Duiken Guanacaste

Duiken Guanacaste : Bat Islands en Catalina

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Guanacaste

Costa Rica is gelegen in Centraal Amerika. Met in het noorden Nicaragua, het oosten de Caraïbische Zee, het zuiden Panama en het oosten de Grote Oceaan of wel de Pacifische kant. Duiken in Costa Rica biedt EWDR aan langs de rijke kust van de Grote Oceaan. Met in het noorden een Nederlandse duikschool in Playa del Coco, gelegen aan de baai van Papagayo in de provincie Guanacaste.

In dit deel van de Stille Oceaan bestaan de duikstekken grotendeels ​uit vulkanisch gesteente, met een af en toe wat koraal. Het gebrek aan koraal wordt ruimschoots goed gemaakt door een breed scala aan mariene leven. Grote scholen vis en diverse soorten roggen, haaien, schildpadden, octopussen, palingen en nog veel meer! Een van de duikplaatsen herbergt twee kleine wrakken en veel macro leven.

De temperatuur varieërt (afhankelijk van het seizoen) tussen de 16-30 graden. Het zicht is over het algemeen onvoorspelbaar en kan variëren van 3 tot 30m. Echter, ongeacht de temperatuur of de zichtbaarheid, is er altijd veel te zien!

Duiken in Guanacaste is het beste van midden Amerika, behalve Cocos Islands…..

Duiken Guanacaste : duikschool

De duikschool Rich Coast Diving neemt de duikers mee naar meer dan 20 verschillende lokale duikstekken. Ze varen elke dag uit voor 2-tank duiken met vertrekken om zowel 08:00 als 13:00. In ongeveer tien minuten vaar je met de boot naar de duiklocaties van Coco Bay. De duiken in de baai van Papagayo zijn geschikt voor zowel de beginnende en gevorderde duikers. Alle duiktrips worden geleid door PADI-instructeurs en een maximum van 4 duikers per gids, met het oog op de groepen klein en persoonlijk te houden. De boten zijn volledig uitgerust met noodvoorzieningen evenals hapjes, fruit en drankjes voor tussen het duiken door.

Duiken Papagayo

Duiken Guanacaste : 3 locaties

Vanuit Playas del Coco kunnen 3 gebieden met duikstekken bezocht worden. Allereerst de lokale duikstekken rondom de baai van Papagayo. Ten tweede Catalina Islands. En als derde Bat Islands.

1) Duiken Papagayo baai

De plankton-rijke wateren bevatten vele soorten vis van groot naar klein. Op één dag kunnen grote scholen vissen, kleine naaktslakken, gevlekte adelaarsroggen, roggen, witpunt rifhaaien en verpleegstershaaien gezien worden. Een ontmoeting met een reusachtige manta’s, grote schildpadden of een passerende walvishaai heeft ook een redelijke kans. Dolfijnen worden gezien tijdens de boottocht naar de duikstekken toe.

2) Duiken Catalina Island

Isla Catalina biedt een geweldige kans om te zwemmen met reusachtige manta’s, grote scholen vissen en haaien. Dolfijnen, bultruggen en orka’s worden zeer frequent gezien. Duiken is geschikt voor gecertificeerde open water duikers met enige ervaring omdat de duiken sterke stromingen zouden kunnen hebben. De dagtrips naar de Catalina eilanden, ook wel bekend als de “Cats” worden van november tot mei aangeboden. Deze tour biedt een geweldige kans om te duiken met Pacific Giant Mantas, grote scholen vis, verschillende soorten haaien en andere roggen, en nog veel meer! De boottocht duurt ongeveer een uur en omvat 2-tanks duiken. Hoewel de piek van het manta seizoen in Catalina van november tot mei is, is het mogelijk om deze duiktrip naar de Catalina eilanden het hele jaar door organiseren.

