Het prachtige vulkanische eiland Pico is één van onze meeste populaire bestemmingen in de Azoren. Dit komt vooral vanwege de fantastische duikmogelijkheden met mobula’s, blauwe haaien, mako haaien en manta roggen.

Natuur en Cultuur op Pico

De hoogste berg van Portugal, Ponto do Pico, vind je op Pico. Het is een slapende vulkaan en top ligt op 2351m. In de winter is deze top zelfs bedekt met sneeuw! De echte fanatiekelingen kunnen deze berg beklimmen. Je schijnt in 6 uur heen en terug te kunnen zijn.

Met een oppervlakte van 444km2 is Pico het tweede grootste eiland van de Azoren, alleen São Miguel is groter. Bijzonder is dat in het binnenland helemaal niemand woont. Alleen langs de kustlijn, van 147 kilometer, wonen mensen. Dit heeft natuurlijk een geweldig positieve impact op de natuur op het eiland.

Wandelaars zullen blij zijn om te horen dat er maar liefst 14 verschillende wandelroutes zijn op het eiland. Pico heeft trouwens ook een bijzonder groot wijngaardenlandschap. In totaal heeft het een oppervlakte van 987 hectare en het is zelfs zo bijzonder dat het op de UNESCO werelderfgoedlijst staat.

Echte liefhebbers van zandstranden kunnen beter een ander eiland in de Azoren kiezen, zoals Santa Maria, want op Pico vind je alleen een paar kiezelstrandjes. Elk eiland van de Azoren heeft echt zijn eigen unieke aspecten!

Duiken op Pico

Op het eiland Pico duiken we met het duikcentrum CW Azores. De duikschool is gelegen in het centrum van de toeristische jachthaven van Madalena op het eiland Pico. De loopafstand naar de boten is slechts 20 meter, wat de duikschool tot een ideaal vertrekpunt maakt.

De duikschool beschikt over een kleedkamer met veel bergruimte en een ruimte waar cursussen en lezingen worden gegeven. De ruime veranda is uitgerust met douches en een spoelstation. Er wordt gewerkt met nieuwe duikuitrusting van goede kwaliteit.

De duikschool beschikt over 4 boten die afhankelijk van de activiteit en de omstandigheden gebruikt worden. Er zijn drie zodiacs die geschikt zijn voor maximaal 12 tot 24 passagiers. Daarnaast beschikt de duikschool over een aluminium boot die ideaal is voor de duiktrips. De boten die worden gebruikt zijn uitgerust met hoge veiligheidsnormen en hebben een minimale impact op het milieu. De medewerkers van CW Azores zetten zich actief in voor de bescherming van het unieke onderwaterleven en kunnen daar met passie over vertellen.

De beste tijd om te gaan duiken op de Azoren is van mei t/m oktober. Wat je zoal kan zien?

april en mei: baleinwalvissen, potvissen, dolfijnen
juni – september: potvissen (soms ook kalveren), dolfijnen en af en toe baleinwalvissen
september en oktober: potvissen, dolfijnen, baleinwalvissen

Mobula’s bij Princess Alice

De absolute toplocatie om te duiken bij de Azoren is Princess Alice Island. Princess Alice Island is een onderzeese berg in het midden van de Atlantische Oceaan, op 85 kilometer van Pico. Princess Alice wordt ook bezocht door manta’s, duivelsroggen, jacks, enorme tonijnen en barracuda’s. Absoluut spectaculair voor wie van grote vis houdt!

Blauwe en makohaaien

De duiklocatie Contador is dé plek om de mystieke blauwe haai en makohaai te zien. Blauwe haaien worden soms in groepen van meer dan 5 gezien. De haaien worden gelokt met een geurspoor en komen vanuit de diepte omhoog. De mako’s komen later vanuit het blauw op het geurspoor af. Als je gaat duiken op de Azoren dan zijn deze duiken het absolute hoogtepunt!

Accommodaties op Pico

Bekijk hier onder ons huidige aanbod van hotels op Pico. Voor alle accommodaties geldt dat we duiken met het duikcentrum CW Azores. Voor liefhebbers van liveaboards hebben we ook verschillende opties. De boten doen meerdere eilanden in de Azoren aan.

Met EWDR ga je graag in zee...

Laat uw reis op maat samenstellen

Klik hier om uw accommodatie te kiezen