Duiken Turks & Caicos

Helder water, drop off’s en haaien

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Turks & Caicos

Wie kent het land Turks & Caicos? In Nederland bijna niemand en toch zou je hier naar toe moeten om te je verbazen over de super duiken die je bij Turks & Caicos kunt maken.

Waar ligt Turks & Caicos eigenlijk?

Vlak onder de Bahama’s en net boven de Dominicaanse republiek liggen de Turks & Caicos eilanden, een onderdeel van de Britse kroon.

De eilanden zelf stellen eigenlijk niet zo veel voor. Toeristen komen hier vooral vanwege de stranden van Turcs & Caicos. Duiken stelt daarentegen een stuk meer voor en behoort absoluut tot de top van de Cariben.

De beste manier om te genieten van de duiken rond Turks & Caicos is met een liveaboard. Je kunt in een week bijna 30 duiken maken. De mooiste duiken van Turks & Caicos maak je aan de buitenkant van de koraalriffen en met een liveaboard bereik je die het beste.

 

Terug naar vorige pagina

Drop off’s en koraaltuinen

Zodra je in het warme water ligt en afdaalt langs de indrukwekkende drop off’s doemen de grote gorgonen en koralen voor je op en zwemt een rifhaai nieuwsgierig langs. Het genieten kan beginnen…

Voor de Turks & Caicos Eilanden ligt 1.600 km2 aan riffen, waarvan een groot deel in een beschermd park, het ‘Princess Alexandra National Park’. Alle duiken die gemaakt worden zijn in beschermd gebied.

De sterke punten van duiken bij Turks & Caicos zijn het uitstekende zicht en de prachtige drop off’s. Er zijn vissen in alle soorten en maten. Veelvoorkomend zijn de Caribische rifhaaien, maar ook adelaarsroggen, zwartpuntrifhaaien, dolfijnen, jacks, baarzen, scholen Bonito’s en schildpadden zullen in een week voorbijkomen.

De drop-off’s zijn gevuld met manshoge gorgonen, sponzen, hardkoraal bogen en veel macroleven. Bijna alle duiken beginnen langs een drop off, waarna je over de rand in de koraaltuinen eindigt.

Leer nu Turks & Caicos kennen en ga duiken op de prachtige riffen!

Type duik

Flora en fauna

  Turcs_Caicos_liveaboard_Cariben_bahamas5 Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas_shark2 Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas5_explorer_ventures Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas5_bahamas4 Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas_bait_ball Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas5_explorer_ventures_fish Turcs_Caicos_duiken_liveaboard_Cariben_bahamas5_explorer_ventures_macro

Kies hier uw accommodatie

Boot

Turks & Caicos Explorer II

Turks & Caicos

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Tot 5 duiken per dag
 • Complete verzorging
 • Mooie begroeide drop off’s
 • Veel haaien

Vanaf: € 2135

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina