Duiken Cocos Island

Duiken Cocos Island : als je denkt dat je alles hebt gezien…

Maps

Direct naar alle accommodaties

Duiken Cocos Island

Costa Rica is gelegen in Centraal Amerika. Met in het noorden Nicaragua, het oosten de Caraïbische Zee, het zuiden Panama en het oosten de Grote Oceaan of wel de Pacifische kant. Duiken Cocos Island biedt EWDR aan met een aantal mooie liveaboards met vertrek vanuit Puntarenas.

Cocos Island is gelegen op zo’n 550 kilometer uit de kust van Costa Rica. Door de voedselrijke stromen van nabijgelegen diepe wateren, trekt Cocos Island enorm veel pelagische vissen aan. Tijd voor een groot spektakel!

Het eiland Cocos biedt een compacte duiklocatie met 20 duikplaatsen van ondiep naar steile verticale wanden, grote pinakels en duiken ‘ into the blue’.

Duiken Cocos Island : soort duiker

Duiken Cocos Island is optimaal genieten van groot onderwaterleven, hamerhaaien en ervaren duikers. Als je op zoek bent naar wrakken, kleine vissen en landexcursies, dan heb je bij Cocos Island niets te zoeken.  Heb je nog niet zoveel duikervaring, bewaar deze ultieme duikbestemming dan echt voor een later moment.

Duiken Cocos Island is duiken op z’n aller-allerbest!

Duiken Cocos Island : haaien

In 1978 is Cocos Island verklaard tot een Marine Nationaal Park. Deze vulkanische onderzeese bergen zijn een ongerept en onbewoond tropisch regenwoud. Het eco-systeem is onaangetast. De grote attractie van Cocos is de grote hoeveelheid aan hamerhaaien. Ook zijn de witpuntrifhaaien, de Galapagoshaai, zijdehaai, tijgerhaai, blacktip, silvertip en gitaarhaaien een regelmatige voorbijganger. Mobula’s, manta’s, adelaarsroggen wervelen om je heen, op zoek naar poetsstations.

Duiken Cocos Island : de reis

Vanuit Nederland, Brussel of Düsseldorf vlieg je in de meeste gevallen via Amerika, Parijs of Mexico naar San José. Bij aankomst volgt er eerst een hotelovernachting aangezien in de meeste gevallen de vlucht in de late avonduren aankomt. De volgende ochtend volgt vanuit het hotel een gezamenlijke transfer naar Puntarenas. Het is een transfer van ca 2 uur door een prachtig landschap. Het aan boord gaan is afhankelijk van de getijden. Na check-in volgt gelijk vertrek en een 36-uur durende overtocht naar Cocos Island. Daarna volgen de waanzinnige duikdagen aan boord. De transfer retour is naar de luchthaven of een hotel, gevolgd door een terugvlucht of een verlenging in de jungle.

Terug naar vorige pagina

Duiken Cocos Island : seizoen

Cocos Island is vlakbij de evenaar gelegen waardoor er eigenlijk 2 soorten weerpatronen zijn. Het weer is wisselvallig met een koele lucht en een temperatuur van ca 25 graden. Als je liever goed zicht (30+ meter) en kalme zeeën hebt, is de beste reisperiode in het droge seizoen van december tot mei. Echter als je voor het beste duikseizoen gaat, zijn de maanden van juni tot december de beste. Dit wordt gezien als het ‘regenseizoen’. De zee is dan onrustiger, de voedingsstoffen in het water zijn optimaal. Ze trekken massa’s hamerhaaien, manta’s en walvishaaien. Het zicht wordt minder (10-25 meter)

De watertemperatuur bij Cocos Island is 24 tot 30 graden met koudere thermoclines. Een 5mm wetsuit met hoody en handschoenen zijn aan te raden. Je maakt 3 tot 4 duiken per dag en een aantal keer wordt een nachtduik aangeboden.

Van januari tot eind mei worden er minder liveaboard trips naar Cocos aangeboden. De boten wisselen dan af tussen Cocos en Cano Island en de regio van Papagayo baai met Catalina en Bat Islands.

duiken Cocos Island

Photo credits : Undersea Hunter

Costa Rica rondreizen

Costa Rica kent een enorme hoeveelheid aan nationale parken dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al wandelend door een vulkanisch park, varend in een kano door het mangrovebos, indrukwekkende watervallen in de jungle, op zoek naar apen en toekans in het oerwoud, hiken en volgels spotten in een afgelegen regenwoud.

EWDR biedt naast het aanbod duiken Costa Rica, ook een 3- en 8-daagse rondreis aan en dagtrips aan. Dit zijn standaard reizen maar kunnen uiteraard naar wens aangepast worden. De rondreizen Costa Rica zijn op basis van eigen vervoer per huurauto. Costa Rica is een land waar zeer goed zelfstandig gereisd kan worden. Meer informatie over rondreizen en landtours Costa Rica.

 

Kies hier uw accommodatie

Boot

Okeanos Aggressor

Guanacaste en Caño Island, Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • 8-daagse Guanacaste & Bat Islands
 • 8-daagse Cano Island
 • 11-daagse Cocos Island
 • Ervaar Costa Rica op haar best

Vanaf: € 2350

Meer informatie Reis samenstellen
Boot

Undersea Hunter

Cocos Island, Costa Rica

 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • Rating
 • 11-daagse Cocos Island
 • Sea Hunter en Argo liveaboards
 • Deepsea onderzeeër bij te boeken
 • Cocos Island in optima forma

Vanaf: € 4965

Meer informatie Reis samenstellen
Naar top van pagina