Terug naar vorige pagina

3) Duiken Bat Islands

Bat eilanden worden beschouwd als wereldklasse duiken. Duiken is voorbehouden aan gevorderde duikers. Dit betekent:  zwemmen in sterke stroming, ruwe zee en snelle afdalingen. Het gebied is gelegen in het Santa Rosa National Park, dat een beschermende omgeving voor het onderwaterleven biedt. Duikers worden daarom gevraagd om ​​$ 15 marine park fee te betalen.

Men kan een ontmoeting met enorme stierhaai verwachten. De duik is een afdaling zonder lijn en de maximale diepte is 30m. Dit is een van de weinige plekken op aarde waar men de stierhaai tegen kan komen. Andere veel voorkomend onderwaterleven is de reuzenmanta, die de laatste jaren meer en meer wordt gespot. Bij de tweede duikstek van Bat Islands word je omringd door grote scholen vis, waaronder gevlekte adelaarsroggen en vele andere soorten roggen. De beste tijd van het jaar is van mei tot november.

Stierhaaien en reuzenmanta’s bij Bat Islands

Duiken Cocos Island

Bijna 500 km uit de kust van Costa Rica ligt Cocos Island Marine Park. Het eiland van 8 bij 3 km en een hoogte van net aan 635 meter is een waanzinnig duikavontuur. Met 14 duikstekken rondom het eiland maak je de meest fantastische duiken. Cocos Island is een verrassende mate van biodiversiteit. Dit eiland zit boordevol met witpuntrifhaaien, hamerhaaien, dolfijnen, manta’s en roggen, grote murenen, zeilvissen en natuurlijk af en toe een walvishaai. Andere veel voorkomende ontmoetingen zijn grote scholen jacks en tonijn, zijdehaaien, marlijnen, Creoolse vis, groene schildpadden en octopus. Lees meer over liveaboards naar Cocos Island.

Duiken Caño Islands

In het zuiden van Costa Rica ligt Caño Island, een marine park voor de kust van het schiereiland Osa. Dit tropische eiland is de thuisbasis van vele tropische vissoorten, grote scholen vis en prachtige kleurrijke koralen. Walvissen, wahoo, roggen, verpleegsterhaaien, zwartpunt rifhaaien en soms grote hamerhaaien, walvishaaien, merlijnen en dolfijnen. Meer informatie over duiken Isla Cano, zowel vanuit een hotel en liveaboard.

Costa Rica rondreizen

Costa Rica kent een enorme hoeveelheid aan nationale parken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al wandelend door een vulkanisch park, varend in een kano door het mangrovebos, indrukwekkende watervallen in de jungle, op zoek naar apen en toekans in het oerwoud, hiken en volgels spotten in een afgelegen regenwoud.

EWDR biedt naast het aanbod duiken Costa Rica, ook een 3- en 8-daagse rondreis aan en dagtrips aan. Dit zijn standaard reizen maar kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. De rondreizen Costa Rica zijn op basis van eigen vervoer per huurauto. Costa Rica is een land waar zeer goed zelfstandig gereisd kan worden. Meer informatie over rondreizen en landtours Costa Rica.

duiken Papagayo

Kies hier uw accommodatie

Huisje Vliegreis inbegrepen

DUIKEN Lezersreis Costa Rica

duikrondreis Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • 3 dagen duiken Playas del Coco
 • 2 dagen duiken Cano Island
 • Bezoek aan Monteverde Nevelwoud
 • Verblijf in kleinschalige lodges

Vanaf: € 3295

Meer informatie Reis samenstellen
Huisje Vliegreis inbegrepen

Hotel MYM Beach House

Playas del Coco, Guanacaste, Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Basic hotel
 • Aan het strand
 • Tropische sfeer
 • Nederlandse duikschool

Vanaf: € 1175

Meer informatie Reis samenstellen
Boot

Okeanos Aggressor

Guanacaste en Caño Island, Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • 8-daagse Guanacaste & Bat Islands
 • 8-daagse Cano Island
 • 11-daagse Cocos Island
 • Ervaar Costa Rica op haar best

Vanaf: € 2350

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina