Dolfijnen

De leukste dieren van de zee

Duiken met dolfijnen

Iedereen kent ze, dolfijnen. De vrolijk springende en spetterende vrienden uit de zee. Beroemd van films en verhalen, van foto’s en video’s.

Eigenlijk iedereen wil wel met dolfijnen zwemmen of duiken.

Omdat ze zo leuk zijn, omdat ze lijken te lachen, omdat ze erg slim zijn of omdat ze bijzonder knuffelbaar zijn. Maar waar kun je nu eigenlijk echt duiken met dolfijnen of heb je een grote kans om ze in het echt te zien?

Waar kun je dolfijnen zien?

Dolfijnen komen bijna in alle zeeën voor maar om met dolfijnen te duiken of te zwemmen zul je naar de tropen moeten. Bijvoorbeeld vanwege het zicht. Het is mogelijk om dolfijnen te zien in wat kouder water, bijvoorbeeld bij de Azoren of Zuid Afrika maar de meeste dolfijnen zul je tijdens het duiken tegenkomen in de tropen.

Diep in het Caribisch gebied ligt een eiland met een onderzoeksstation dat onderzoek doet naar dolfijnen. Hier, op het eiland Roatan bij Honduras, kom je ze dus zeker tegen.

 

Ook tijdens een liveaboard naar de Malediven of bijvoorbeeld Raja Ampat heb je grote kans dat je tijdens het duiken dolfijnen tegenkomt.

Frans Polynesië is zo’n andere hotspot waar je grote scholen dolfijnen tijdens het duiken zult tegenkomen.

Natuurlijk zijn er een aantal hotspots met een grotere kans op het zien van dolfijnen tijdens het duiken of zwemmen.

Maar gelukkig kun je op bijna alle tropische bestemmingen dolfijnen zien tijdens het duiken.

En als je dan gaat duiken of zwemmen met dolfijnen dan zul je verrast worden door de nieuwsgierigheid en de intelligentie van de dolfijnen. Vanwege hun aangeboren speelse karakter zwemmen ze vaak mee met de (duik) boten. Als je aan het duiken bent zullen ze dichtbij komen en de vraag is wie wie aan het bekijken is! Misschien vinden we ze zo leuk omdat ze wel een beetje op ons lijken.

Bekijk hier waar je kunt duiken of zwemmen met dolfijnen!

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen