Duikreizen voor nu

Langzaam maar zeker lijkt de wereld zich dusdanig in te richten dat reizen weer mogelijk is. Wilt u graag op duikreis? Op deze pagina kijken we samen naar de mogelijkheden, want die zijn er! Wel zijn er een aantal zaken waar u echt even alert op moet zijn. We bespreken ze hieronder.

Stap 1: Oriënteer u op de mogelijkheden
Op deze pagina hebben wij een selectie gemaakt van duikreizen die wij op dit moment goed mogelijk achten gelet op de huidige restricties. Dit zijn bestemmingen die NL/BE vaak als laag risico geclassificeerd heeft én waar u ook nog eens echt welkom bent. Wij proberen deze pagina zo actueel mogelijk te houden maar uiteindelijk ben u zelf eindverantwoordelijke betreft de in- en uitreis mogelijkheden die voor jou van toepassing zijn. Daarom verwijzen we u graag naar stap 2 & 3.

Stap 2: De regels van uw land
Het is mogelijk dat er voor inwoners van Nederland andere uitreisregels gelden dan voor inwoners van België. Beide landen hebben een website waarop de laatste ontwikkelingen per land beschreven staan. Voor  Nederland is dat Nederland Wereldwijd en voor België is dat Diplomatie België.

Op beide websites kunt u uw gewenste vakantieland selecteren en vervolgens geeft de website aan wat op dat moment de geldende mogelijkheden en restricties zijn.

Stap 3: De regels van uw vakantie land
Als Stap 2 geen belemmeringen oplevert is het tijd om naar stap 3 te kijken. Mag u het land van uw keuze wel in? Ondanks dat er vanuit Stap 2 geen beperkingen zijn, kan het land van uw keuze zelf ook regels hebben opgesteld betreft inreizen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een verplichte PCR test, vaccinatie of dat reizigers uit bepaalde landen niet welkom zijn omdat ze uit een hoog risico gebied komen.

Naast de officiële website van het vakantieland van uw keuze is ook de IATA Travel Regulations Map een handige informatie bron.

Stap 4: Bent u verzekerd?
Bijna elke verzekeringsmaatschappij heeft eigen regels opgesteld betreft hun dekking e.d. Neemt u contact op met uw verzekeringsmaatschappij om uw reisplannen door te bespreken. Zij kunnen u het beste informeren over uw actuele dekking.

Stap 5: Een mooie duikvakantie uitzoeken
Bent u Stap 1 t/m 4 goed doorgekomen? Mooi! Dan is het nu tijd voor de vakantie voorpret, die natuurlijk begint bij het uitzoeken van een mooie duikreis! Op deze pagina vindt u bestemmingen waarvan het op dit moment lijkt dat ze geschikt zijn voor een vakantie die zeer binnenkort kan plaats vinden.  Bekijk de mogelijkheden en neem vervolgens contact met ons op voor een offerte op maat. Wij helpen u graag.

 

 

Reis samenstellen

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen