Duiken Saba

Duiken rond Nederlands’ hoogste berg

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Saba

Het Saba Marine Park is opgezet in 1987. Niet om een beschadigd onderwaterleven te herstellen, maar juist om de kwaliteit van het ecosysteem te garanderen.

Bij verschillende fantastische duikstekken kom je tropische vissen, groupers en een uitgebreide haaienpopulatie tegen. Met wat geluk kan je af en toe een manta, hamerhaai of walvishaai spotten. Ook zijn er gezonde aantallen zeeschildpadden en zelfs een muck-dive mogelijkheid. Keus genoeg op Saba!

Door de vulkanische oorsprong van het eiland Saba zijn de duiken spectaculair. Onder water zie je ruige formaties en veel verschillende landschappen. Je kunt op Saba het hele jaar door duiken. Afhankelijk van het weer en zal de perfecte duikstek worden gekozen.

Macro duiken Saba

Bij Saba kun je niet alleen op riffen en rotsformaties duiken maar zelfs macro duiken behoren tot de mogelijkheden! Neem je camera mee en ga op jacht naar alle rare en bijzondere vissen en beestjes die leven in het zwarte zand.

 

 

Terug naar vorige pagina

Waar ligt Saba?

Saba, door de lokale bevolking ook wel the Unspoiled Queen genoemd, is een eilandgebied en het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Antillen. Het heeft ongeveer 1400 inwoners. Het eiland ligt 30 kilometer ten zuidwesten van Sint-Maarten en heeft een oppervlakte van 13 km². Saba bestaat uit een slapende vulkaan waarvan de hellingen steil aflopen naar zee. De vulkaan, Mount Scenery, is met zijn 877 meter het hoogste punt van het eiland én van het gehele Koninkrijk der Nederlanden.

Saba wisselde vaak van “eigenaar”. Het was in bezit van Frankrijk, Spanje, Nederland en van de Britten. In 1816 kwam het definitief bij Nederland.

In 1960 is op de noordelijke punt van Saba (Flat-Point) een vliegveldje aangelegd. Het heeft de kortste landingsbaan voor commercieel vliegverkeer ter wereld namelijk 400 meter.

Ga nu duiken op Saba!

  Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW St. Kitts 22 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW St. Kitts 03 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW Saba 04 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW Saba 23 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW St. Kitts 31 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW Saba 26 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW Saba 38 Saba_duiken_Caribbean_explorer_UW Saba 12

Kies hier uw accommodatie

Huisje

Juliana’s Hotel

Saba

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Met zwembad en hot tub
 • Klein & Intiem
 • Prachtig uitzicht over de Cariben
 • Duiken met SeaSaba

Vanaf: € 695

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina