Expedities

Bijzonder, extreem & afgelegen

Expedities

Bij Eigen Wijze DUIKreizen zijn de expedities een bijzonder onderdeel van ons programma. Op regelmatige basis proberen we een expeditie te organiseren naar een extreme bestemming of met een ongewone route.

Onze expedities gaan naar afgelegen gebieden waar niet op regelmatige basis wordt gedoken. Unieke reizen voor avonturiers en verwende reizigers.

Dus wil je wat bijzonders dan moet je mee met een van onze unieke expedities!

Expedities naar de uithoeken van de wereld.

 

Wat hebben we de afgelopen jaren zoal bedoken?

Duik expedities naar de Noordpool

Verschillende malen hebben we een groep duikers meegenomen om te gaan duiken in de koude arctische en antarctische wateren. Het rotslandschap onder water is bedekt met een dikke kalklaag met zeewier, waar klokvormige kwallen aanhangen, de zogeheten steelkwallen. In de stroming staan veel ‘spookkreeftjes’ die bezig zijn met het vangen van plankton. Tussen het plankton drijven talloze zwarte vleugelslakken en zee-egels. Er leeft hier niet veel vis, wel krabben, garnalen, zeesterren en grote dahlia’s in verschillende kleuren. Je kan ook onder het drijfijs duiken, uiteraard met constant zicht op de rand van het ijs, zodat je bij sterke stroming niet te ver onder het ijs raakt.

Duik expedities naar de Zuidpool

Antarctica biedt niet alleen ijs, maar ook een interessant leven in zee zoals kelpmuren, zeeslakken, krabben, kwallen, zee-egels en zeesterren. De duikstekken zullen variëren van ondiepe ijsduiken, vanaf de kant of duiken langs een muur. Tijdens duiken langs de ijsschotsen zal je versteld staan van de intense ijsblauwe kleuren. Een duikervaring om nooit te vergeten! En uiteraard pinguïns en heel misschien een zeeluipaard.

Lees hier het artikel in DUIKEN over de expeditie naar Antarctica

Andere expedities

Een duik & ontdekkingscruise met de Matahari Ku langs de onbekende Agats in West Papua, Indonesië.
Expedities naar Socorro, Cocos en de Galapagos

Bekijk hieronder het actuele aanbod aan bijzondere expedities voor de komende tijd!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen