Bootduiken

Op zoek naar de beste duikplekken

Bootduiken

Op de meeste (vakantie) duikbestemmingen wordt vanaf een boot gedoken. De meeste duikstekken, of in ieder geval de beste liggen vaak iets uit de kust. Een snelle boot biedt dan uitkomst. Daarnaast heb je met bootduiken een grotere variatie aan duikstekken hebt.

Een voordeel van bootduiken is dat je ’s avonds weer terug bent in je hotel. Je zit dus niet ‘opgesloten’ op een liveaboard maar kunt lekker je eigen gang gaan na de duiken.

Bij sommige bestemmingen zoals Zuid Afrika en Mozambique is het een hele operatie om de RIB door de branding heen te krijgen maar daar krijg je dan ook spectaculaire duiken voor terug! Bij andere bestemmingen kun je bootduiken maken in alle comfort en zijn de schepen van alle gemakken voorzien. Deze luxe bootduiken kun je maken in bijvoorbeeld Marsa Alam, Egypte.

Bootduiken kun je maken vanaf eenvoudige dinghy’s maar kunnen ook gemaakt worden vanaf lokale varianten zoals bijvoorbeeld vanaf outrigger boten in de Filipijnen.

 

Afhankelijk van de afstand van de duikstekken tot het hotel maak je 1 of 2 duiken. in het Caribisch gebied heet dat een 2tank duik en dat zijn 2 duiken relatief kort achter elkaar.

Ga bootduiken en ontdek de beste duikstekken!

Kijk hier bij welke bestemmingen je bootduiken kunt maken.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen