Duiken Yap

Manta’s in overvloed

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken met manta’s op Yap

Duiken op Yap staat vooral bekend om de enorme manta’s. Het is een van de weinige plaatsen waar je je ze gegarandeerd kunt tegenkomen. De manta’s behoren tot een groep vaste bewoners die het hele jaar rond het eiland zwemmen.

Elke ochtend trekken ze naar ‘Cleaning Stations’ waar ze door kleine rifvisjes van parasieten worden verlost. Yap Divers heeft al vele Cleaning Stations ontdekt en zal deze tijdens het duiken op Yap graag aan je laten zien. Behalve de duiken met manta’s op Yap zijn er natuurlijk ook vele ander vissen te bewonderen. Er zijn vijf verschillende soorten clownvisjes die rondom Yap zwemmen. In het westen van Yap kun je onder andere koraalduivels en de rifhaaien zien. Op aanvraag kunnen er ook nachtduiken worden gemaakt.

Duikseizoen Yap

Het klimaat op Yap en Palau is tropisch met warme, redelijk stabiele temperaturen (25 tot 30°C). In principe kun je het gehele jaar op Yap duiken. November en december zijn vaak wel maanden met harde wind. De gemiddelde watertemperatuur rondom Yap en Palau is 28°C. Het zicht onder water is gemiddeld 30 meter. Duiken Yap is een paradijselijke bestemming voor duikers en snorkelaars. Hier duikt u bij de duikschool van Yap Divers, een vijfsterren PADI-duikschool. De Yap Divers beschikken over vijf snelle speedboten die u in korte tijd naar de duikstekken varen. Het water rondom Yap is kraakhelder, het zicht is gemiddeld 30 meter. De koraalriffen zijn afwisselend en visrijk. Er zijn hier meer dan 200 prachtige harde en zachte koralen te vinden.

Terug naar vorige pagina

Stenen als betaalmiddel

Yap staat qua duiken vooral bekend om de aanwezigheid van de manta’s. Bij niet-duikers staat Yap ook wel bekend om het gebruik van stenen als betaalmiddel. Het gaat hier om ronde, platte stenen (een soort molenstenen) met een gat in het midden, zodat de munt aan een stok kan worden geregen. Hoe groter de steen (rai genoemd), hoe hoger in het algemeen de waarde. Ook de ouderdom van de steen kan aanzienlijk aan de waarde bijdragen. Sommige stenen kunnen meer dan 4.500 kg wegen; de koers wordt in onderling overleg bepaald. Momenteel wordt er nog op heel beperkte, min of meer symbolische wijze gebruikgemaakt van dit primitieve betaalmiddel. Dit is niet bedoeld voor de toeristen, maar voor de bewoners onderling.

Ga nu duiken bij Yap!

Flora en fauna

  Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_pinkschoolMozambique_duiken_EWDR_Tofo_Manta Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_P104 Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_Clownfish Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_MAndarin Fish by Lange Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_Large fan Micronesie_duiken_palau_yap_truk_fish_fins_liveaboard_Rene_lipman_palau_6791

Kies hier uw accommodatie

Huisje Vliegreis inbegrepen

Manta Ray Bay Resort

Yap, Micronesie

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Manta’s
 • Manta’s
 • Manta’s
 • en haaien en critters

Vanaf: € 2625

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina