan Gunnink

Arctic Event

Duiken in het arctisch gebied van Spitsbergen. Een avontuur om warm van te worden. Zaterdag 1 oktober ben je welkom aan boord van een stoer expeditieschip. Tijdens onze presentaties nemen we je mee naar de Noordpool en vertellen je alles over de EWDR Spitsbergen Expeditie 2017. Meer informatie over het Arctic Event vind je hier.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor het Arctic Event. Aanmelden is daarvoor noodzakelijk.

Het Arctic Events is mede mogelijk gemaakt door EWDR, DUIKEN en Oceanwide Expeditions.

Kies hier uw accommodatie

Naar top van pagina