0Het eiland São Miguel is van alle eilanden behorende bij de Azoren het grootste eiland. Het eiland ligt in het oosten van de Azoren. São Miguel wordt ook wel ‘Ilha Verde’ genoemd, oftewel, het groene eiland. Deze bijnaam heeft het eiland te danken aan het mooie, groene, binnenland. Een duikvakantie naar de São Miguel kan je dan ook zeer goed combineren met natuur en cultuur uitstapjes.

Natuur en Cultuur op São Miguel

São Miguel is een vulkanisch eiland. Dit zie je meteen terug aan het zwarte zand op de stranden en de vulkanische bergen op het eiland. De kratermeren van Sete Cidades (Lagoa Azul en Lagoa Verde) zijn zeker een bezoekje waard. Wat je ook zeker niet wil missen, als je van wandelen en natuur houdt, is een trekking naar Lagoa do Fogo. Het meer van het vuur.

Qua cultuur is er in de hoofdstad van São Miguel, Ponta Delgada, veel te ontdekken. Ooit was de haven van São Miguel een enorm belangrijke stop voor de scheepvaart. De welvaart die dit met zich mee bracht vind je terug in de mooie kerken, kloosters en woningen op het eiland.

Duiken op São Miguel

Op het eiland Saõ Miguel duiken we met het duikcentrum Azores Sub. Samen met hun maak je de mooiste duiken rondom São Miguel. De ideale reisperiode is tussen mei en oktober, dan valt er op de Azoren het meeste te zien!

april en mei: baleinwalvissen, potvissen, dolfijnen
juni – september: potvissen (soms ook kalveren), dolfijnen en af en toe baleinwalvissen
september en oktober: potvissen, dolfijnen, baleinwalvissen

Tip: Combineer een reis naar São Miguel met het nabij gelegen Santa Maria. Net weer even anders en vanaf São Miguel makkelijk bereikbaar!

Walvissen spotten op São Miguel

Op de Azoren heb je het hele jaar door de kans om 27 verschillende soorten walvissen en dolfijnen te spotten. Via EWDR is het mogelijk per boot op ‘whale watching expeditie’ te gaan. Per boot ga je na een korte briefing en kennismaking de zee op, op zoek naar walvissen. Tijdens de briefing worden je verschillende methodes uitgelegd over hoe je het beste de walvissen kunt spotten. Het professionele team aan boord helpt je hier natuurlijk ook mee. Je gaat ca. zo’n 2 a 2,5 uur op zoek naar deze gentle giants. Je bent dus wel een hele ochtend of middag zoet. Perfect om bijvoorbeeld de laatste dag te doen of gewoon even een dagje tussen het duiken door. Het succes ratio dat je ze vindt? 99%!

Vluchten naar São Miguel, Azoren

Vanuit Amsterdam vlieg je met TUI in 4 uurtjes rechtstreeks naar Ponta Delgada, de hoofdstad van São Miguel. Het is ook mogelijk om met TAP Portugal te vliegen, dan maak je een tussenstop in Lissabon.

Accommodaties op São Miguel

Bekijk hier onder ons huidige aanbod van hotels op São Miguel. Voor alle accommodaties geldt dat we duiken met het duikcentrum Azores Sub. Daarnaast is het ook bij elke accommodatie het walvis spotten pakket bij te boeken. Voor liefhebbers van Liveaboards hebben we ook verschillende opties. De boten doen meerdere eilanden in de Azoren aan.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen