Duiken Fakarava

Tussen de haaien

Maps

Direct naar alle accommodaties

“Ongelooflijk. Een school van 100 of meer haaien vlak voor mijn neus!”

Logboek Fakarava

We kunnen wel proberen uit te leggen wat duiken bij Fakarava zo bijzonder maakt maar beter laten we de ervaringen spreken…

Uit het logboek van een van onze klanten een aantal beschrijvingen van de duiken in Fakarava:

“Groepjes haaien, 3 of 4, totaal wel een stuk of 15 a 20. Een mooie eagle-ray, een Napoleonvis, mooie gespikkelde trompetvissen, een stuk of 3 prachtige scholen barracuda’s, tot zo’n 30 stuks in de grootste groep.”

“Na de duik met de zodiac naar een prachtig Bounty-strand, met mooie stingrays in het ondiepe water en een lekkere lunch in een pensionnetje, niet meer dan een hutje, aan het strand. Top.”

Terug naar vorige pagina

“Wat een dag! Na de geweldige ochtendduik en de parelkwekerij een volgende superduik. Een driftduik, met sterke stroming. Meteen bij het afdalen zicht op veel haaien die op de bodem van links naar rechts flitsten. Plus een school van veel echt grote barracuda’s. Prachtig. Dan vastklampen aan het rif voor de haaienparade. Dan loslaten en met de stroom mee over het ook nog eens mooie rif scheuren. Een geul links, een geul rechts, vroem! En bij de safety-stop: een zeilvis van zo’n 2,5 meter ! Uniek.”

“Heerlijke duik. Met goed zicht eerst direct onder de zodiac op het rif een witpunt rifhaai die direct voor onze neus zwom. Verder veel mooi klein spul, bv pauwjuffertjes en de tamelijk zeldzame rode dwergkeizersvis. Opnieuw een grote school van, ditmaal kleinere, barracuda’s. Een prachtige balvormige school soldaatvissen. Mooie napoleonvissen. Heel veel leuke juffertjes. En natuurlijk nog een stuk of 5 a 10 haaien…”

Wil je dit zelf meemaken? Kijk dan naar de mogelijkheden in ons uitgebreide aanbod.

Type duik

Flora en fauna

  Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_barracudaBahamas_duiken_shear_water_trucs_caicos_liveaboard_more_sharks_Stuart_CoveSeychellen_duiken_dive_mahe_praslin_la_digue__manta_rayFrans_Polynesie_duiken_Moorea_vis_duikersFrans_Polynesie_duiken_Moorea_haai Zuid_afrika_haaien_safari_morne_hardenberg_dive_shark_expedition_kaapstad_durban_ray

Kies hier uw accommodatie

Huisje

Pension Havaiki

Fakarave, Frans Polynesie

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Prachtig strand
 • Uitstekend restaurant
 • Driftduiken in rifdoorgangen
 • Heel veel haaien

Vanaf: € 4255

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina