Duiken Australië

Duiken op het Great Barrier Reef

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Australië = Great Barrier Reef

Voor de ervaren duikliefhebbers, maar ook voor beginnelingen: Australië is het land bij uitstek om te genieten van de wondere onderwaterwereld. Australië staat voor velen synoniem aan het Great Barrier Reef.

Dit is het grootste aaneengesloten koraalrif van onze planeet, ruim 2.400 km lang. De diversiteit van de planten en dierenwereld op het rif is indrukwekkend: 400 soorten koraal, 1.500 vissoorten, 4.000 verschillende schelpen, 215 verschillende vogels, 16 soorten zeeslangen, 6 soorten zeeschildpadden, en veel meer …

Geen wonder dus dat dit rif al jarenlang mensen boeit. Ga je naar duiken in Australië, maak dan een cruise. Ga weg van de drukte en duik op de buitenste riffen van het Great Barrier Reef. Dit is niet alleen de beste plek van Australië om te duiken maar ook zonder andere duikers. Op het buitenrif van het Great Barrier reef duik je in alle rust.

Bijkomend voordeel van duiken op het buitenrif van het Great Barrier Reef is hier alle grote vis te zien is. Maak je een dagtrip vanaf de kant dan zie je vooral rifleven. Met een liveaboard maak je echter de meeste kans op het zien van haaien, grote scholen vis en zelfs dwergvinvissen.

 

Terug naar vorige pagina

Australië, klein continent, groot eiland

Australië, het kleinste continent en door sommigen ook beschouwd als het grootste eiland, bestaat grotendeels uit woestijn. Enkel in het noorden zijn er regenwouden, die verder naar het zuiden vaak meer subtropisch dan tropisch zijn. Daar komen de meeste diersoorten voor. Ook de dorre, hete binnenlanden zijn niet levenloos; daar komen eveneens vele soorten voor. In het binnenland zijn er naast woestijnen ook steppe- en savanneachtige gebieden. Daar leven bijvoorbeeld de kangoeroes.

Als je alleen gaat duiken in Australië doe je het land eigenlijk te kort. Verleng daarom je duikreis Australië met een prachtige tocht door Australië!

Type duik

Flora en fauna

Kies hier uw accommodatie

Boot

Mike Ball Spoilsport

Great Barrier Reef, Australië

  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Rating
  • Ongelimiteerd duiken in het noorden van Australië
  • Duiken bij de Ribbon Reefs en Coral Sea
  • 1000m drop offs en shark feeding duik
  • Dwergvinvissen

Vanaf: € 2549

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina